ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Πυρ, γυνή και… μπάσκετ (pics)

O χρόνος για να μας αποχαιρετίσει το 2013 μετράει για τα καλά αντίστροφα, το Superbasket.gr συνεχίζει τις… πορτοκαλή ανασκοπήσεις και πλέον ήρθε η σειρά του ωραίου φύλου να έχει την τιμητική του σε αυτές.


Γαλανόλευκες και ωραίες

Η Εθνική Γυναικών το καλοκαίρι έκανε το check in για τα παρκέ της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας, καθώς μέσω της διαδικασίας

των προκριματικών πήρε την πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ του 2015.

To «γαλανόλευκο» ταξίδι πρόκρισης ξεκίνησε με τη νίκη (61-59) επί της Ολλανδίας, ακολούθησε η επικράτηση (68-80) επί του Λουξεμβούργου, ενώ το 3/3 στον Α΄ Ομιλο έγινε απέναντι (43-58) στην Εσθονία.

Η Εθνική αποδείχθηκε ανώτερη (69-57 και 57-66) και του Ισραήλ, ενώ έπαιξε τα… ρέστα της με την Πολωνία στους διπλούς τελικούς των προκριματικών. Οι βάσεις της πρόκρισης μπήκαν από το πρώτο ματς (61-46), ενώ η ήττα με έναν πόντο (57-56) αποδείχθηκε… γλυκιά, καθώς οι Ζωή Δημητράκου, Τούλα Καλέντζου, Αφροδίτη Κοσμά, Λολίτα Λύμουρα, Αγγελική Νικολοπούλου, Πέλη Παπαμιχαήλ, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, Αρτεμις Σπανού, Αννα Σπυριδοπούλου, Φαίδρα Σκιαδοπούλου και Ολγα Χατζηνικολάου υπό την καθοδήγηση του Τζώρτζη Δικαιουλάκου προκρίθηκαν στο Ευρωμπάσκετ του 2015.

Τα πάνω κάτω…

H έναρξη της σεζόν 2013-14 βρήκε τον Παναθηναϊκό να ξεκινά από την… pole position, καθώς έβαψε πάλι «πράσινο» το πρωτάθλημα ύστερα από οχτώ χρόνια. Οι «πράσινες» μπήκαν στην σειρά των τελικών κουβαλώντας δύο νίκες επί του νεοφώτιστου πέρσι Ελληνικού και δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο το πρώτο ματς μπολ (67-61) που τους παρουσιάστηκε. Ο άλλοτε κυρίαρχος Αθηναϊκός τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ και φέτος δείχνει να βρίσκεται μισό «κλικ» πιο πίσω από τους Παναθηναϊκό, Ελληνικό και Πρωτέα Βούλας που στοχεύουν την κορυφή. Θυμίζουμε πως πλέον η Α1 διεξάγεται με δέκα ομάδες, στα πλέι οφ μπαίνουν οι έξι πρώτες ενώ στα πλέι άουτ οι τέσσερις τελευταίες, με την αδιαφορία να παίρνει απουσία.

Η Τερψιθέα, ο ΔΑΣΑΛ και ο Πανιώνιος πήραν τον δρόμο για την Α2, στην Α1 ανέβηκαν οι εντυπωσιακοί μέχρι στιγμής Πρωτέας Βούλας και Ιπποκράτης Κω, το πολύ καλό Ρύσιο και συνάντησαν σε αυτήν και τους Αρη, ΠΑΟΚ, Ικαρο και Κρόνο.

Ο θεσμός των εκπλήξεων…

Οι εκπλήξεις για ακόμη μία χρονιά δεν έλειψαν από το Κύπελλο, με τον αγωνιζόμενο στην Α2 την σεζόν 2012-13, Πρωτέα Βούλας να πανηγυρίζει την κατάκτησή του στο φάιναλ φορ του Βόλου. Η ομάδα του Αλέκου Δάγλα δια χειρός Τούλας Μαγαλιού νίκησε με 50-52 τον ΠΑΟΚ, ενώ οι ομάδες στους ημιτελικούς είχαν ρίξει στο… καναβάτσο τον Παναθηναϊκό και τον Αθηναϊκό αντίστοιχα.

«Μπαμ», όμως, είχαμε και την φετινή σεζόν με τον Κρόνο να αφήνει εκτός συνέχειας τον Αθηναϊκό και εν τέλει το Ελληνικό, ο Παναθηναϊκός, ο Ιπποκράτης και το Ελληνικό να αποτελούν τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο την φετινή σεζόν. Ελληνικό και Ιπποκράτης μάλιστα θα βρεθούν στο φάιναλ φορ για πρώτη φορά στην ιστορία τους.


Το Ελληνικό - το οποίο την φετινή σεζόν ακόμα δεν έχει αγωνιστεί στην φυσική του έδρα – και ο Ιπποκράτης συνεχίζουν να προσθέτουν σελίδες στο… βιβλίο της ιστορίας τους. Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη είχε δείξει από την περσινή σεζόν πως δίκαια πρωταγωνιστεί, ενώ στα ίδια χνάρια βαδίζει και το καμάρι της Κω, ο Ιπποκράτης. Ο Ιπποκράτης - ο οποίος αγωνίζεται με έξι παίκτες, καθώς ο κόσμος της Κω τον έχει αγκαλιάσει – με μεθοδευμένα βήματα έφτασε στην Α1, στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου και οι επιλογές που έκανε το καλοκαίρι, δείχνουν πως το μέλλον τού ανήκει.

Το 2013 που φεύγει, το 2014 που έρχεται και το μπάσκετ που μένει

Κάπως έτσι κύλησε το 2013 στα γυναικεία... παρκέ, ενώ κλείνοντας αξίζει να επισημάνουμε για την προσμονή για το 2014, καθώς θεωρούμε σιγουρο πως το γυναικείο μπάσκετ θα συνεχίσει να προσφέρει συγκινήσεις, είτε σε εθνικό, είτε σε συλλογικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα