ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ | Στη Ρόδο υπάρχει αξιοπρέπεια...

Η αξιοπρέπεια πήρε τη θέση που της αξίζει, γι αυτό και όλα τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παράγοντες του Διαγόρα Ρόδου... Διότι προτίμησαν το δρόμο της αλήθειας και όχι του ψέμματος, σε μια εποχή που η κοροϊδία μοιάζει με εύκολη και.... αποδεκτή από πολλούς παράγοντες λύση.

Πριν από δέκα μέρες, λοιπόν, στη Ρόδο αποφάσισαν να είναι ξεκάθαροι με τους παίκτες τους. «Τα λεφτά που έχουμε φτάνουν για τα ταξίδια και τα οδοιπορικά μέχρι τον Δεκέμβρη», τους είπαν, βλέποντας την οικονομική τους κατάσταση. Με 12 ταξίδια,

τα 10 στην Αθήνα, ένα στην Πάτρα και ένα στη Χαλκίδα, τα πράγματα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολα για την ομάδα που συμμετείχε στο Νότιο όμιλο της Β' Εθνικής.

Τι θα έκαναν άλλοι στη θέση τους; Δεν θα ομολογούσαν την αλήθεια, θα άρχιζαν τη σεζόν παραμυθιάζοντας τους παίκτες και στα μέσα της σεζόν θα φανερωνόταν η πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο ο Διαγόρας θα έπαιζε κανονικά στη Β' Εθνική, θα κέρδισε σίγουρα κάποια ματς, αλλά θα έχασε σε αξιοπρέπεια.

Οι παίκτες, όμως, έμαθαν την αλήθεια και οι περισσότεροι αναζήτησαν αλλού την τύχη τους. Οι παράγοντες του Διαγόρα έψαξαν την αγορά, έκαναν προτάσεις, αλλά πάντα έλεγαν την αλήθεια. Οι απαντήσεις ήταν αρνητικές ως επί το πλείστον, γι αυτό και ρόστερ δεν μπόρεσε να δημιουργηθεί. Παρ' όλα αυτά, οι Ροδίτες θα μπορούσαν να κατέβουν με 3-4 άνδρες και πολλούς έφηβους. Τι θα κέρδιζαν; Απολύτως τίποτα. Θα αλλοίωναν όλο το πρωτάθλημα, ήταν μαθηματικά δεδομένο ότι δεν θα άντεχαν να κατέβουν σε όλα τα ματς. Κι έτσι θα υποβιβάζονταν τελικά δύο κατηγορίες.

Πήραν, λοιπόν, την απόφαση να μην δηλώσουν συμμετοχή και απέδειξαν πως υπάρχει και ο δρόμος την αλήθειας... Γι αυτό και οι σωστοί μπασκετικοί, πρέπει να δώσουν συγχαρητήρια στον Διαγόρα και το παράδειγμά του να αποτελέσει τον οδηγό και για άλλους...

Keywords
Τυχαία Θέματα