ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Σπανούλης: «Πάντα πιστός, χρειάζεται φρεσκάρισμα η Εθνική»

Η Εθνική απέτυχε στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και ο Βασίλης Σπανούλης δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του ενώ για ακόμη μία φορά επισήμανε πως όσο τον χρειάζεται η επίσημη αγαπημένη, εκείνος θα δίνει το παρών.


«Χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα η Εθνική. Να βρούμε τι φταίει. Η άμυνα φέρνει τις επιτυχίες. Οσο με χρειάζεται η Εθνική θα είμαι εδώ», είπε μεταξύ άλλων ο V-Span μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κροατία.

O Βαίλης Σπανούλης επισήμανε πως «σίγουρα μας αποσυντόνισαν οι τραυματισμοί.

Ο δικός μου, αργότερα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Μην νομίζετε πως παίζουμε είμαστε καλά. Παίζαμε συνεχώς με χάπια και θεραπείες. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία. Ετσι είναι ο πρωταθλητισμός. Το ταλέντο ίσως να μην φτάνει, ίσως να χρειάζεται καλύτερη χημεία. Η ομάδα ίσως χρειάζεται ξεσκαρτάρισμα, ένα φρεσκάρισμα. Δεν ξέρω τι χρειάζεται. Δεν είναι δικιά μου δουλειά. Όπως έχουμε αναδειχθεί μέσα από τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας όλοι μας, πρέπει να αναλάβουμε στις αποτυχίες πρέπει τις ευθύνες μας.

Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση, γιατί δεν κάναμε περήφανο τον κόσμο μας. Αγαπάμε αυτήν την Εθνική. Δεν υπογράφεις συμβόλαιο με την επιτυχία. Είμαστε ευλογημένοι που έχουμε ζήσεις τόσες επιτυχίες με την Εθνική ομάδα. Υπάρχουν ομάδες ανάλογου βεληνεκούς που τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχουν πάρει μετάλλιο. Όπως πέρσι και φέτος πρέπει να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα, να βρούμε τι φταίει και να γυρίσουμε εκεί που πρέπει».

Ο V-Span ρωτήθηκε για το αν θα δώσει το παρών στο Μουντομπάσκετ του 2014, εφόσον η Ελλάδα εξασφαλίσει μία Wild Card: «Να ξεκαθαρίσουμε τι θα γίνει με την ομάδα. Εγώ είμαι πάντα πιστός στην Εθνική ομάδα. Πραγματικά την αγαπάω. Ισως άλλος παίκτης να μην έπαιζε με τραυματισμό. Αν βγάλω το παπούτσι, θα δεις πως είναι το δεξί μου πόδι. Είναι πρησμένο. Ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από τον τραυματισμό. Απλά θέλω να σου δείξω πόσο αγαπάμε αυτήν την ομάδα. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπογράφει κανείς. Ηρθαμε, δεν είχαμε την σωστή χημεία, είχαμε και τους τραυματισμούς. Δεν παίξαμε την άμυνα που έπρεπε. Ολες τις επιτυχίες τις έχουμε πάρει από την άμυνα. Αυτήν την φανέλα την τιμάμε και πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα και να δούμε τι θα γίνει με την ομάδα. Οσο με καλούν θα είμαι εδώ. Και στα καλά και στα άσχημα. Το μπάσκετ και η ζωή δεν έχει μόνο καλά. Εχει κι άσχημα. Πρέπει να έχεις τα κότσια να ανταποκρίνεσαι τόσο στα έυκολα όσο και στα δύσκολα. Εγώ θα είμαι εδώ όσο με χρειάζεται η Εθνική».

Keywords
Τυχαία Θέματα