ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Ο πανηγυρισμός του Παναθηναϊκού είναι το έπαθλο του Ολυμπιακού...

Ο Τζόι Ντόρσεϊ δήλωσε μετά από το ματς πως «την επόμενη φορά δεν θα δείξω κανέναν απολύτως σεβασμό στους παίκτες του Παναθηναϊκού». Εμπορική ατάκα, ό,τι πρέπει μετά από ήττα για τους στεναχωρημένους οπαδούς.

Μόνο που η καλή δήλωση δεν έγινε από τον Αμερικανό, αλλά από τον Γιώργο Πρίντεζη. «Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα, αυτή η ομάδα δουλεύει πάρα πολύ και βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Στους τελικούς θα είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

Είναι η αλήθεια αυτή. Ο Ολυμπιακός

βρίσκεται στο σωστό δρόμο, εξελίσσεται καθημερινά και γίνεται μια μεγάλη ομάδα. Οντως, θα μπορούσε να νικήσει στον τελικό τον Παναθηναϊκό, στην πραγματικότητα η νίκη ήταν... δώρο στους πράσινους. Αλλά μπροστά στην εμπειρία που αποκόμισαν οι ρούκις σε τελικό ή τέλος πάντων νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού, η απώλεια του τίτλου είναι μικρή. Αλλωστε στόχος των ερυθρολεύκων δεν είναι το Κύπελλο, είναι το πρωτάθλημα. Εκεί θα κριθεί η σεζόν και ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Ολυμπιακός διαμορφώνει τον χαρακτήρα του και βαδίζει σωστά. Ομως δεν είναι απλό να νικήσει μια ομάδα που έχει μάθει να κερδίζει. Στο μεγαλύτερο διάστημα ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, ήταν μια ομάδα που έπαιζε σε εντελώς διαφορετική ταχύτητα. Είχε ενέργεια, ενθουσιασμό, έπαιζε σωστά στην άμυνα και στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει, αλλά επέστρεψε στο παιχνίδι από λάθη του Ολυμπιακού. Και αμυντικά και επιθετικά. Ε, όταν το ματς πήγε στη δύναμη και έφυγε από την ενέργεια, πήγε στα μέτρα του Παναθηναϊκού. Εκεί ο Σπανούλης ήταν σαν τη σταγόνα στον Ωκεανό, απέναντι σε παίκτες γεννημένους νικητές. Ειδικά όταν βγήκε και ο Πρίντεζης, ο έτερος έμπειρος και κορυφαίος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Κάθισε στον πάγκο, το ίδιο και ο Κέσελ που έδωσε λύσεις. Μην ξεχνάμε και την απουσία του Λο.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, είδε το παιχνίδι να έρχεται στα μέτρα του και το πήρε. Επτά λεπτά δίχως καλάθι ήταν πολλά. Εστω κι αν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν πολύ καλός, το ματς γύρισε. Οπως έγινε και στο ΣΕΦ στην κανονική περίοδο, αλλά εκεί η διαφορά ήταν στους 19. Και τότε ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός και στο τέλος πήγε το παιχνίδι στα μέτρα του. Είναι και ψυχολογικό το θέμα, αλλά όχι μόνο ψυχολογικό. Είναι και θέμα προσωπικότητας και κυρίως εμπειρίας.

Ολα αυτά θα μετρήσουν στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα, αλλά και στους τελικούς της Α1. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και δίνουν τις μεγάλες νίκες. Κι αν ο Ολυμπιακός θέλει να φτάσει ψηλά, είτε πρέπει να βελτιωθεί στις λεπτομέρειες, είτε πρέπει να μάθει να "σκοτώνει" τον αντίπαλό του όταν έχει το πάνω χέρι. Αλλωστε αυτό που αντιλήφθηκαν το Σάββατο στον Πειραιά, είναι ότι ο Παναθηναϊκός τους υπολογίζει. Πολύ περισσότερο απ' ό,τι στην αρχή της σεζόν, που ουδείς έδινε τύχη στον Ολυμπιακό. Γιατί οι πράσινοι των δεκάδων τίτλων, πήραν το Κύπελλο και το πανηγύρισαν σαν να κατέκτησαν την Ευρωλίγκα... Κι αυτό είναι το έπαθλο του Ολυμπιακού από τον τελικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα