ΚΟΣΜΟΣ | Χρυσάφι στα πόδια του "Crime Stopper" της Βαλτιμόρης (vids)

Είναι μόλις 1.70' αλλά έχει κάνει την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να παραμιλάει με τα κατορθώματά του. Το όνομά του είναι Ακίλ Καρ, είναι μόλις 18 χρονών και πολλοί αναλυτές του ΝΒΑ τον θεωρούν το επόμενο μεγάλο ταλέντο των ΗΠΑ.

Ο Ακίλ, γεννημένος στην Βαλτιμόρη αγωνίζεται στην ομάδα Clippers του "Patterson Senior High School" στην θέση του πόιντ γκαρντ, έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο εκρηκτικούς παίκτες στις ΗΠΑ

και με τις εμφανίσεις του έχει κλέψει την παράσταση από πολλούς... ψηλότερους συμπαίκτες του. Το παρατσούκλι του... "The Crime Stopper"!

Τον Απρίλιο του 2011 και ενώ συμμετείχε με την U.S. junior team σε διεθνές τουρνουά στο Μιλάνο, η Ρόμα πρόσφερε 750.000 δολάρια για να τον αποκτήσει, ποσό που όμοιό του δεν είχε προσφέρει ποτέ καμία ομάδα για έναν παίκτη που δεν έχει ακόμη αποφοιτήσει από το High School. Και πώς να μην συμβεί κάτι τέτοιο, όταν στα παιχνίδια που αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο τουρνουά, είχε μέσο όρο 40 πόντους ανά παιχνίδι!

Ο Ακίλ απέρριψε την πρόταση καθώς προτίμησε να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να φοιτήσει έπειτα σε κολλέγιο της επιλογής του.

Φυσικά και κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ, πολλά κολλέγια έσπευσαν να τον πλησιάσουν και να τον πείσουν να διαλέξει τον επόμενο σταθμό του. Τελικά η απόφασή του ανακοινώθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter και αυτή ήταν το Seton Hall University, στο οποίο θα αγωνίζεται από τη σεζόν 2013-14 (το κολλέγιο στο οποίο αγωνιζόταν και ο Νίκος Γκάλης).

Το ταλέντο του Ακίλ δεν άφησε αδιάφορους και τους ανθρώπους του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN το οποίο έκανε στον Ακίλ, το παρακάτω αφιέρωμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα