ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Τα παιδιά του Χολαργού…

Ο Χολαργός πατάει για πρώτη φορά στην ιστορία του τα παρκέ της Β’ Εθνικής και η πορεία της ομάδας του Σάββα Συμεωνίδη μόνο ως καλή χαρακτηρίζεται. Τα τελευταία χρόνια ο Χολαργός έχει μία σταθερή παρουσία στις Εθνικές Κατηγορίες ενώ οι ιθύνοντές του δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και στα τμήματα υποδομής της ομάδας τους.

Ο Σάββας Συμεωνίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο superbasket.gr μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ο Χολαργός είναι μεγάλη συνοικία και θέλουμε να φέρουμε αυτόν τον κόσμο κοντά στηνομάδα και να ωθήσουμε

όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ».

Η δήλωση του προπονητή της ομάδας των βορείων προαστίων μάς κέντρισε το ενδιαφέρον και αποτέλεσε την αφορμή για να δούμε τι συμβαίνει στα «φυτώρια» του Χολαργού. Εκεί, όπου, στεγάζονται και καλλιεργούνται τα μπασκετικά όνειρα 200 παιδιών υπό την εποπτεία του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, του Απόλλωνα Πάτρας, του Ιωνικού Ν.Φ, της Μπιέλα, του Πειραϊκού, της Λάρισας και του Χολαργού, Γιάννη Γεωργικόπουλου.

Ο Θοδωρής Σμυρλιάδης, αντιπρόεδρος του Χολαργού, μας ενημέρωσε πως «ο Γιάννης Γεωργικόπουλος είναι ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής, τα οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται συνεχώς. Πίσω του υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που ασχολείται με όλα τα ζητήματα του Χολαργού. Αν δεν έχεις διάθεση, δεν μπορείς να ασχοληθείς με τα παιδιά».

Ποιος, όμως, είναι ο στόχος του Χολαργού; «Θέλουμε σε βάθος χρόνου ένα μεγάλο μέρος της ανδρικής ομάδας να αποτελείται από παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες μας. Ακόμα, όμως, κι αν αυτό δεν συμβεί, το γεγονός ότι τα παιδιά έρχονται κοντά στον αθλητισμό είναι από μόνο του πολύ σημαντικό. Ετσι κι αλλιώς η προσοχή που δείχνουμε στα τμήματα υποδομής αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας της ομάδας μας», μας εξήγησε ο Θοδωρής Σμυρλιάδης, ο οποίος παράλληλα τόνισε: «Στην αρχή κάθε σεζόν καθορίζουμε το πρόγραμμα λειτουργίας των τμημάτων υποδομής βάσει των εκπαιδευτικών υποχρεώσεων των παιδιών. Παράλληλα, πραγματοποιούμε κι άλλες εκδηλώσεις. Τα Χριστούγεννα κάναμε ένα Camp ενώ το ίδιο θα πράξουμε και το Πάσχα».

Κάθε Κυριακή η ανδρική ομάδα του Χολαργού αποδεικνύει πως το παρόν της είναι ευοίωνο. Το μέλλον της, όμως, είναι λαμπρό. Εγγυήσεις για αυτό αποτελούν τα τμήματα υποδομής του Χολαργού και η όρεξη όσων ασχολούνται με αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα