Αδικεί τον Ολυμπιακό η νίκη με έναν πόντο



Δίκιο θα έχετε (αν το λέτε), αλλά αυτή είναι η δουλειά μας, το μπάσκετ. Eπομένως, θα πούμε ή μάλλον θα γράψουμε ορισμένα πράγματα για το παιχνίδι, που έληξε με νίκη του Ολυμπιακού. Πάμε λοιπόν!
1) Τον Ολυμπιακό τον αδικεί το +1. Βάσει εικόνας παιχνιδιού, βάσει της εμφάνισης των δύο ομάδων, θα έπρεπε (στο έπρεπε βάζετε αν θέλετε εισαγωγικά) να νικήσει με 10 πόντους διαφορά. Ή

κάπου εκεί. Είχε δύο μεγάλες διαφορές, μία στο πρώτο ημίχρονο και μία στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, και τις έχασε με συνοπτικές διαδικασίες. Σχεδόν τις έχασε θα λέγαμε, αφού ο Παναθηναϊκός δεν τον προσπέρασε στο σκορ. Για να συντελεσθεί ένα σερί ή μεγάλο επιμέρους σκορ σε ντέρμπι, «υπεύθυνοι» είναι και οι δύο αντίπαλοι. Στην προκειμένη περίπτωση, πιο πολύ συνετέλεσε, ώστε να μειώσει ο Παναθηναϊκός, όχι τόσο η καλή του παρουσία, όσο τα λάθη του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν κάποια ξεσπάσματα, τα οποία μάλιστα δεν ήθελαν και πολύ να τους δώσουν την νίκη. Είναι μία ακόμη απόδειξη της κλάσης τους, καθώς και του ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουν πάρει τον «αέρα» των αντιπάλων τους.
2) Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στον Ολυμπιακό. Ήταν εντυπωσιακός. Δεν μιλάμε για το αμυντικό κομμάτι, την στιγμή, που εκεί είναι σταθερή αξία. Στην επίθεση έκανε την διαφορά, αφού πήρε πρωτοβουλίες (που δεν συνήθιζε) και τις έβγαλε εις πέρας. Η σημερινή εμφάνιση του 22χρονου είναι μεγάλη υπόθεση για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέχρι πέρυσι έπαιζε στο Περιστέρι. Και δεν υποτιμάμε την ομάδα των δυτικών προαστείων και την σπουδαία δουλειά, που έκανε -στον Μάντζαρη- και κάνει γενικώς ο Αργύρης Πεδουλάκης, αλλά η πίεση είναι διαφορετική, όταν μιλάμε για «αιώνιο» ντέρμπι.
3) Ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη, όχι, όμως, και την διαφορά. Το οποίο σημαίνει ότι αν χάσει ένα ματς από αυτά, που απομένουν, λογικά δεν θα πάρει την πρωτιά. Το πιο επικίνδυνο παιχνίδι μάλιστα είναι αυτό, που έχει μπροστά του, την Τετάρτη, με τον Κολοσσό. Οι Ροδίτες είναι πολύ επικίνδυνοι, με τον Παναθηναϊκό πάλεψαν (αλλά έχασαν), το ίδιο θα κάνουν και με τους Πειραιώτες. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έχει μόνο ένα επικίνδυνο παιχνίδι, με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη. Αυτή την στιγμή, πιο πιθανό φαίνεται να μπορεί να χάσει ο Ολυμπιακός στην Ρόδο, παρά ο Παναθηναϊκός στην Νέα Σμύρνη.
4) Για να δώσουμε συνέχεια στο πρώτο στοιχείο, που παραθέσαμε, οι φίλοι του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο αυτοί) προφανώς δεν πικράθηκαν και τόσο από την εξέλιξη του σημερινού παιχνιδιού. Υπό την έννοια ότι είδαν την αγαπημένη τους ομάδα να χάνει οριακά, ενώ πραγματοποίησε από μέτρια έως άσχημη εμφάνιση: «Ένα παιχνίδι το έχουμε σίγουρα στο ΣΕΦ" είναι το μότο, που αποτυπώνει γενικώς την ψυχολογία των πρωταθλητών Ευρώπης, αλλά και ειδικώς μετά το σημερινό, όπου εκτός των άλλων το 61-42 έγινε 78-77.
Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Ας ελπίσουμε να ζήσουμε τα επόμενα ντέρμπι, μακριά από την δυσοσμία, που προκλήθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Την δυσοσμία, που κατακλύζει
Keywords
Τυχαία Θέματα