ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ | Θρήνος για τον Ανδρέα Μολφέτα

Ο Ανδρέας Μολφέτας δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας και η είδηση του χαμού του βύθισε σε θλίψη τον χώρο του μπάσκετ και ολόκληρο το ελληνικό αθλητισμό.

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Ανδρέα Μολφέτα το Σάββατο (23/11), όπως ενημέρωσε ο Απόλλων Πατρών:

Η μεγάλη «οικογένεια» του Απόλλωνα Πάτρας αποχαιρετάει αύριο τον Ανδρέα Μολφέτα. Έναν Άνθρωπο που υπηρέτησε πιστά τον Απόλλωνα από όλα τα πόστα (παίκτης, προπονητής, διοικητικός παράγοντας).

Ο Α. Μολφέτας υπήρξε όμως και πρότυπο φιλάθλου, γεγονός που έχει αναγνωριστεί από τον μπασκετικό κόσμο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Κατάφερε από τη θέση του Προέδρου να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των Πατρινών για την δημιουργία της πρώτης πανελλαδικά αυθεντικής Αθλητικής Εταιρείας Λαϊκής Βάσης, υλοποιώντας την επιθυμία όλων των φιλάθλων της Πάτρας για επιστροφή του Απόλλωνα στον κόσμο του.

Είδε να γίνεται πράξη το όραμά του, και όραμα όλης της Διοίκησης: Να γεμίζει το αθλητικό κέντρο της ομάδας μας με οικογένειες στα εντός έδρας παιχνίδια του Απόλλωνα, και εκατοντάδες παιδιά να αθλούνται στις μελανόλευκες Ακαδημίες.

Λειτουργούσε πάντα σαν «ασπίδα προστασίας» για τον Απόλλωνα και την ιστορία του, τους παίκτες, τους προπονητές και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, τους φιλάθλους. Το κενό που αφήνει στην ομάδα είναι δυσαναπλήρωτο. Θα μας παρηγορεί όμως το γεγονός ότι συμπορευτήκαμε με τον Ανδρέα Μολφέτα σε δύσκολες εποχές, και ζήσαμε μαζί του την αναγέννηση του Απόλλωνα και την επαναφορά της ομάδας μας στη «μεγάλη» κατηγορία του Μπάσκετ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Το ΔΣ της ΕΟΚ πληροφορήθηκε με θλίψη το θάνατο του Ανδρέα Μολφέτα, ενός υπηρέτη του μπάσκετ με τεράστια προσφορά στο άθλημα και τον αγαπημένο του Απόλλωνα Πατρών. Η ομοσπονδία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Ο πρόεδρος Γιώργος Χαλβατζάκης και το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ εκφράζουν την βαθιά τους λύπη για την απώλεια του Ανδρέα Μολφέτα! Το ελληνικό μπάσκετ και ο Απόλλωνας Πάτρας έχασαν μια χαρισματική προσωπικότητα, ένα κορυφαίο παράγοντα που υπηρέτησε το άθλημα σε όλη του την ζωή με πάθος και ήθος! Υπήρξε παίκτης του μπάσκετ τη δεκαετία του 1960, ενώ τα βήματά του ακολούθησε και ο γιός του ο οποίος έπαιξε επίσης στον Απόλλωνα. Από τη θέση του προέδρου, ο Ανδρέας Μολφέτας κατάφερε να αναγεννήσει τον ιστορικό σύλλογο της Πάτρας και να τον επαναφέρει από την Β’ Εθνική στα "σαλόνια" της Α1 του ελληνικού μπάσκετ. Όλοι στον ΕΣΑΚΕ εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Ανδρέα Μολφέτα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Παράλληλα, ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Ο Πρόεδρος Γιώργος Χαλβατζάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με την αναγγελία του θανάτου του Προέδρου της ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΕ και Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ, Ανδρέα Μολφέτα, εκφράζει τη βαθιά λύπη του και στην οικογένειά του θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια.

Το κενό που αφήνει πίσω του ο εκλιπών είναι δυσαναπλήρωτο και η προσφορά του στα δρώμενα του ελληνικού μπάσκετ ανεκτίμητη. Χάθηκε ένας πρωτοπόρος παράγοντας που κατά τη διάρκεια της μακράς του θητείας κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης και προσέφερε τα μέγιστα στο Αχαϊκό Μπάσκετ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ομόφωνα αποφασίζει:

Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου στην οικογένειά του.

Να παραστεί ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία.

Να κατατεθεί. μετά από επιθυμία της οικογένειας, χρηματικό ποσό στη μνήμη του εκλιπόντος αντί στεφάνου για την στήριξη του Ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης» και του Ογκολογικού Ξενώνα «Ελπίδα».

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ και ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ του Πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ.

Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

Θρήνος έχει σκεπάσει το ελληνικό μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτο του Ανδρέα Μολφέτα. Ο επί σειρά ετών πρόεδρος του Απόλλωνα Πατρών άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη, μετά από μια μακρά μάχη με την επάρατη νόσο. Ο ΣΕΠΚ επιθυμεί να ευχηθεί στην οικογένεια του, αλλά και στην οικογένεια του Απόλλωνα θερμά συλλυπητήρια.

Ο Ανδρέας Μολφέτας έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην λαμπρή πορεία που διέγραψε ο Απόλλων Πατρών όλα τα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, αποτελώντας τον "φάρο" της Αχαϊας και μια ομάδα-πρότυπο της περιφέρειας. Η απώλεια του σκορπά θλίψη και αφήνει ένα δυσθεώρατο κενό.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης εύχεται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους του και στο αχαϊκό μπάσκετ, το οποίο υπηρέτησε με ζήλο όλα αυτά τα χρόνια.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και τα μέλη του, εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη, για το χαμό του Ανδρέα Μολφέτα.

Ο Ανδρέας Μολφέτας, ο οποίος υπήρξε παίκτης του μπάσκετ τη δεκαετία του 1960, πρόεδρος και ένας εκ των κορυφαίων παραγόντων στην ιστορία του Απόλλωνα Πάτρας αλλά και ταμίας του ΕΣΑΚΕ, ‘’έφυγε’’ από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και συλλυπείται τους οικείους του.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ανδρέα Μολφέτα, καθώς και στην μπασκετική του οικογένεια, την ομάδα του Απόλλωνα Πατρών. Ένας σπουδαίος παράγοντας έφυγε από κοντά μας αφήνοντας μεγάλο κενό αλλά και σπουδαία κληρονομιά.

ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ».

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Η Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του προέδρου του Απόλλωνα Πατρών Ανδρέα Μολφέτα, ενός ανθρώπους που επί χρόνια προσέφερε πολλά στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια τους εκλιπόντος, αλλά και στην οικογένεια του Απόλλωνα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ικάρου Καλλιθέας:

«Ο Ερασιτέχνης Ίκαρος Καλλιθέας εκφράζει τα συλληπητήρια του για την απώλειαν του σπουδαίου παράγοντα Ανδρέα Μολφέτα

Ο Ερασιτέχνης Ίκαρος Καλλιθέας θα ήθελε να εκφράσει τη θλίψη του για την απώλεια του Ανδρέα Μολφέτα, ο οποίος υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές μορφές του Αχαϊκού μπάσκετ. Η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη και σίγουρα όλοι θα τον θυμούνται γι’ αυτή, αλλά και για την αξιοσέβαστη προσωπικότητα του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Η ανακοίνωση του Κολοσσού αναφέρει:

«Η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην Κ.Α.Ε. Απόλλων Πάτρας για την απώλεια του προέδρου της Ανδρέα Μολφέτα. Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους κορυφαίους παράγοντες στην ιστορία του συλλόγου και μεγάλος εργάτης του αθλητισμού. Η απώλεια του κάνει πιο φτωχό το ελληνικό μπάσκετ».

Η ανακοίνωση των Τρικάλων:

«Το ελληνικό μπάσκετ είναι από χθες πιο φτωχό με την απώλεια του Ανδρέα Μολφέτα, ακάματου εργάτη με τεράστια προσφορά στο άθλημα και στυλοβάτη του Απόλλωνα Πατρών. Η παρακαταθήκη που αφήνει πλούσια, απόδειξη του πλούσιου έργου του επί σειρά ετών. Τα Τρίκαλα BCAries εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και τον Απόλλωνα Πατρών».

Η ανακοίνωση του Ρεθύμνου:

«Η ΚΑΕ ΡΕΘΥΜΝΟ AEGEAN εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην διοίκηση της αγαπημένης του ομάδας και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου:

"Ο ιδιοκτήτης Ηλίας Λιανός, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Βουνάτσος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΑΕ Πανιώνιος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Ανδρέα Μολφέτα και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του.

Ο Ανδρέας Μολφέτας υπηρέτησε το φίλο σωματείο του Απόλλωνα Πάτρας από τις θέσεις του παίκτη, του προπονητή και του προέδρου με πραγματική αγάπη για το μπάσκετ και ανιδιοτέλεια. Για την μεγάλη προσφορά του στο πατραϊκό και ελληνικό μπάσκετ θα τον θυμόμαστε πάντα. Θα μας τον θυμίζουν, άλλωστε, τα παιδιά, τα εγγόνια και οι υπόλοιποι απόγονοι του, που συνεχίζουν το έργο του στον Απόλλωνα".

Keywords
Τυχαία Θέματα