ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες του ΝΒΑ

Τα αστέρια στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είναι πολλά και οι ικανότητές τους είναι γνωστές. Ποιοι, όμως, οι δέκα παίκτες που την φετινή σεζόν θα αμειφθούν με τα περισσότερα χρήματα.

Ας αρχίσουμε την αντίστροφη μέτρηση του Τop-10 ευελπιστώντας να μην… ζαλιστούμε από τα νούμερα και να καταφέρουμε να φτάσουμε ως το τέλος του.

10. Πάου Γκασόλ

Η παρουσία του Ισπανού άσου στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών ίσως να εκπλήσσει πολλούς. Σίγουρα δεν προκαλεί έκπληξη στους Λέικερς,

από τις «τσέπες» των οποίων βγαίνουν τα 19 εκατομμύρια δολάρια εκ των 21.5 που θα εισπράξει την φετινή σεζόν ο Πάου Γκασόλ. Το εισόδημά του τον κατατάσσει πρώτο και στην λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ευρωπαίους παίκτες.

9. Κρις Πολ

Ο άσος των Κλίπερς θα δει την φετινή σεζόν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς να αυξάνονται κατά 24,8 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 17,8 προέρχονται από την ομάδα του Λος Αντζελες.

8. Ντουάιτ Χάουαρντ

Μετακόμισε από το Ορλάντο στο Λος Αντζελες και οι Λέικερς θα πληρώσουν τις φετινές του υπηρεσίες με 19.5 εκατομμύρια δολάρια. Ο «Superman», όμως, έχει κι ένα έξτρα.. χαρτζιλίκι 7 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο προέρχεται από τους χορηγούς του. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αλλά η Coca-Cola και τα McDonald’s και λόγω της φυγής του Χάουαρντ από τους Μάτζικ, αποφάσισαν να μην ανανεώσουν την συνεργασία τους μαζί του.

7. Αμάρε Στάνταμαϊρ

Οι υπηρεσίες του κοστίζουν στους Νικς 19,9 εκατομμύρια δολάρια ενώ με άλλα 8 αμείβεται από τους σπόνσορές του. Οι τραυματισμοί πάντως, που τον ταλαιπωρούν κατά καιρούς δεν τον αφήνουν… δικαιώνει και την τόσο ψηλή αμοιβή του.

6. Καρμέλο Αντονι

Οι Νικς στηρίζουν πολλά σε αυτόν, ώστε να τους οδηγήσει στην κορυφή του ΝΒΑ και για τον λόγο αυτό 19, 4 εκατομμύρια δολάρια θα βγουν από το ταμείο τους την φετινή σεζόν και θα προστεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμού του «Μέλο». Ο Αντονι πάντως, την φετινή σεζόν θα βγάλει συνολικά 28.4 εκατομμύρια δολάρια.

5. Κέβιν Ντουράντ

Οι Θάντερ πρωταγωνιστούν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου κι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους οφείλεται στον Κέβιν Ντουράντ. Η ομάδα της Οκλαχόμα φυσικά αναγνωρίζει την ηγετική φυσιογνωμία του Ντουράντ, ο οποίος την φετινή αγωνιστική περίοδο θα γίνει πλουσιότερος κατά 29, 7 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων τα 16,7 θα προέρχονται από τις… οικονομίες των Θάντερ.

4. Ντουέιν Ουέιντ

Εχει στην συλλογή του ήδη δύο δαχτυλίδια πρωταθλητή του ΝΒΑ. Το ένα μάλιστα στην προ ΛεΜπρόν εποχή, καθώς το 2006 πήρε από το χέρι τους Χιτ και τους οδήγησε στη κορυφή του ΝΒΑ, οπότε είναι λογικό η ομάδα του Μαϊάμι να τον έχει στη λίστα με τους υψηλόμισθούς. Ο Ουέιντ θα αμειφθεί με 17, 2 εκατομμύρια δολάρια από τους Χιτ ενώ άλλα 13 θα βγάλει για τις υπηρεσίες που παρέχει εκτός… παρκέ.

3. Ντέρικ Ρόουζ

Δεν έχει καταφέρει να πατήσει παρκέ την φετινή σεζόν, αλλά το γεγονός αυτό δεν θα επηρεάσει το ύψος των καταθέσεων των τραπεζικών του λογαριασμών. Ο Ρόουζ θα εισπράξει την φετινή σεζόν 32, 4 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά (16,4) θα προέρχονται από το ταμείο της ομάδας του Σικάγο.

2. ΛεΜπρόν Τζέιμς

Ο «Βασιλιάς» βρίσκεται στην δεύτερη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων του μαγικού κόσμου. Ο ΛεΜπρόν θα εισπράξει συνολικά την φετινή σεζόν 57, 6 εκατομμύρια δολάρια και… μόνο τα 17,6 από αυτά θα βγουν από την «τσέπη» των Χιτ. Ο ΛεΜπρόν συνεργάζεται με τη Nike, την Coca-Cola, την Samsung και τα McDonald’s, ώστε να βγάζει… τα προς το ζην.

1. Κόμπε Μπράιαντ

Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο NBA, καθώς οι Λέικερς θα πληρώσουν για τις φετινές του υπηρεσίες 27,8 εκατομμύρια δολάρια. Ο Κόμπε, όμως, έχει κι ένα έξτρα εισόδημα της τάξης των 30 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται από την συνεργασία του με τη Nike.

Φωτογραφίες: NBA/Gettyimages/Idealimages

Keywords
Τυχαία Θέματα