ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Βασιλειάδης: «Το χρυσό περνάει από τα χέρια μας»

Ο Κώστας Βασιλειάδης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Εφές, με τα χρώματα της οποίας θα συνεχίσει την καριέρα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Βασιλειάδης για:

…τη μεταγραφή του στην Αναντολού Εφές: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και είμαι πολύ χαρούμενος. Η Εφές είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, κάτι που φάνηκε από πέρυσι. Φέτος μείωσε το μπάτζετ και θα έχει μια ομάδα πιο νεανική, αλλά αυτό δεν σημαίνει

ότι μικραίνουν οι στόχοι. Στο μυαλό των ιθυνόντων της ομάδας είναι να πετύχουμε το κάτι παραπάνω, αλλά με λιγότερα χρήματα. Άλλωστε, πρόσφατο είναι το παράδειγμα του Ολυμπιακού, που με μικρό μπάτζετ έφτασε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας δύο συνεχόμενες φορές.

Για μένα είναι κάτι πολύ διαφορετικό, αφού το επίπεδο της ομάδας συγκριτικά με τη Μπιλμπάο είναι πολύ υψηλότερο. Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν κοντά μου και με βοήθησαν στις δύο μέρες που βρέθηκα στην Κωνσταντινούπολη. Μου ανέλυσαν το πρότζεκτ, το οποίο μου άρεσε πολύ. Είναι κάτι καινούργιο και πολύ ενδιαφέρον».

...την παρουσία των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρη Ιτούδη στο τουρκικό πρωτάθλημα: «Βλέπουμε ότι εκτός από τους Έλληνες παίκτες και οι Έλληνες προπονητές, πλέον, πηγαίνουν σε ομάδες του εξωτερικού. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν μεγάλη καριέρα».

...την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας και τους στόχους στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας: «Φέτος θα έχουμε άλλη φιλοσοφία σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχει νέος προπονητής, κάτι που σημαίνει διαφορετικά συστήματα και τρόπος παιχνιδιού, αλλά και αρκετά νέα παιδιά, που έχουν στόχο να διεκδικήσουν μια θέση στη δωδεκάδα.

Δεν έχουμε χαμηλώσει τον πήχη ως Εθνική ομάδα. Θα πάμε με το καλύτερο σκεπτικό και με στόχο να μπούμε στα μετάλλια. Η κατάκτηση του χρυσού περνάει από τα δικά μας χέρια. Δεν πάμε για να βγούμε δεύτεροι, αφού έχουμε ταλέντο, καλή ομάδα, αλλά και δίψα για διάκριση. Το ελληνικό μπάσκετ κάθε χρόνο βγάζει νέα παιδιά, τα οποία μπορούν να στελεχώσουν την εθνική ομάδα. Όλα έχουν μεγάλη θέληση για δουλειά και πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια η εθνική ανδρών θα έχει πολύ καλό σύνολο».

Keywords
Τυχαία Θέματα