Κατσικάρης: "Θα είμαστε έτοιμοι για την Σιένα"

Η Μπιλμπάο υποδέχεται την Τετάρτη (22/02) την Σιένα και ο Φώτης Κατσικάρης τονίζει πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ματς κόντρα στην καλύτερη Σιένα των τελευταίων χρόνων.

"Η διακοπή λόγω των εγχώριων διοργανώσεων των Κυπέλλων δεν επηρρέασε την ομάδα και θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την Κυπελλούχο Ιταλίας, Σιένα. Έχουν ένα γεμάτο ρόστερ με πολύ έμπειρους παίκτες που έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται χωρίς να τους επηρρεάζει η κούραση. Έχουν χάσει μόλις ένα παιχνίδι στην διοργάνωση, κόντρα στην Μπαρτσελόνα

και ο στόχος τους είναι να φτάσουν ξανά στο Φάιναλ Φορ. Περιμένω ένα σκληρό, δυνατό παιχνίδι. Το πρώτο που θα προσπαθήσουν θα είναι να μας σταματήσουν, γι'αυτό πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και τα 40 λεπτά και να "τρέξουμε" όποτε μας δοθεί η ευκαιρία. Η Σιένα βασίζεται στην σκληρή της άμυνα αλλά πρέπει να προσέξουμε και την επίθεσή τους που μπορεί να καθορίσει το παιχνίδι. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ είναι ο ηγέτης τους στο παρκέ αλλά διαθέτουν επίσης τον καλύτερο σέντερ της Ευρώπης, αυτή τη στιγμή, τον Ντέιβιντ Άντερσεν. Πιστεύω πως η Σιένα φέτος, έχει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών", είπε ο Έλληνας τεχνικός.

Με την σειρά του, ο Ραούλ Λόπεθ δήλωσε:

"Τα τελευταία παιχνίδια για μας ήταν πολύ σημαντικά και αυτό κόντρα στην Σιένα δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα αλλά παίζουμε κόντρα σε μια πολύ ποιοτική ομάδα με πολύ εμπειρία. Θα είναι πολύ δύσκολο. Πριν το Τοπ 16 όλοι πίστευαν πως ήταν η πιο δυνατή ομάδα στον όμιλό μας και πιστεύω πως τελικά το απέδειξαν. Παίζουν πολύ καλό μπάσκετ και είναι δύσκολο να παίζεις αντίπαλός τους. Ελπίζω να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στο παρκέ μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι πάντα δύσκολο να σταματήσεις παίκτες όπως ο ΜακΚάλεμπ ή ο Άντερσεν αλλά εμείς θα πρέπει να μείνουμε πιστοί στο σύστημά μας και υπολογίζουμε και στη βοήθεια των φιλάθλων μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα