ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ | Μπες στο ρυθμό

Μπορεί η έναρξη του πρωταθλήματος να μας "έστησε" το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά η Ευρωλίγκα είναι συνεπής και από αύριο ξεκινάει ό,τι καλύτερο, μετά τα play offs του ΝΒΑ, για τους μπασκετόφιλους.

Πρώτος ρίχνεται στη μάχη ο πρωταθλητής Ευρώπης (και Ελλάδος ) Ολυμπιακός που θα υποδεχθεί στο ΣΕΦ την Κάχα Λαμποράλ, ενώ μια μέρα μετά,

την Παρασκευή το βράδυ, ο Παναθηναϊκός εγκαινιάζει την νέα αγωνιστική μέρα της Ευρωλίγκας, κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι πρωταθλητές έχουν μεν την ατυχία με τον τραυματισμό του Περπέρογλου, που δεν είναι σοβαρός αλλά ίσως να μην του επιτρέψει να αγωνιστεί αύριο, όμως για έναρξη Ευρωλίγκας, όταν παίζεις στην έδρα σου είναι θετικό. Η Κάχα μπαίνει φέτος στην Ευρωλίγκα με σκοπό να ξεχαστεί η περυσινή κακή χρόνια (ούτε στους 16 δε προκρίθηκε). Παραμένει σκληρή τυπικά Ισπανική ομάδα, που δεν έχει πρόβλημα να μην τρέξει (λόγω Ιβάνοβιτς στον πάγκο ) και να πάει σε οργανωμένες επιθέσεις. Ο Ιβάνοβιτς συχνά προτιμά να παίζει η ομάδα του με τους ψηλούς μέσα στη ρακέτα και τα σουτ να γίνονται με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Φυσικά αν βρει άδειο το γήπεδο θα πατήσει γκάζι αλλά δε θα επιδιώξει το γρήγορο παιχνίδι. Έχει τις απώλειες λόγω τραυματισμών αλλά το θετικό για τους Ισπανούς είναι ότι έχουν δύο παιχνίδια στα πόδια τους στο ισπανικό πρωτάθλημα σε αντίθεση με τις Ελληνικές ομάδες που ελέω ΕΣΑΚΕ δεν έχουν ούτε ένα.

Θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι που εφόσον ο Ολυμπιακός επιβάλλει το ρυθμό του θα πάρει το πρώτο ροζ Ευρωπαϊκό φύλλο. Πάντα όταν παίζεις με Ισπανούς το ζήτημα είναι ο ρυθμός. Οι πρωταθλητές έχουν πλήρες ρόστερ, ομοιογένεια και χημεία στον υπερθετικό βαθμό. Μαζί με την αυτοπεποίθηση που έχουν πλέον αποκτήσει θα πρέπει να τα βγάλουν αύριο στο παρκέ, παρά την έλλειψη αγώνων.


Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Μαδρίτη για αντιμετωπίσει ένα από τα φετινά φαβορί για το final four. Η Ρεάλ δείχνει πιο δυνατή από τα περασμένα χρόνια και αν την ξέραμε ως ομάδα που τρέχει, με τον Ρούντι Φερνάντεθ στο παρκέ, θα σπριντάρει.

Ο Πάμπλο Λάσσο φτιάχνει από πέρυσι μια νέα Ρεάλ, πιο ομοιογενή που μοιράζει το παιχνίδι τόσο στη περιφέρεια όσο και στη ρακέτα. Θεωρώ δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να τρέξει τον Παναθηναϊκό, ώστε έτσι να αχρηστέψει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Ο Παναθηναϊκός βέβαια όσο καινούργια και να είναι η ομάδα, με νέο προπονητή, παίκτες ακόμα και διοίκηση, κάθε άλλο παρά πρωτάρης είναι. Ξέρει τι τον περιμένει και ο Αργύρης Πεδουλάκης γνωρίζει τι θα πάθει αν παρασυρθεί στον ρυθμό των Ισπανών. Θα επιδιώξει οργανωμένες επιθέσεις για να παίξει με τον Σοφοκλή και επειδή και ο Παναθηναϊκός δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του όπως και ο Ολυμπιακός, πρέπει να μπορέσουν να το ξεπεράσουν. Για τον Παναθηναϊκό ζητούμενα αύριο είναι εκτός από τα λίγα λάθη , η ευστοχία και τα επιθετικά ριμπάουντ. Με αυτά τα τρία δεν αφήνεις τον αντίπαλο να τρέξει. Αλλιώς οι Ισπανοί θα κάνουν πάρτυ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά τον αγώνα με την Κάχα, έχει δύο μέρες να ξεκουραστεί και

Keywords
Τυχαία Θέματα