ΕΥΡΩΠΗ | Παίδων: Το χρυσό στην Τουρκία

Η Εθνική Παίδων (U16) της Τουρκίας επικράτησε της αντίστοιχης ομάδας της Γαλλίας με 66-61 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Τουρκία είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ενώ με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου προηγήθηκε ακόμα και με δώδεκα πόντους (55-43). Η Γαλλία όμως δεν παρέδωσε τα όπλα και τρία λεπτά πριν από την λήξη μείωσε στον πόντο (60-59). Οι Τούρκοι έμειναν ψύχραιμοι, βρήκε λύσεις στο πρόσωπο

του Οκτάι - σημείωσε τους τέσσερις από τους έξι τελευταίους πόντους της ομάδας του - κι έφθασε στην νίκη και στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μεχμέτ Αλεμνταρόγλου (14π.) ενώ για την Γαλλία ο Λούκας Ντουσουλιέρ και ο Σιρίλ Ελιεζέρ-Βνερότ σημείωσαν από 11 πόντους.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Σερβία που επικράτησε με 83-69 της Ιταλίας. Η Σέρβία μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού και φρόντισε να μείνει σε αυτήν ως το τέλος της αναμέτρησης. Οι "Πλάβι" μάλιστα προηγήθηκαν ακόμα και με 24 πόντους (54-30, 23'). Η Ιταλία προσπάθησε να αντεπιτεθεί , μείωσε σε 68-60 στο 36', αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα