ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Τρινκιέρι: "Θα τηλεφωνήσω στον Διαμαντίδη..."

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει ξεκαθαρίσει ουκ ολίγες φορές ότι έχει "τελειώσει" από την Εθνική Ελλάδος, ωστόσο ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός Αντρέα Τρινκιέρι εξέφρασε την πρόθεση να μεταπείσει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να τιμήσει και πάλι τη φανέλα με το εθνόσημο, χωρίς ωστόσο να τον πιέσει!

Αυτό δήλωσε , μετά την "άλωση" του Μιλάνο και τη μεγάλη νίκη επί της Εμπόριο Αρμάνι στην ιταλική Tuttosport ο προπονητής της

Καντού, ο οποίος υποκλίθηκε στο ταλέντο που διαθέτει η Εθνική Ελλάδος, υπογραμμίζοντας ότι "στην Ελλάδα το μπάσκετ είναι πάθος και ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην κοινωνική ανάταση". Παράλληλα, χαρακτήρισε "όμιλο του θανάτου" εκείνον στον οποίο συμμετέχει η "γαλανόλευκη" στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Τα όσα δήλωσε στην Tuttosport ο Αντρέα Τρινκιέρι:

"Τρέφω απεριόριστο σεβασμό γι' αυτόν, είναι ανάγκη να περιλαμβάνεται στις επιλογές μου ένας παίκτης που βιώνει τον αθλητισμό όπως αυτός, αφιερωμένος 100% από τότε που ήταν 17 ετών. Δεν θα τον πιέσω, αλλά θα του τηλεφωνήσω", τόνισε αρχικά ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της επίσημης αγαπημένης και συνέχισε μιλώντας για την Καντού:

"Νιώθω ευγνώμων στην Καντού, όπου μένω. Η βιτρίνα αυτής της ομάδας είναι ο λόγος που με κάλεσαν από την Ελλάδα".

Οσον αφορά στην Εθνική Ελλάδος και το ταλέντο που διαθέτει εξήγησε: "Η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση αναδόμησης. Θέλει να κάνει μια νέα αρχή μετά τη χαμένη ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πρόκληση είναι μεγάλη και ελκυστική. Πόσο μεγάλο ταλέντο, άλλωστε, υπάρχει στην Ελλάδα... Καλούμαστε να χτίσουμε από την αρχή κάτι καινούριο έχοντας στη διάθεσή μας πρωταθλητές του παρόντος, όπως ο Σπανούλης, ο Ζήσης, ο Καϊμακόγλου, ο Φώτσης, ο Μπουρούσης και παιδιά που έρχονται από πίσω όπως ο Παπανικολάου, ο Κουφός, ο Σλούκας. Κι αυτοί είναι μόνο κάποια ενδεικτικά παραδείγματα. Στην Ελλάδα το μπάσκετ είναι πάθος και ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην κοινωνική ανάταση".

Ο Ιταλός κόουτς μίλησε και για τις δυσκολίες του ομίλου της Εθνικής στο προσεχές Ευρωμπάσκετ: "Μετέχουμε σε έναν όμιλο του θανάτου! Κι είναι κρίμα που τουλάχιστον μια μεγάλη ομάδα ανάμεσα σε μας (σ.σ. εννοεί την Ελλάδα), τη Ρωσία, την Ιταλία και την Τουρκία θα μείνει έξω. Είναι ένας όμιλος με αναμετρήσεις που θα χαρακτηρίζονται από έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Διότι, έτσι όπως ο κόσμος είναι πια ανοικτός, στη Ρωσία προπονητής θα είναι ένας Έλληνας, ο Κατσικάρης. Και στην Τουρκία προπονητής θα είναι ο Τάνιεβιτς. Ο μοναδικός που έχει καταφέρει να τον αγαπούν ολοκληρωτικά τρεις χώρες τουλάχιστον! Δεν έχει όμοιό του, γιατί λατρεύει το μπάσκετ".

Στον ίδιο όμιλο, βέβαια, θα διασταυρώσει τα ξίφη του και με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ιταλίας, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, με τον οποίο φημολογείται ότι έχει κόντρα, με τον Τρινκιέρι να διαψεύδει κάτι τέτοιο: "Δεν έχω καμία προσωπική αντιπαλότητα με τον Πιανιτζιάνι. Η μόνη αντιπαλότητα που έχουμε τοποθετείται μέσα στο γήπεδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα