Χέρια παντού και... Σιένα

Ο Ολυμπιακός είδε την... σκληρή πραγματικότητα και γνώρισε τη συντριβή στη Ρωσία σε ένα παιχνίδι δίχως το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Μετά από την βαριά ήττα ο Ντούσαν Ιβκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να... φτιάξει κλίμα και να ζορίσει τους παίκτες του εν όψει του “τελικού” της ερχόμενης εβδομάδας απέναντι στην Γαλατασαράι. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του

Ολυμπιακού μέσα στον Φεβρουάριο, που οι Πειραιώτες είχαν 6/6 σε πολύ σημαντικές αναμετρήσεις για πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα.

Από εκεί και πέρα θα θέλαμε να αναφερθούμε λίγο στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι διαθέτουν παίκτες με μακριά χέρια, μεγάλα κορμιά και σχεδόν όλοι έχουν εκπληκτικά αθλητικά προσόντα. Μοιάζει τρομακτικά δύσκολο στον επιθετικό να φτάσει μέχρι το καλάθι της ΤΣΣΚΑ η ακόμα κι αν φτάσει ως εκεί τότε θα πρέπει να κάνει κάποιο σπάσιμο μέσης προκειμένου να αποφύγει τα χέρια που υψώνονται έστω κι αν σηκωθεί στο σωστό τάιμινγκ. Παράλληλα εξίσου σημαντικό είναι πως οι Ρώσοι “κόβουν” την γραμμή πάσας ανάμεσα στους κοντούς και τους ψηλούς της αντίπαλης ομάδας. Σε κάθε πάσα υπάρχει παρέμβαση από μπόλικα ρωσικά χέρια που είτε κλέβουν, είτε αλλοιώνουν και καθυστερούν αντίπαλες επιθέσεις. Μέσα σε όλα αυτά, ουδείς μπορεί να καταλάβει τις αμυντικές αδυναμίες του Μίλος Τεόντισιτς...

Η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός θα νικήσει την Γαλατσαράι στο ΣΕΦ και θα βρει στο... δρόμο προς την Κωνσταντινούπολη τη Σιένα. Αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τους Πειραιώτες που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ένα ματς στην Ιταλία. Αντίθετα, κόντρα στη Ρέαλ δεν θα είχαν καμία τύχη.

*Εξαιρετική η προσποίηση του Ραού Λόπεθ στον Σον Στόουνρουκ στο buzzer beater του 32χρονου Ισπανού.

*Αρνητικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα σημείωσαν οι Μπιλμπάο και Σιένα με το σκορ 7-8 στην πρώτη περίοδο. Ηταν η πρώτη φορά που δύο ομάδες έμειναν κάτω από τους δέκα πόντους σε μία περίοδο.

*Η Μπιλμπάο κράτησε για πρώτη και μάλλον τελευταία φορά φέτος τον Ντέιβιντ Αντερσεν δίχως πόντο έπειτα από 15 στην Ευρωλίγκα και 19 στην Ιταλία. Ο Αυστραλός είχε 0/7 σουτ σε 28 λεπτά συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα