ΕΟΚ | "Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στην ΕΟΚ για το 3Χ3"

Η Ελλάδα είχε την τιμή να διοργανώσει το πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 3Χ3 και τα κατάφερε περίφημα, με την FIBA να αποδίδει τα εύσημα στην ελληνική ομοσπονδία καλοθοσφαίρισης για την διοργάνωση.

Η FIBA στην επίσημη ιστοσελίδα της φιλοξενεί αφιέρωμα στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα 3Χ3 που διοργανώθηκε στο Ζάππειο από τις 23 εως τις 26 Αυγούστου.


Αναλυτικά όσα αναφέρει η

FIBA στην επίσημη ιστοσελίδα της:

"Καθώς οι ομάδες και οι αρμόδιοι υπάλληλοι αρχίζουν να φεύγουν από την Ελλάδα και να επιστρέφουν στις πατρίδες τους προς τις αντίστοιχες χώρες τους σε όλο τον κόσμο, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ήδη έχουν εκφράσει την άποψή τους ότι η διοργάνωση του 3Χ3 είχε μεγάλη επιτυχία.

Στο όμορφο Ζάππειο και την κλασική ελληνική στήλες της, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρείχε ένα τέλειο σκηνικό για την πρώτη Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3x3.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, σε κοντινή απόσταση από τη Βουλή των Ελλήνων, καθώς και το περίφημο Ολυμπιακό Στάδιο Παναθηναϊκό, όχι μόνο επέστησε έμπειρος οπαδών του μπάσκετ, αλλά και προσέλκυσε πολλούς περίεργους τουρίστες και περαστικούς οι κερκίδες παρέμειναν πλήρης, ακόμα και όταν η γηπεδούχος ομάδα ήταν πουθενά.

Το Ολυμπιακό πνεύμα επικράτησε καθ 'όλη, με την ανταγωνιστικότητα, ευγενούς άμιλλας και της φιλίας που έρχονται μαζί, καθώς οι παίκτες από μακριά και ευρέως κοινού με το ξενοδοχείο, τα λεωφορεία, καθώς και τραπέζια, τις ιστορίες και τους λογαριασμούς του Facebook.

Ήταν ένα πρώτο, όχι μόνο για την εκδήλωση στο σύνολό της, αλλά και για τις διεθνείς μικτές ανταγωνισμό.

Δεκαέξι χώρες ήρθε head-to-head με ομάδες που αποτελούνται από δύο άνδρες και δύο γυναίκες, σε ευθεία νοκ-άουτ τουρνουά που αλιεύονται τη φαντασία του πλήθους ικανότητα.

Στο δικαστήριο, η Γαλλία ξεπέρασε τον πίνακα μετάλλιο, χρυσό τσέπες στην Μικτή ανταγωνισμό, ασήμι στην Ανδρών και Γυναικών, και το χάλκινο στο Διαγωνισμό Δεξιοτήτων χάρη στην Sylvie Guszczynski.

Ουκρανία, οι οποίοι, όπως η Γαλλία έφτασε στα ημιτελικά και στις τρεις κατηγορίες της ομάδας, σάκους χάλκινο στο Μικτό και κατηγορίες Ανδρών.

Σερβία και ΗΠΑ κέρδισε το χρυσό στην Ανδρών και αγώνες των γυναικών αντίστοιχα, ενώ Pirgit Puu της Εσθονίας κέρδισε το διαγωνισμό δεξιοτήτων, Stanislav Τσεχίας Votroubek το Shoot-Out διαγωνισμό και Βενεζουέλας Deivi A
Keywords
Τυχαία Θέματα