ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Πλήρωσε την "τρικυμία" του τρίτου δεκαλέπτου (video)

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 72-81 από την Ιταλία, πληρώνοντας το άσχημο πρόσωπο που παρουσίασε στην τρίτη περίοδο όπου και δέχτηκε 27 πόντους. Οι πέντε χαμένες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το 70-72 αλλά και ο "αφιονισμένος" Μάρκο Μπελινέλι, "χάρισαν" την πρωτιά στους Ιταλούς στον Δ' Όμιλο.

Οι Νίκος Ζήσης, Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Καϊμακόγλου και Γιάννης Μπουρούσης ήταν οι πρώτοι πέντε που "πάτησαν" στο παρκέ από πλευράς Ελλάδας.

Ο

γρήγορος ρυθμός ήταν αυτός που καθόρισε την εικόνα του ματς την πρώτη περίοδο αλλά και στην περισσότερη διάρκεια του ματς. Τον επέβαλαν οι Ιταλοί αλλά τον ακολούθησαν οι διεθνείς μας (στο πρώτο ημίχρονο), απαντώντας, αν και κάπως άναρχα, στα αμυντικά κενά με πόντους στην επίθεση.

Οι περιφερειακοί παίκτες, κυρίως, της Ιταλίας "τραβήξαν" το σκορ και έκαναν τη ζημιά στα πρώτα δέκα λεπτά.

Με το "καλημέρα" του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Γιώργος Πρίντεζης με 7 πόντους σε τρία λεπτά και αρκετή ενέργεια, η Ελλάδα βρέθηκε στο +5 (25-20 στο 13') αλλά ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είχε τη δική του απάντηση, καθώς με 5 συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε (25-25 στο 14'). Ο Αντρέα Τρινκιέρι σε εκείνο το σημείο κάλεσε τάιμ άουτ για να "φρενάρει" τον ρυθμό που άρχιζε και πάλι να... "καλπάζει" από Ιταλικής πλευράς.

Η Εθνική μας έφτασε στη μέγιστη διαφορά (33-27 στο 17') και θα μπορούσε να κλείσει στο +5 (38-33)με ένα τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου στο 19'45", αλλά ο ΝΒΑερ Μάρκο Μπελινέλι απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο 19:58"και οι Ιταλοί δεν έμειναν (αρκετά) πίσω.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ανησύχησε τον πάγκο της Εθνικής όταν σε ένα φάουλ που του έγινε, έδειξε να κρατάει τα πλευρά του, αλλά με δικό του νεύμα και πάλι τόνισε πως είναι καλά. Στα πρόσωπα του Αλεσάντρο Τζεντίλε αλλά και του Αντρέα Τσιντσιαρίνι οι Ιταλοί βρήκαν πολλές απαντήσεις στις "σπαζοκεφαλιές" του συμπατριώτη του, Αντρέα Τρινκιέρι.

"Τρικυμία" έπιασε την εθνική μας ομάδα στην 3η περίοδο αφού δέχτηκε 27 πόντους με τον Μάρκο Μπελινέλι να θυμίζει... στιγμές Σικάγο Μπουλς στα πλει οφ του ΝΒΑ. Ακόμα και όταν δεν σκόραρε ο Ιταλός, έμοιαζε να είναι ένα κλικ πιο πάνω σε ταχύτητα και ψυχολογία.

Με πολύτιμους πόντους του Στράτου Περπέρογλου αλλά και ένα δίποντο (πατώντας τη γραμμή των 675) του Φώτση, οι Διεθνείς μας πήραν πολύτιμες ανάσες και δεν άφησαν τους Ιταλούς να μεγαλώσουν τη διάφορα που έφτασε στο +10 (51-61 στο 28').

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, Το χρονόμετρο έγραφε 31:48" όταν ο Λουίτζι Ντατόμε με αντιαθλητικό φάουλ στον Κώστα Παπανικολάου έδινε την ευκαιρία στην Εθνική να πλησιάσει και αργότερα οι 7 πόντοι από τον Νίκο Ζήση που ισοφάρισε σε 70-70 φάνηκαν να γυρνούν ανάποδα το μομέντουμ του αγώνα.

Αλλά...

Οι πέντε ευκαιρίες που είχε η Εθνική μας στο 70-72 να ισοφαρίσει και τις πέταξε στα σκουπίδια ήταν αρκετές και πολύτιμες για να καταφέρει να νικήσει στο τέλος την "αρμάδα" του Πιανιτζάνι και του "λοχαγού" του, Μάρκο Μπελινέλι.

Ο Νίκος Ζήσης (16π.) ήταν για ακόμη μια φορά η κολώνα της Εθνικής με συμπαραστάστη στα δύσκολα τον Στράτο Περπέρογλου (12π) ενώ για τους νικητές, εκτός από τον Μπελινέλι (23π. 7 ρίμπ.), υπήρχαν και ο Τζιτζι Ντατόμε με (19π.) με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε (16π.)

Δεκάλεπτα: 16-16, 38-36, 56-63, 72-81

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Σλούκας 5, Μπουρούσης 11, Ζήσης 16 (2), Περπέρογλου 12 (3), Φώτσης 2 (5ρίμπ.), Παπανικολάου 11 ( 1), Μαυροκεφαλίδης 2 , Καϊμακόγλου 6 , Μπράμος, Πρίντεζης 7 (1).

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Αραντόρι 8 (2'), Τζεντίλε 16 (1), Ροσέλι, Ποέτα 2, Βιτάλι, Μέλι, Μπελινέλι 23 (7/7βολ, 5/8διπ, 2/5τριπ, 7ριμπ, 3ασ, 3κλεψ), Κουζίν 4 (5ριμπ.), Ντατόμε 19 (3) , Τσιντσιαρίνι 9.

Keywords
Τυχαία Θέματα