ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Λάθη "αιωνίων" που μπορεί να κοστίσουν...

Η Μάλαγα έμεινε για άλλη μια εβδομάδα ζωντανή και ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να πληρώσει το λάθος που έκανε στην Ισπανία... Η Ρεάλ - δίχως Ρούντι Φερνάντεθ - έχασε αλλά δεν χάθηκε και οι συμπατριώτες της διεκδικούν ακόμα την πρόκριση στους "8".

Οχι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ρεάλ άφησε το ματς... Αλλά κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει σε κανέναν να θεωρεί ότι κάτι... μαγειρεύτηκε στη Μαδρίτη. Εντάξει, η Μάλαγα κέρδισε στη Μόσχα, έφτασε κοντά στο διπλό στο ΟΑΚΑ.

Γιατί λοιπόν να μην νικήσει και στη Μαδρίτη; Σωστή λογική, αλλά όπως και να το κάνουμε ήταν μεγάλη έκπληξη με βάση τη βαθμολογία και στην Ευρωλίγκα, αλλά στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ομως δεν μπορεί να κατηγορεί κανέναν ο Παναθηναϊκός, είτε νίκησε καθαρά η Μάλαγα, είτε όχι. Ας είχε κερδίσει την προηγούμενη εβδομάδα. Ας είχε χάσει μέχρι 4 πόντους... Ας μην έκανε δώρο στους Ισπανούς. Γιατί αυτό το δώρο τους κράτησε ζωντανούς και δεν τελείωσε την υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ. Συνολικά τις δικές του αβλεψίες πληρώνει ο Παναθηναϊκός, που δεν αισθάνεται άνετα. Τουλάχιστον, όμως, ξέρει πως είναι ο ίδιος ρυθμιστής. Ακόμα κι αν δεν του φτάσει η νίκη στο Μπάμπεργκ, έχει μια τελευταία ευκαιρία με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ. Αν δε, κάνει το 3 στα 3 και κερδίσει στη Μαδρίτη με +4, μπορεί να βγει και τρίτος. Αν, όμως, χάσει και τα τρία παιχνίδια που μένουν, αποχαιρετά την Ευρωλίγκα.

Δυστυχώς, καμία από τις ελληνικές ομάδες δεν είναι εξασφαλισμένη, αν και θα μπορούσε. Η προηγούμενη αγωνιστική ήταν πισωγύρισμα, που έχει μετατρέψει την πρόκριση σε θρίλερ. Ο Ολυμπιακός δεν συνδύασε το διπλό στη Σιένα με την κάλυψη της διαφοράς και έχει τρεις τελικούς μπροστά του. Μπορεί να βγει και δεύτερος ώστε να έχει και πλεονέκτημα έδρας αν κάνει το 3 στα 3, μπορεί όμως να μείνει και έξω αν κάνει ήττα στο ΣΕΦ. Μακάμπι και Χίμκι είναι ακόμα ζωντανές...

Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, πάντως, κάθε σενάριο για τις διασταυρώσεις είναι παρακινδυνευμένο. Και το ότι η Μπαρτσελόνα θα είναι ουσιαστικά αδιάφορη ως το τέλος, ίσως μας κάνει να δούμε κι άλλα περίεργα αποτελέσματα στη συνέχεια, με... κερδισμένη την Κάχα Λαμποράλ. Οι Ισπανοί θα έκαναν τα πάντα για να έβλεπαν 4 ομάδες τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα