ΕΥΡΩΠΗ | Χωρίς Εθνική ομάδα η Ολλανδία για τα επόμενα δύο χρόνια

Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει βαριά χτυπήματα στον αθλητισμό και την Παρασκευή (02/11) προστέθηκε ένα ακόμη, καθώς η ολλανδική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης γνωστοποίησε ότι το 2013 και το 2014 η Εθνική ομάδα των Ανδρών και η ομάδα κάτω των 20 δεν θα συμμετάσχουν σε καμία διοργάνωση.

Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός, καθώς το χρέος της Ομοσπονδίας τα δύο τελευταία έτη έχει αγγίξει τις 400.000 ευρώ και κατά συνέπεια δεν μπορούν να στηριχθούν οικονομικά οι Εθνικές ομάδες. Η Ομοσπονδία τόνισε επίσης ότι

για την προβληματική κατάσταση ευθύνονται και οι ομάδες, καθώς δεν έχουν να δείξουν καμία συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για τη φετινή σεζόν και αυτό έχει αποφέρει πλήγμα στην εικόνα του ολλανδικού μπάσκετ. Ετσι λοιπόν, αποφασίστηκε η Εθνική ομάδα των Ανδρών αλλά και η ομάδα κάτω των 20 να μην πάρουν μέρος σε καμία διοργάνωση το 2013 και το 2014.


Αντίθετα δεν επηρεάστηκαν από την απόφαση οι συμμετοχές της Εθνικής ομάδας Γυναικών, της ομάδας Νέων Γυναικών και των αθλητών που λαμβάνουν μέρος στο μπάσκετ με καρότσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα