ΕΥΡΩΠΗ | "Ευχόμαστε να ξεχάσετε όλη αυτή τη βρωμιά το συντομότερο δυνατό..."

Ο Φώτης Κατσικάρης βρήκε απρόσμενα ένα σύμμαχο, στον "πόλεμο" δηλώσεων που έχει ανοίξει με τη Ρωσική Ομοσπονδία μετά τη φυγή του.

Ένας ανώνυμος Ρώσος φίλαθλος, κατακεραυνώνει την ομοσπονδία της χώρας του με ανοικτή επιστολή του και στηρίζει τον Έλληνα τεχνικό.

Διαβάστε την επιστολή:

"Γεια σας, αγαπητέ Φώτη Κατσικάρη. Δυστυχώς δεν βρήκα το Twitter ή το Facebook σας και ελπίζω με κάποιο θαύμα η παρούσα επιστολή να φτάσε σε εσάς. Εφόσον γίνει

αυτό, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα μπορεί κάθε λέξη του κειμένου να μεταφραστεί στα αγγλικά.

Κ. Κατσικάρη, κάθε λογικός οπαδός της εθνικής Ρωσίας είναι μαζί σας. Από την αρχαιότητα, οι δύο λαοί συνδέονται με πολλά στοιχεία και τον Έλληνα δεν τον αντιμετωπίζουμε ως ξένο. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση αποτυχίας, δεν θα υπήρχαν κατηγορίες για τίποτα. Δυστυχώς συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Είστε ακόμα ένα θύμα της ανίκανης Ρωσικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Κ. Κατσικάρη, τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για την ανάπτυξη του μπάσκετ στη χώρα. Αυτό στη Ρωσία, που όλοι λατρεύουν τα σπορ. Όλα αυτά μετά την πρώτη θέση του Eurobasket 2007 και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012. Δεν υπάρχει κανένα δημόσιο αθλητικό κανάλι, όπου οι νέοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μπάσκετ, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Κ. Κατσικάρη δεν υπάρχει ούτε ένα γραμμάριο ενοχής για εσάς.

Πριν από εσάς, στο τιμόνι της Εθνικής βρισκόταν ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος επίσης είναι ξένος. Ήταν για πολύ καιρό εκεί και απέκτησε σημαντική θέση, σε ό,τι έχει να κάνει με το μπάσκετ, αλλά και σε άλλους τομείς της χώρας. Ως ένας Αμερικανός εβραϊκής καταγωγής, κέρδισε την αγάπη του οπαδού της κάθε ομάδας της Ρωσίας και έγινε πιο ακριβό από ό, τι οι περισσότεροι Ρώσοι αξιωματούχοι. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο ρωσικός λαός είναι έτοιμος να δεχτεί ολόψυχα κάθε πρόσωπο οποιασδήποτε εθνικότητας, όταν σε όλο τον κόσμο υπάρχουν για μας παγιωμένες ετικέτες όπως... ρατσιστές και εθνικιστές.

Κ. Κατσικάρη, κανείς δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για τα προσόντα σας. Οι περισσότεροι θυμούνται το επιτυχημένο πέρασμα σας από τη Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης. Η καλή πορεία συνεχίστηκε και στη Μπιλμπάο, εκεί όπου φτάσατε μέχρι και σε ευρωπαϊκό τελικό (2012/2013). Την περασμένη σεζόν κερδίσατε το βραβείο του καλύτερου προπονητή στο Eurocup και κανείς δεν αμφιβάλει για τον επαγγελματισμό σας.

Αγαπητέ Φώτη, θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για εσάς, εκ μέρους των εκατομμυρίων φιλάθλων της Ρωσίας. Είναι πολύ θλιβερό αυτό που έγινε και επίσης λυπητερό είναι το γεγονός ότι χάσατε τη δουλειά σας στη Μπιλμπάο για να αναλάβετε την Εθνική. Ζητούμε συγγνώμη για την αμέλεια ορισμένων και θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μη βγάλετε γενικά συμπεράσματα για τη Ρωσία, εξαιτίας του συγκεκριμένου γεγονότος. Οι άνθρωποι εδώ πάντα εκτιμούσαν αξίες όπως η ειλικρίνεια, η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός, που σίγουρα έχετε εσείς. Ευχόμαστε να ξεχάσετε όλη αυτή τη βρωμιά το συντομότερο δυνατό και να προχωρήσετε την καριέρα σας. Υγεία και μια σπουδαία καριέρα!

Με ειλικρίνεια, τα εκατομμύρια των οπαδών της Ρωσίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα