ΓΡΑΒΙΑ | Η… χάρη του Αγγέλου στον Ομπράντοβιτς!

Δεν ξέρουμε τι είχε στο μυαλό του και τι ενδεχομένως πραγματικά να εννοούσε ο Βαγγέλης Αγγέλου όταν μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος χαρακτήρισε τον Αλεκς Μάριτς «προπονητική ντροπή»... Ούτε πρόκειται να μπούμε στην διαδικασία να κρίνουμε αν ήταν unfair η τοποθέτησή του. Αλλωστε έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε και άπαντες, «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι», έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Αυτό που φάνηκε, ωστόσο, στον πρώτο προημιτελικό των πρωταθλητών Ευρώπης με την Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ότι η ατάκα του βοηθού του Ντούσαν Ιβκοβιτς

πιθανότατα να αποτέλεσε το «εργαλείο» που χρειαζόταν ο μάστερ στο ψυχολογικό ντοπάρισμα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για να βγάλει από τον λήθαργο τον Σέρβο σέντερ!

Με μια πρώτη ανάγνωση στα στατιστικά του Μάριτς εύλογα θα πει κάποιος ότι δεν έκανε και κάτι φοβερό… Σε 13:45 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 6π. με 3/3 δίποντα, μάζεψε 4 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα και ένα κόψιμο. Συνολικό ranking 12. Ωστόσο, όποιος είδε το ματς από το τζάμπολ είναι σε θέση να αντιληφθεί την προσφορά του στη νίκη, αλλά και την τεράστια διαφορά στην αγωνιστική εικόνα του παίκτη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Ο Σέρβος πίβοτ ξεκίνησε στην βασική 5άδα και στα πέντε πρώτα λεπτά που έμεινε στο παρκέ περιόρισε στο έπακρο με την άμυνά του τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση και όλα αυτά τον συγκαταλέγουν ανάμεσα σε εκείνους που έβαλαν τα θεμέλια για την άνετη επικράτηση. Αν λοιπόν συνεχίσει και στα επόμενα ματς να δείχνει το ίδιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο, τότε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θα έχει κερδίσει (ίσως) χάρη στον Βαγγέλη Αγγέλου ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα του, ένα όπλο που εδώ και δύο χρόνια (και λόγω του σοβαρού του τραυματισμού στον αγκώνα)… αγνοείται!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα