ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Ζούρος: "Η Εθνική δείχνει πάντα χαρακτήρα"

Με τελικό προορισμό τη Βραζιλία όπου θα δώσει τα τελευταία της φιλικά τεστ προετοιμασίας έως την έναρξη του Προολυμπιακού Τουρνουά στο Καράκας (2-8 Ιουλίου) αναχώρησε σήμερα (22/6) το μεσημέρι η Εθνική Ελλάδας, με τον Ηλία Ζούρο, τον αρχηγό Αντώνη Φώτση και τον Γιώργο Πρίντεζη να τονίζουν πως η ομάδα έχει το χαρακτήρα, το ταλέντο και την προσωπικότητα για να πάρει ένα εισιτήριο-πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
του Λονδίνου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο ο ίδιος είναι αισιόδοξος.

«Μπαίνουμε στο αεροπλάνο με ελάχιστες προπονήσεις, αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Δυστυχώς, μετά την επιστροφή από την Λιθουανία ενώ θεωρητικά είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε δύο πολύ καλές προπονήσεις απογευματινές, δεν μπορέσαμε να τις κάνουμε γιατί είχαμε πέντε παίκτες έξω, με γαστρεντερίτιδα, δύο παίκτες με κάποια προβλήματα στα πόδια, οπότε δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε καθόλου. Ευελπιστώ, και εύχομαι οι παίκτες να είναι πολύ συγκεντρωμένοι τουλάχιστον στο κομμάτι της τακτικής, και με την εμπειρία τους και με τον ενθουσιασμό τους οι νέοι παίκτες να βοηθήσουν την ομάδα να προκριθεί», τόνισε και πρόσθεσε:

«Η Εθνική δείχνει χαρακτήρα πάντα. Αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι. Δυστυχώς όμως τα τουρνουά εκτός Ευρώπης είναι πιο δύσκολα. Σημασία έχει πως θα βρεθείς εκείνη την ημέρα γιατί ειδικά στο χιαστί παιχνίδι που είναι νοκ άουτ δεν έχεις περιθώριο λάθους και μέσα σε σαράντα λεπτά πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Μιας και δεν θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνεργασίες γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς να είναι όλοι μαζί, θα υπάρξουν κάποια προβλήματα δυσλειτουργίας, θα έλεγα, θεωρητικά τουλάχιστον στην επίθεση αλλά ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρουμε».

Για τα φιλικά στη Βραζιλία απέναντι σε Νιγηρία, Νέα Ζηλανδία και «σελεσάο» (27-29 Ιουνίου) είπε: «Δεν είναι τόσο χρήσιμα τα φιλικά στην Βραζιλία. Θα έλεγα ότι είναι ένα τουρνουά απλά που προσπαθούμε να βρεθούμε πιο κοντά στο Καράκας αλλά δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι το τουρνουά αυτό θα γινόταν με πιο δυνατές ομάδες. Η Βραζιλία άλλαξε τις ομάδες τελευταία στιγμή και δεν είναι τόσο δυνατά τα τεστ όσο περιμέναμε εμείς. Παρόλο που βρίσκονται ομάδες από το προολυμπιακό πιο σημαντικά θεωρώ τα φιλικά με την Ρωσία και την Λιθουανία, που είναι ομάδες πολύ πιο δυνατές και πιο κοντά στην πρόκριση από τις τουλάχιστον άλλες δύο ομάδες που θα συναντήσουμε εκεί».

Δεν παρέλειψε, δε, να ευχηθεί καλή επιτυχία στην Εθνική ποδοσφαίρου: «Είμαστε με όλη μας την καρδία με την Εθνική ποδοσφαίρου, και θα θέλαμε πάρα πολύ να πανηγυρίσει όλη η Ελλάδα μια πρόκριση σήμερα το βράδυ. Πάντα μπορείς. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο παίζεις για να κερδίσεις. Πάντα μπορείς», ανέφερε.

Ο αρχηγός της Εθνικής, Αντώνης Φώτσης, είπε: «Η Εθνική ομάδα είναι διαφορετική φέτος. Όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πέρυσι, προκριθήκαμε στο προολυμπι

Keywords
Τυχαία Θέματα