ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Πήρε το "μικρό", πάει για το "μεγάλο" (pics)

Η Ελλάδα επικράτησε με 79-65 επί της Ιταλίας για το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά "Ακρόπολις", έκανε το τρία στα τρία στις νίκες και έδειξε έτοιμη για την "περιπέτεια" της Σλοβενίας.

Η Εθνική ξεκίνησε με Σπανούλη, Μπράμο, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μαυροκεφαλίδη και ήταν νευρική στο πρώτο δίλεπτο, χαρακτηριστικό είναι πως έφτασε τους 4 πόντους μετά τα 2,5 λεπτά.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι δοκίμασε το "τρικ" με τον Μπράμο, ως "κουβαλητή" για να αφήνει χώρο στον Βασίλη Σπανούλη, ενώ χαρακτηριστικά της δουλειάς

των "ψηλών" της ομάδας, είναι τα 10-4 ριμπάουντ στο 8'.

Με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο λεπτό (8-2) η Ελληνική ομάδα έφτασε τη διαφορά στο +7 (24-17) με τρίποντο μάλιστα του Κώστα Σλούκα από τα 9 μέτρα στη λήξη του χρόνου της περιόδου.

Στην δεύτερη περίοδο, η Ελλάδα συνέχισε το καλό της τέμπο και έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά στο 14' (34-23), ενώ δυο χαρακτηριστικά στατιστικά για το βάθος της ελληνικής ομάδας είναι πως εννέα παίκτες σκόραραν ενώ κοντά στους μισούς πόντους ήρθαν από τον "πάγκο".

Οι Ιταλοί απειλούσαν σχεδόν αποκλειστικά με μάκρυνα σουτ δύο και τριών πόντων και δείγμα της νευρικότητας πού έδειχναν στην επίθεση είναι πως τόσο ο Τζίτζι Ντατόμε (6') όσο και ο Τράβις Ντίνερ (7') σούταραν για τρεις σχεδόν ξεμαρκάριστοι, με τον πρώτο να βρίσκει μόνο ταμπλό και τον δεύτερο να κάνει έρμπολ.

Ορεξάτοι ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι και έκαναν ένα σερί 0-8 σε τρία λεπτά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ χωρίς πόντο έμεινε η Εθνική μέχρι και το 3.50 πριν τη λήξη είχε πετύχει μόλις 4. Και πάλι όμως στα τελευταία 2 λεπτά, η Εθνική ανέβασε ρυθμό και σκόραρε πόντους σε πρωτεύοντες αιφνιδιασμούς με τον Κώστα Παπανικολάου και τον Μάικ Μπράμο και "έκοψαν" τα φτερά των Ιταλών που είχαν μειώσει ακόμα και στους 7 (52-45) στο 27'.

Τα νεύρα κυριάρχησαν στην Ιταλική ομάδα στο 4ο δεκάλεπτο που επέφεραν κακές επιλογές, αλλά και την τεχνική ποινή στον Μάρκο Μπελινέλι στο 35' που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Σε αντίθεση με τους διεθνείς μας που ακόμα και υπό συνθήκες πιεστικής άμυνας, έβρισκαν λύσεις και αύξαναν τη διαφορά σταδιακά. Όπως είχε γίνει και στο παιχνίδι της Τετάρτης (28/8) με τη Λιθουανία και παρά τις αρκετές άστοχες ελεύθερες βολές.

Επιβλητικοί ήταν οι "ψηλοί" μας που επικράτησαν στη μάχη των ριμπάουντ με 42-32, ενω οι ασίστ ήταν 15-6 και τα λάθη 14-8.

Ο Νίκος Ζήσης που ήταν και ο MVP του "Ακρόπολις", ήταν ο πρώτος σκόρερ με 12 πόντους, ενώ άλλους 9 μαζί με 6 ασίστ πρόσθεσε ο Βασίλης Σπανούλης. Για τους Ιταλούς, "όαση" ήταν ο Λουίτσι Ντατόμε με πόντους και 7 ριμπάουντ.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς, Πηλοΐδης, Ζουράποβιτς.

Δεκάλεπτα: 24-17, 46-30, 59-47, 79-65.

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Μπουρούσης 8, Ζήσης 12, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 4, Φώτσης 5, Παπανικολάου 3, Μαυροκεφαλίδης 9, Καϊμακόγλου 9, Μπράμος 5, Πρίντεζης 4, Σλούκας 9, Καββαδάς 2.

Ιταλία (Πιανιτζάνι): Μέλι 2, Βιτάλι 4, Κουζίν 2, Ντατόμε 19, Τσιντσιαρίνι 7, Μπελινέλι 12, Τζεντίλε 9, Αραντόρι 10, Ντίνερ, Τζίλι, Ροσέλι, Καβαλιέρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα