ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ | Λυκογιάννης: «Οποιος δεν ακολουθήσει, πάει σπίτι του»

Ο Ικαρος Χαλκίδας δεν τα κατάφερε απέναντι στον ΠΑΟΚ και μετά το τέλος της αναμέτρησης της 13ης αγωνιστικής της Α1 ο Αρης Λυκογιάννης και ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους.

Ο Αρης Λυκογιάννης τόνισε πω αρχικά πως «μια λέξη είναι το "α" και το "ω". Πάσα. Δουλεύουμε πάνω σε ένα πλάνο με συγκεκριμένο

στιλ, αλλά η χημεία μας είναι χτισμένη σε λανθασμένες βάσεις. Το μήνυμα του σημερινού ματς είναι σαφές. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος και όποιος δεν τον ακολουθήσει θα βρεθεί στο σπίτι του. Στο πρώτο μέρος είχαμε μόνο τρεις ασίστ, «σπάγαμε» όλα τα συστήματα, ενώ και στην άμυνα δεν ήμασταν καλοί.

Στο δεύτερο μέρος αλλάξαμε την άμυνα μας, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πριν από κάθε σουτ είχαμε πέντε με έξι πάσες. Όταν κινείς την μπάλα είναι δεδομένο ότι δημιουργείς πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. Πλησιάσαμε στο σκορ, αλλά δεν είχαμε χρονικά περιθώρια να κάνουμε την ανατροπή. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα του δευτέρου μέρους: Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να παίξουμε μπάσκετ. Όποιος δεν τον ακολουθήσει θα πάει σπίτι του».

Ο κόουτς του Ικάρου Χαλκίδα ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο αλλαγών στο ρόστερ της ομάδας του: «Σε αυτή την ομάδα έχουν ήδη γίνει πολλές αλλαγές και εγώ δεν πιστεύω σε αλλαγές. Πιστεύω στην ομάδα. Είναι εύκολη λύση. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τα διαθέσιμα χρήματα και με το πόσες έχεις δικαίωμα να κάνεις. Το πρόβλημα είναι πως έχουμε πολύ μικρό Ελληνικό εμψυδο δυναμικό, το οποίο έγινε μικρότερο μετά τον τραυματισμό του Παπανικολόπουλο. Ο Ίκαρος έφθασε ως την Α1 επειδή ήταν οικονομικά συνεπής και δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε το μπάτζετ για να χρεώσουμε την ομάδα. Μόνο αν θα βρούμε παίκτη που τον αντέχει η τσέπη μας, θα κάνουμε αλλαγή».

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης από την πλευρά του ανέφερε: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, τις έχουμε εξαντλήσει. Αν δείτε μια εβδομάδα προπονήσεων, θα καταλάβετε ότι αυτό που βγάζουμε είναι ούτε το 10%. Στην προπόνηση είμαστε πολύ διαφορετικοί, αλλά όταν βγαίνουμε στο γήπεδο, κάτι παθαίνουμε και φυσικά εμείς ευθυνόμαστε.

Στο πρώτο μέρος ξεφτιλιστήκαμε και στο δεύτερο μέρος οι ίδιοι παίκτες καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Είναι δεδομένο ότι είχαμε πιστέψει ότι θα χάσουμε και μειώσαμε την διαφορά στους πέντε. Αν πιστέψουμε σε αυτό που κάνουμε κάθε εβδομάδα, σας δίνω τον λόγο μου ότι η ομάδα θα σωθεί. Θα μείνω μέχρι το τέλος και να θα φύγω με ψηλό το κεφάλι. Είμαι περήφανος για το τεχνικό επιτελείο που η διοίκηση και ο κόσμος είναι δίπλα μας. Στο χέρι μας είναι αρχής γενομένης από το ματς με τον Ρέθυμνο να κάνουμε μια νίκη και όλοιι σαν οικογένεια να γυρίσουμε την κατάσταση. Εγώ το πιστεύω.

Όταν ακούμε αυτά που μας λένε οι προπονητές, είμαστε πράγματική ομάδα. Σήμερα νομίζαμε ότι μπήκαμε στο παρκέ και θα νικούσαμε με 20 πόντους. Έτσι ήταν η συμπεριφορά μας και φυσικά και η δική μου. Δεν ακολουθήσαμε τίποτε από όσα μας είπαν οι προπονητές. Όταν ήρθε ο κόουτς Μαρκόπουλος στον ΠΑΟΚ, ήμασταν τελευταίοι και σωθήκαμε. Και τώρα ο κόουτς Λυκογιάννης δουλεύει πολύ σκληρά και μας Συγχαρητήρια στιν κόσμο που για μια ακόμη φορά ήταν συγκλονιστικός και δυστυχώς τον πικράναμε. Με το Ρέθυμνο θα δώσουμε και την ψυχή μας. Τους παρακαλώ να έρθουν και στο ματς της Κυριακής».

Keywords
Τυχαία Θέματα