ΜΠΙΛΜΠΑΟ | Βασιλειάδης: "Tα πλέι οφ είναι ελληνικά..."

Το κλειδί της πρόκρισης της Μπιλμπάο στους «8» της Ευρωλίγκα ήταν η νίκη επί της Ρέαλ, όπως δήλωσε ο εμφανώς ικανοποιημένος Κώστας Βασιλείαδης, ο οποίος τόνισε την τεράστια επιτυχία της ομάδας του, ενώ παράλληλα υπογράμμισε το πόσο ελληνικά είναι τα φετινά πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Ο Κώστας Βασιλειάδης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sport103".

"Πιστεύω πως κλειδί για την πρόκρισή μας ήταν το παιχνίδι με τη Ρεάλ" τόνισε και συνέχισε εξηγώντας πως «η νίκη που πετύχαμε με 24 πόντους μέσα στο Μπιλμπάο μας έδωσε το πλεονέκτημα που χρειαζόμασταν για να μείνουμε μπροστά

στη διεκδίκηση του εισιτηρίου για τα πλέι οφ, με δεδομένο ότι η πρόκριση της Σιένα ήταν πρακτικά δεδομένη".

Για το τελευταίο παιχνίδι της φάσης του Top-16 απέναντι στην Μάλαγα δήλωσε:

"Από κει και πέρα, το παιχνίδι με τη Μάλαγα δεν ήταν καθόλου καλό, κι αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως είχαμε πολύ μεγάλο άγχος, αφού θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να μην περιμένουμε το αποτέλεσμα στην Ιταλία. H Μάλαγα που ήθελε τη νίκη προκειμένου να μην τελειώσει τη φάση του ΤΟΡ-16 με 6 ήττες, χρησιμοποίησε παίκτες που είχαν κίνητρο και μας δυσκόλεψαν πολύ..."

Ο Κώστας Βασιλειάδης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην ελληνικότητα των πλέι-οφ της Ευρωλίγκα, λέγοντας:

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, είναι μια τεράστια επιτυχία γιατί πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή της Μπιλμπάο στην Ευρωλίγκα και προχωράμε έχοντας αποκλείσει στην πρώτη φάση την Κάχα Λαμποράλ και στην δεύτερη φάση τη Ρεάλ Μαδρίτης, δύο παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο. Είναι μάλιστα ακόμη πιο σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα έχει εντονότατο ελληνικό στοιχείο, με τον κόουτς (σ.σ. Φώτης Κατσικάρης), τον Δημήτρη (Μαυροειδή), εμένα, αλλά και τον γυμναστή μας, τον Γιάννη τον Μεριχοβίτη. Είναι μάλιστα σχεδόν ελληνικά πλέι οφ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, εμείς με τόσους Έλληνες, ο Σφαιρόπουλος στην ΤΣΣΚΑ, ο Σχορτσανίτης κι ο Παπαλουκάς στη Μακάμπι, o Ζήσης στη Σιένα… "

Τέλος για τις αναμετρήσεις εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δήλωσε:

"Όσο για τα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ, δεν χρειάζεται να πω εγώ πως οι Ρώσοι είναι το απόλυτο φαβορί, το οποίο όμως σημαίνει πως δεν έχουμε κανένα άγχος και θα παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ευχαριστηθούμε τη συμμετοχή μας και να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε".

Keywords
Τυχαία Θέματα