ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ | Αντρέα προχώρα...

Πολλά ειπώθηκαν, πολλά θα ειπωθούν και ακόμη περισσότερα θα γραφτούν. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καταθέτει την άποψή του, όταν μάλιστα πρόκειται για την εθνική μας, η σημασία λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση. Η εθνική μπάσκετ, είναι η πιο επιτυχημένη εθνική στην ιστορία της χώρας και ας λένε ό,τι θέλουν. Οι εξελίξεις λοιπόν, με την είσοδο του νέου έτους, έφεραν τον Αντρέα Τρινκιέρι στο πόστο το πρώτου προπονητή!

Προσωπικά, θεωρώ την επιλογή σωστή! Δεν θα σας σας ζαλίσω, θα γράψω τη γνώμη μου και θα ξαναμιλήσω για εθνική το καλοκαίρι.

Κάποιες παραμέτρους όμως θα τις αναφέρω από σήμερα:

Έλληνας προπονητής πλην Γιαννάκη, δεν μπορεί να κοουτσάρει την ομάδα μας. Ο Κατσικάρης ίσως να 'ταν μια λύση, αλλά προτίμησε την Ρωσία. Δικαίωμά του. Έχει και ήσυχο το κεφαλάκι του.

Για τον Γιαννάκη, πιστεύω ότι είναι δύσκολο να κοουτσάρει σωματείο και φάνηκε στον Ολυμπιακό! Η εθνική όμως είναι το σπίτι του. Και νιώθει απόλυτος άρχοντας, ακόμη κι αν φτάνει σε σημείο να «σκοτώνεται» με τον Βασιλακόπουλο. Έχουν άλλη σχέση, οι δυο τους. Δεν έλαχε να επιστρέψει, νομίζω ότι κάποια στιγμή, θα συμβεί.

Η εθνική φοράει γαλανόλευκα, αλλά μην ξεχνάτε ότι το εσωτερικό χρώμα στην... φόδρα, έχει αλλάξει. Τι εννοώ; Χρόνια ήταν πράσινο, τώρα είναι κόκκινο. Ο κορμός είναι από τον Ολυμπιακό. Πάνω από τη μισή ομάδα. Και αυτό παίζει ρόλο. Πολλοί Ολυμπιακοί (ας τα λέμε όλα) δε χώνευαν την εθνική μας, ενέπλεκαν τα όποια παράπονα είχαν από την ομοσπονδία για το πρωτάθλημα και την διαιτησία, με το εθνόσημο. Οι καιροί άλλαξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, θα 'ναι το καλοκαίρι μπροστάρηδες στα γήπεδα της Σλοβενίας και οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία, θέλουν έναν προπονητή να δουλέψει μαζί τους συνεχίζοντας να τους ανεβάζει την ποιότητα. Μιλάμε για τους πρωταθλητές Ευρώπης...

Ο Τρινκιέρι είναι καλός προπονητής. Με ένα αστείο μπάτζετ , έκανε την Καντού διάσημη στην Ευρωλίγκα. Με σεμνότητα, συνέπεια και σοβαρότητα. Είναι φιλόδοξος, διαβάζει το άθλημα και η εθνική Ελλάδας είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία. Μια εθνική άλλωστε αποτυχημένη στην τελευταία της προσπάθεια στην Βενεζουέλα.


Διαφωνώ κάθετα με την ΕΟΚ και τους υπεύθυνους, στην επιλογή των συνεργατών. Λες και ήθελαν να τον αφήσουν απροστάτευτο. Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω πρόβλημα με τον Παπανικολάου και τον Λιμνιάτη, αλλά ο πρώτος πέρασε λίγα 24ωρα από την ΑΕΚ και απέτυχε στον Ηλυσιακό. Ο δεύτερος ξέρει άφθονο μπάσκετ, το ανέλυε σωστά στην τηλεόραση και κοουτσαρε πολύ καλά την εθνική στο 3Χ3. Ως εκεί όμως... Έπρεπε να μπει στο τιμ ένας προπονητής. «δεν υπάρχει κανείς» μου έλεγαν. Λάθος.

Υπάρχουν παιδιά που έχουν κοουτσάρει και κοουτσάρουν. Ας έβαζαν μαζί και τον Βετούλα για παράδειγμα, που είναι προπονητής στον Απόλλωνα Πατρών.

Έχω βαρεθεί τα κριτήρια της ομοσπονδίας και των ανθρώπων της. Μια ολοκληρωμένη δουλειά, δεν μπορούν να κάνουν σωστά. Μπήκε ένας σοβαρότατος άνθρωπος προπονητής, πρέπει να προστατευθεί. Θα φτάσει στο σημείο και να με θυμηθείτε να γίνουν ασπίδα οι παίκτες το καλοκαίρι. Ήδη καλοθελητές, άρχισαν να ασχολούνται με αηδίες και να κοροϊδεύουν. Λογικό. Αν δεν είναι... ελληνικός ή σερβικός ο πάγκος, τα παρεάκι δεν περνάνε καλά! Ο Ιταλός θα έρθει με μοναδικό στόχο να δουλέψει. Όποιος αγαπάει το μπάσκετ και την εθνική, θα πρέπει να τον βοηθήσει. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο παρκέ...

Keywords
Τυχαία Θέματα