ΕΛΛΑΔΑ | Οι συμβουλές του "Ζοτς"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσαν τα... φώτα τους σε στελέχη επιχειρήσεων για τις μεθόδους στην διαχείριση κρίσεων και δυναμικού.


Ο τέως προπονητής του Παναθηναϊκού και ο επί χρόνια συνεργάτης του έδωσαν το παρών στο «1st Coach a Winning Team Conference» που διεξήχθη στο ΔΑΪΣ και είχε ως θέμα Μαζί κάθε ένας πετυχαίνει περισσότερα». Πέραν των "Ζοτς" και Ιτούδη το

παρών έδωσαν ο Παύλος Ευμορφίδης, ο Αλέξανδρος Φουρλής, η Μαριάνθη Ψαχά και ο Ηλίας Σούσσης.

"Τα πάντα εξαρτώνται από τους παίκτες που διαθέτεις. Πάντα πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση των αθλητών που θα συμπληρώσουν το ρόστερ της ομάδας σου, έχει ήδη κάνει έναν έλεγχο πριν το καλοκαίρι για το πώς θα κινηθείς

Η ποιότητα των παικτών παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, όμως αυτό το εξετάζουμε πάντα σε συνάρτηση με τον χαρακτήρα εκείνων που θέλουμε να εντάξουμε στην ομάδα μας. Τα δύο στοιχεία είναι, λοιπόν ο χαρακτήρας και η ποιότητα", ανέφερε αρχικά ο "Ζοτς" ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης πρόσθεσε:

"Αυτό που είπε ο Ζέλικο είναι πολύ σημαντικό για τον χαρακτήρα των παικτών, όπως και την ποιότητα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό και η συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, με την οικογένεια Γιαννακόπουλου που ήταν άψογη". Ο "Ζοτς" συμπλήρωσε πως ¨ναι ακριβώς, είναι πολύ σημαντικό να έχεις σχέση εμπιστοσύνης και να μπορείς να δουλέψεις όπως πιστεύεις¨.

Οσον αφορά για το πώς δουλεύουν και διαχειρίζονται τους παίκτες ο Ομπράντοβιτς τόνισε πως "ο Μάικ Μπατίστ, όταν τον αποκτήσαμε μετά το πρώτο καλοκαίρι είχε προτάσεις από άλλους συλλόγους του εξωτερικού με περισσότερα χρήματα, όμως προτίμησε να μείνει σε εμάς, διότι πίστευε σε αυτό που κάνουμε και ήξερε ότι μέσα από τη δουλειά μπορεί να γίνει καλύτερος, ώστε να πάρει περισσότερα χρήματα στη συνέχεια.

Μια μέρα μου συνέβη κάτι που μου είχε τύχει ξανά. Έρχεται ο Ντρου (σ.σ. Νίκολας) και μου λέει: "Κόουτς, εμένα μας χρησιμοποιείς στα περισσότερα ματς βασικό. Καλύτερα να χρησιμοποιείς τον Σάτο, γιατί για εκείνον αυτό είναι πολύ σημαντικό". Δεν μου είχε πει ξανά παίκτης. Σας το λέω αυτό για να δείτε πόσο πολύ μετράει ο χαρακτήρας των παικτών, όπως είπαμε σε αυτό που θέλεις να κάνεις".

Για το αν τιμωρεί τους παίκτες σημείωσε ότι "στα 21 χρόνια που είναι προπονητής δεν έχω τιμωρήσει με χρηματικό πρόστιμο κάποιον παίκτη μου. Προτιμώ για παράδειγμα σε κάποιον που μπορεί να αργήσει στην προπόνηση, κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα στην Αθήνα με την κίνηση που έχει να τον βάλω να πληρώσει ένα δείπνο, όπου θα βγούμε να φάμε.

Αυτό το κάνω πρώτον για να τους δείξω ότι με τα χρήματα που παίρνουν μπορεί εύκολα να πληρώσουν ένα δείπνο και δεύτερον για να τους δείξω πόσο όμορφα μέρη υπάρχουν για να πάνε για φαγητό".

Ο Δημήτρης Ιτούδης πάλι είπε πως "είχα μιλήσει με τον Άλεκς Μάριτς, όταν τον αποκτήσαμε, ο οποίος είχε βγει MVP της Ευρωλίγκας το 2010. Του είπα ότι δεν είσαι εσύ ο MVP, αλλά ο Μπο ΜακΚάλεμπ που σου έδινε τόσες πάσες. Εσύ έχεις βγει MVP στη στατιστική, αλλά ο ΜακΚάλεμπ είναι ο πραγματικός MVP, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να συμπληρώνει: "Ο Μάριτς είχε κάνει πολύ καλή σεζόν με εμάς, αλλά μία περίοδο δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Μου είπε, λοιπόν μπροστά σε όλους στα αποδυτήρια ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Κι εγώ του είπα ποιος δεν έχει".

Οσον αφορά για τα μελλοντικά του πλάνα είπε ότι "προσπαθώ πάντα να γίνομαι καλύτερος και μέσα από κάθε πρόβλημα που μπορεί να μου παρουσιαστεί, πάντα δουλεύω περισσότερο. Επίσης, στόχος είναι μέσα από την καθημερινότητα και μικρές λεπτομέρειες να βελτιώνεσαι. Για εμένα η εμπειρία μου στο κάμπ των Πίστονς μαζί με τον Δημήτρη (σ.σ. Ιτούδης) είναι μία σημαντική εμπειρία.

Τα μελλοντικά μου σχέδια; Θα πάω στη "Μπόμπαινα", μια εξαιρετική ταβέρνα και το βράδυ θα πάω στον Αντώνη Ρέμο".

Keywords
Τυχαία Θέματα