ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Ο Παναθηναϊκός πήρε ψυχολογικό προβάδισμα εν όψει ΟΑΚΑ...

Μέσα σε ένα βράδυ, ο Παναθηναϊκός πήρε την ψυχολογία με το μέρος του για το ματς στο ΟΑΚΑ, όχι γιατί ξαφνικά έγινε καλύτερη ομάδα, αλλά γιατί ο Ολυμπιακός υποβίβασε τον... εαυτό του στην Πόλη.

Το ταμείο δεν γίνεται ποτέ τον Οκτώβρη, όμως οι αιώνιοι αναμετρώνται μεταξύ τους για πρώτη φορά τη Δευτέρα. Οι περισσότεροι

θεωρούσαν πως οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν πάρτι στο ΟΑΚΑ, μόνο που η ψυχολογία άλλαξε την Παρασκευή το βράδυ. Ο Ολυμπιακός έβγαλε το κακό του πρόσωπο απέναντι στην Εφές, προσγειώθηκε ανώμαλα και μαζί του έπεσαν στο έδαφος και όσοι θεωρούσαν πως τούτη η σεζόν, είναι συνέχεια της προηγούμενης.

Οχι, αυτό δεν συμβαίνει διότι όλες οι ομάδες αρχίζουν από το μηδέν και προφανώς ο Ολυμπιακός το είχε ξεχάσει. Οπως δεν υπολόγισε ότι είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης και κάθε αντίπαλος έχει επιπλέον κίνητρο να τον κερδίσει. Οι ερυθρόλευκοι δεν έπαιξαν ως ομάδα, το "εγώ" υπερίσχυσε του "εμείς" και με αλλοιωμένο χαρακτήρα έχασαν δίχως να το καταλάβουν. Δεν ήταν μόνο θέμα άμυνας, αλλά και κακής επιθετικής λειτουργίας. Ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα λάθη, ήταν βιαστικός, δεν είχε υπομονή. Δεν είχε αρχή και τέλος στο παιχνίδι του σε άμυνα και επίθεση και απέναντι σε μια καλή ομάδα, με φοβερό ταλέντο (και τουλάχιστον διπλάσιο μπάτζετ) βγήκαν οι αδυναμίες του.

Φυσικά δεν ήρθε η καταστροφή για τον Ολυμπιακό με την ήττα, αλλά σίγουρα ήταν ένα δυνατό χαστούκι που τον επαναφέρει στην πραγματικότητα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν δικαιούται να χαλαρώνει, ούτε να θεωρεί πως οι νίκες θα έρθουν δίχως μάχη. Τα πάντα αρχίζουν από την άμυνα και την ομαδική δουλειά, το ομαδικό πνεύμα έλειψε στην Τουρκία...

Εννοείται πως ούτε ο Παναθηναϊκός είναι ακόμα ομάδα και οι πράσινοι έχουν τη - βάσιμη - δικαιολογία ότι άλλαξαν πολλά το καλοκαίρι. Το ρόστερ διαφοροποιήθηκε, οι πράσινοι άρχισαν σχεδόν από το μηδέν. Στο ματς με την Καντού κέρδισαν κυρίως χάρη στην προσωπικότητα του Διαμαντίδη και του Πάνκο, αλλά και την πολύ καλή δουλειά του Σχορτσανίτη, αλλά έτοιμοι δεν είναι. Απέναντι σε πιο δυνατό αντίπαλο τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο για να γίνει σωστό σύνολο.

Με μια διαφορά. Η απόσταση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαινόταν, στην πραγματικότητα θα τη διαπιστώσουμε στο ΟΑΚΑ. Και με τον Παναθηναϊκό να παίζει στην έδρα και τον Ολυμπιακό να προέρχεται από ένα τόσο δυνατό χαστούκι, τα δεδομένα αλλάζουν. Πλέον, η ψυχολογία είναι με το μέρος των γηπεδούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα