ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | Λινάρδος: "Θύμα των τριπόντων ο Παναθηναϊκός"

Στον υπερβολικό αριθμό των σουτ τριών πόντων που επιχείρησε ο Παναθηναϊκός, στάθηκε ο Νίκος Λινάρδος, ο οποίος τόνισε πως οι "πράσινοι" παγιδεύτηκαν στην άμυνα της Μακάμπι και ήταν δύσκολο να κέρδιζαν το ματς χωρίς να βάλουν την μπάλα μέσα στη ρακέτα.

Ο τεχνικός του Αμαρουσίου μίλησε στον "Sentra 103,3" για το παιχνίδι του "τριφυλλιού", ισχυριζόμενος ότι η "ομάδα του λαού" έχει πλέον το πάνω χέρι στη σειρά, ενώ αναφορικά με την αποψινή δεύτερη μονομαχία του Ολυμπιακού

με τη Σιένα, υποστήριξε πως οι Ιταλοί θα έχουν το άγχος και οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να περιορίσουν τη... δράση των ΜακΚάλεμπ και Άντερσεν.

Στην ήττα του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι: "Έπεσε θύμα τις αλόγιστης χρήσης των τριπόντων. Η ζώνη που έπαιζε η Μακάμπι, περισσότερο δημιουργεί ψυχολογικό παρά ουσιαστικό πρόβλημα. Δεχόταν πολύ εύκολα πολλούς πόντους από μια ομάδα που είναι από φύση της επιθετική. Γύρισε το παιχνίδι με τα τρίποντα αλλά όταν όλο το παιχνίδι δεν βάζεις την μπάλα μέσα στη ρακέτα χάνεις ένα δυνατό σου στοιχείο. Δεν είχε αυτοματισμούς για να αξιοποιήσει τους ψηλούς και με την ζώνη του ο Μπλατ παγίδεψε τον Παναθηναϊκό οδηγώντας τον στο τρίποντο".

Στο τι κόστισε στον Παναθηναϊκό: "Έκανε ένα παιχνίδι που δεν αντιπροσωπεύει την ταυτότητα του. Έχει πιο έμπειρη ομάδα και μπορεί να τα καταφέρει. Η Μακάμπι έχει το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή. Η υπερβολική ευστοχία στο πρώτο ματς τους έδωσε την εντύπωση πως θα τα ξαναβάλουν. Μέχρι ενός σημείου τα κατάφεραν, αλλά δεν γινόταν να συνεχίσει έτσι".

Στη νίκη του Ολυμπιακού στη Σιένα: "Όταν δέχεσαι 48 πόντους σε ένα ημίχρονο και στο δεύτερο δέχτηκες 27, κέρδισε το παιχνίδι από την άμυνά του. Παρόλο που έχασε τον Σπανούλη και τον Ντόρσεϊ κέρδισε το παιχνίδι. Ο ΜακΆλεμπ ήταν πάρα πολύ κακός καθώς εγκλωβίστηκε. Πήρε πράγματα από παίκτες που δεν το περίμενε όπως ο Κέσελ. Ο Πρίντεζης ήταν φανταστικός. Δείχνει πολύ μεγάλη σιγουριά και πολύ μεγάλη ενέργεια στον Ολυμπιακό".

Στο δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Σιένα: "Σήμερα το άγχος το έχει η Σιένα. Ο Ολυμπιακός κινδυνεύει μόνο αν χάσει τον ρυθμό του αγώνα. Πρέπει να αποτρέψει τον ΜακΆλεμπ από το να δημιουργήσει και να σταματήσει τον Άντερσεν από το σκοράρισμα. Δεν πρέπει να εφησυχαστεί".

Keywords
Τυχαία Θέματα