ΧΟΡΟΖΟΓΛΟΥ | Σαν το παλιό κρασί...

Δεν ήταν και η είδηση της αγωνιστικής, αλλά να που τώρα στο κλείσιμο του πρώτου γύρου της Α1, ο Κώστας Χαραλαμπίδης με τους πόντους που πέτυχε στη Χαλκίδα, πέρασε στην 10η θέση των σκόρερ.

Όχι όλων των εποχών, αλλά στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, από την σεζόν 1992-93 και μετά δηλαδή. Δεν είναι κι άσχημα και ούτε μειώνει τη σημασία του πράγματος, το γεγονός ότι μιλάμε για τα πρωταθλήματα της τελευταίας 20ετίας.

Γεννημένος το 1976, όπως και οι τρεις άλλοι 76άρηδες του φετινού πρωταθλήματος (Χατζής, Ασημακόπουλος και Κακιούζης), αλλά μεγαλύτερος από όλους (έστω και για μερικούς μήνες), ο Κώστας Χαραλαμπίδης μπορεί να βάλει κι αυτό το παράσημο στην μικρή είναι αλήθεια τροπαιοθήκη του. Μία τροπαιοθήκη με πολλά εύσημα, μόνο καλά λόγια, πολλά εξαιρετικά παιχνίδια, αλλά χωρίς τίτλο!

Ο Κώστας, μπήκε σχετικά αργά στη ζωή μας. Έκανε ντεμπούτο στην Α1 την σεζόν 2000-01 με τον Μακεδονικό, στα 24 του. Δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει, δεν είχε ποτέ του σοβαρούς τραυματισμούς (κι αυτός είναι ένας λόγος που κρατιέται ακόμη πολύ καλά), αλλά πέρασε δύο σεζόν στην Α2 και το γεγονός αυτό τον άφησε πιο πίσω από την θέση στην οποία θα μπορούσε να είναι σήμερα.

Γενικά όλα τα έκανα αργά. Μπήκε αργά στη ζωή της Εθνικής, έγινε αργά πρωταγωνιστής σε ομάδες επιπέδου, αλλά εκτός του ότι τα έκανε αργά, τα έκανε και καλά. Κι αυτό είναι που μετράει τελικά. Η ποιότητα.

Ο τελευταίος μήνας του 2013 τον βρήκε σε μέτρια κατάσταση. Όπως και τον ΠΑΟΚ άλλωστε, που δεν στέριωσε νίκη μέσα στο Δεκέμβριο. Το 2014 όμως μπήκε πολύ καλύτερα. Και για τον ΠΑΟΚ που μετράει ήδη δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πάει την επόμενη Κυριακή στη Ρόδο σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που ήταν πριν δύο εβδομάδες, αλλά και τον Χαραλαμπίδη η είσοδος του νέου χρόνου τον βρήκε καλύτερο. Και πιο φρέσκο. Αυτό έδειξε και στη Χαλκίδα κι ας μην ήταν και το καλύτερό του παιχνίδι.

Με το πρώτο του καλάθι, ξεπέρασε τον Κώστα Τσαρτσαρή, θέλει άλλους 100 πόντους για να ξεπεράσει τον Δημήτρη Παπανικολάου και βλέπει πιο μπροστά οκτώ ακόμη σπουδαίους παίκτες: Διαμαντίδης, Σπανούλης, Διαμαντόπουλος, Χατζηβρέττας, Αλβέρτης, Λιαδέλης, Χατζής και στην κορυφή ο Άγγελος Κορωνιός. Από όλους αυτούς, ο Χαραλαμπίδης είναι ο μόνος που δεν έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, αλλά και δεν έχει κατακτήσει τίτλο στην καριέρα του. Είναι κι αυτή η διαφορά, ενδεικτική της σημασίας του ότι μπήκε στην λίστα των δέκα κορυφαίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα