ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Έισι Λο εναντίον Κέβιν Ντουράντ (video+pics)

Ο Έισι Λο, έχει σκοράρει μερικά μεγάλα σουτ στον ενάμιση χρόνο του στον Ολυμπιακό. Σουτ τριών πόντων που χαρίζουν τίτλο όπως στον περσινό πέμπτο τελικό με τον Παναθηναϊκό ή πρόκριση όπως κόντρα στην Εφές, επίσης στο πέμπτο παιχνίδι των πλέι οφ της Ευρωλίγκα φέτος. Αυτό είναι όμως αυτό που χαρακτηρίζει τον πρώην "Captain Clutch" του Texas A&M, τα μεγάλα σουτ όταν η μπάλα... καίει.

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2007, τα δυο κολέγια του Τέξας αναμετρώνται

σε ένα ντέρμπι που σπάει καρδιές. Οι Longhorns του Κέβιν Ντουράντ και του Τι Τζέι Όγκουστιν, φιλοξενούν τους Aggies του Έισι Λο (και του Αντάνας Καβαλιαούσκας που εκείνο το καλοκαίρι πάτησε... Νέα Σμύρνη).

Το σκορ είναι στο 78-75 υπέρ των γηπεδούχων και ο Έισι Λο παίρνει τη μπάλα. Χωρίς να φοβηθεί τον Κέβιν Ντουράντ που ερχόταν κατά πάνω του, σηκώθηκε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Παράταση που κατά διαβολική σύμπτωση πήγε στο 88-85 υπέρ των γηπεδούχων και πάλι. Ο Έισι Λο ήταν και πάλι εκεί όμως, στέλνοντας το παιχνίδι σε δεύτερη παράταση, με τρίποντο στα 27 δευτερόλεπτα. Η ομάδα του τελικά λύγισε στην τρίτη παράταση με 98-96.

Αυτά όμως δεν ήταν τα μοναδικά μεγάλα του σουτ. Μια χρονιά πριν ο Ντουράντ φοιτήσει στο μισητό για τους Aggies, Texas University, οι Longhorns είχαν γευτεί μια από τα ίδια από τον Έισι Λο, με πιο πικρή γεύση αυτή τη φορά.

To παραπάνω σουτ έχει χαρακτηριστεί ως το "σουτ", ενώ αυτό που ακολουθεί εναντίον του Κάνσας, έχει χαρακτηριστεί ως η "μεγάλη αναστάτωση".

;

Για αυτά του τα σουτ αλλά και για τους 1669 πόντους και τις 540 ασίστ, το Texas A&M απέσυρε τη φανέλα με το Νο.1 προς τιμή, του Έισι Λο.

Keywords
Τυχαία Θέματα