ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | H πρόκληση και η ευκαιρία του Σπανούλη

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία και μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση.

Το καλοκαίρι του 2010 ο «V-Span» άφησε τον Παναθηναϊκό και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Υπέγραψε στον Ολυμπιακό με μοναδικό στόχο να αλλάξει την ιστορία. Και τα κατάφερε. Τον πρώτο χρόνο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, τον δεύτερο επανέφερε τον Ολυμπιακό

στην κορυφή της Ευρώπης και την Ελλάδος και τον τρίτο τον διατήρησε στο υψηλότερο σκαλί της Ευρωλίγκας. Back to back δηλαδή. Κατόρθωμα το οποίο θα μνημονεύεται για χρόνια.

Έτσι πέρασαν τρία χρόνια και το συμβόλαιο του MVP της φετινής Ευρωλίγκας έληξε. Μοναδική απορία όλων των φιλάθλων των «ερυθρολεύκων» είναι μια: «τι θα κάνει ο Σπανούλης, θα μείνει;». Μονάχα ο ίδιος γνωρίζει. Κανείς άλλος. Το βέβαιο είναι πως υπάρχουν ομάδες που τον έχουν ήδη προσεγγίσει. Και άλλες που θα το κάνουν λίαν συντόμως. Όπως επίσης είναι βέβαιο πως κάποιες προτάσεις που θα του γίνουν θα είναι… διαστημικές και τα μηδενικά θα ζαλίζουν ακόμη και τον ίδιο.
Στο μυαλό του υπάρχουν όλα όσα έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια. Τα πάντα. Από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο γεγονός. Όλα. Και όσο περνούν οι μέρες και η ένταση, η πίεση, το άγχος από τους αγώνες φεύγουν και το μυαλό του καθαρίζει, τότε θα αρχίσει να «ζυγίζει» τα δεδομένα.

Σίγουρα περιμένει από τον Ολυμπιακό μια πρόταση τέτοια που θα του δείξει σεβασμό προς το πρόσωπο του, θέληση για συνέχιση της συνεργασίας και αναγνώριση για τα όσα προσέφερε αυτή την τριετία στο λιμάνι. Οι «εχθροί» του τον κατηγορούν για πάρα πολλά και κυρίως για το γεγονός πως τον ενδιαφέρει μόνο πως θα αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό και τίποτα άλλο. Και εδώ είναι η μεγάλη του ευκαιρία. Ο διεθνής γκαρντ μπορεί να αποδείξει φέτος το καλοκαίρι πως αυτό για το οποίο τον κατηγορούν δεν ισχύει. Και αυτό που τον ενδιαφέρει, όπως ο ίδιος άλλωστε υποστηρίζει εδώ και μια τριετία, είναι το όραμα, ο σεβασμός και η νέα πρόκληση.

Ποια είναι η νέα πρόκληση για τον Βασίλη Σπανούλη; Σίγουρα θα είναι να επαναφέρει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από έξι χρόνια. Σίγουρα θα είναι να δώσει στην Ρεάλ Μαδρίτης τον τίτλο που ψάχνει από το 1995. Θα πρόκειται για μεγάλο κατόρθωμα να οδηγήσει μια τουρκική ομάδα στο Final Four.

Αλλά η μεγαλύτερη όλων θα είναι να μείνει στον Ολυμπιακό και μαζί του να προσπαθήσει να κάνει κάτι που όταν υπέγραφε στους «ερυθρολεύκους» το 2010, ούτε ο ίδιος δεν θα τολμούσε να ξεστομίσει. Να σηκώσει ως αρχηγός των Πειραιωτών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την κούπα της Ευρωλίγκας…

Υ.Γ. Είναι περιττό να αναφέρουμε πως εάν ο Βασίλης Σπανούλης ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, τότε κατά 98% θα τον ακολουθήσει και ο Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός σέντερ λατρεύει τον «Kill-Bill» και θέλει να συνεχίσει να είναι συμπαίκτης του.

Keywords
Τυχαία Θέματα