ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Ο... προκλητικός Παπαπέτρου και οι άλλες πορτοκαλιές

Ποιος φταίει για την κρίση στην Ελλάδα; Ποιος ευθύνεται για τις χιλιάδες απολύσεις; Ποιος προκαλεί τους Ελληνες πολίτες με τη συμπεριφορά του; Ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Αυτός ο 19χρονος μπασκετμπολίστας που δεν έχει βάλει ακόμα την υπογραφή του στο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Αν καθίστε και διαβάστε διαφόρων ειδών σχόλια, μπορεί και να καταλήξτε στο συμπέρασμα ότι ο διεθνής με την Εθνική Νέων είναι προδότης του Εθνους. Κι όλα αυτά, γιατί ζητάει περισσότερα από όσα του δίνει ο Ολυμπιακός. Οπως... προδότης είναι και ο Κώστας Παπανικολάου, που έφυγε για την Μπαρτσελόνα. Και ούτω καθ εξής.

Ο λαϊκισμός, όμως, έχει και τα όριά του. Ας δούμε, λοιπόν, την περίπτωση Παπαπέτρου. Ο 19χρονος γκαρντ βρίσκεται στις ΗΠΑ, είναι σε κολλέγιο και το όνειρό του είναι να παίξει στο ΝΒΑ. Εχει μεγάλη προοπτική να παίξει σπουδαίο μπάσκετ, έκανε καλές εμφανίσεις με την Εθνική Νέων. Δεν αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, όμως είδε ελληνικές ομάδες να ενδιαφέρονται να τον φέρουν πίσω στην πατρίδα. Δεν... καίγεται για να γυρίσει, αλλά αν είναι να το κάνει, θέλει τα κατάλληλα χρήματα.

Εδώ έχουμε μία από τις περιπτώσεις που όλοι έχουν δίκιο. Ο Παπαπέτρου θέλει πολλά λεφτά να να αφήσει το κολλέγιο, ο Ολυμπιακός δεν θέλει να αλλάξει τις ισορροπίες στην ομάδα του για έναν 19χρονο. Τα 1,2 εκ ευρώ για 5 χρόνια είναι ήδη πολλά για ένα ταλέντο, αλλά είναι πολύ πιθανό η επένδυση να φέρει αποτέλεσμα. Κάτι που έγινε και στις περιπτώσεις Παπανικολάου και Τεόντοσιτς, που αποκτήθηκαν σε αυτή την ηλικία. Ομως αν δοθούν περισσότερα, θα έχουν κάθε δίκιο να φωνάζουν όλοι οι υπόλοιποι στον Ολυμπιακό και ειδικά όσοι είχαν συμμετοχή στην κατάκτηση της Ευρωλίγκα σε Πόλη και Λονδίνο. Θα είναι παράλογο να παίρνει ο Παπαπέτρου περισσότερα από Σλούκα, Μάντζαρη, Κατσίβελη, που είναι παίκτες Εθνικής Ανδρών. Ποιος διαφωνεί με αυτό;

Από την άλλη ο Παπαπέτρου κινείται με βάση την αγορά, την προοπτική και το γεγονός ότι δεν βιάζεται να γίνει επαγγελματίας. Κι αν είναι να γίνει, θέλει να αξίζει τον κόπο το αντίο στο Τέξας. Δεν μπορεί να τον κατηγορεί κανείς γι αυτό, ειδικά από τη στιγμή που δεν πήγε ο ίδιος στις ελληνικές ομάδες και κυρίως στον Ολυμπιακό, αλλά οι ίδιες οι ομάδες τον πλησίασαν.

Με άλλα λόγια, δεν είναι ούτε κουραστικό, ούτε προκλητικό το σίριαλ Παπαπέτρου. Με τον Παπανικολάου ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε πάνω από ένα μήνα το 2009 μέχρι να τον κλείσει. Και τότε θεωρούσαν κάποιοι προκλητικές τις συζητήσεις για τα λεφτά, που αφορούσαν έναν 19χρονο. Αλλά αποδείχθηκε ότι άξιζε και ο κόπος και ο θόρυβος. Το θέμα συνεπώς για τον Παπαπέτρου είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και να γίνει κάτι που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Μονόδρομος, όμως, δεν είναι η απόκτησή του. Αλλωστε υπάρχουν κι αλλούς πορτοκαλιές. Και για τους δύο. Στην Ελλάδα υπάρχουν κι άλλα ταλέντα, που μπορεί να κοστίσουν και λιγότερο. Και βέβαια υπάρχει και ο Βεζένκοφ, που έχει εξίσου μεγάλη προοπτική, αλλά είναι ξένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα