ΚΟΣΜΟΣ | Και στο βάθος... παγκόσμιο συλλόγων

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Πινιέιρος στις 4 και στις 6 Οκτωβρίου, αναβιώνει τον ξεχασμένο θεσμό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου μετά από 17 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας esportes.opovo.com.br, οι ιθύνοντες της FIBA έχουν επί τάπητος τα σχέδια για την σταδιακή επέκταση της διοργάνωσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει μέχρι την δημιουργία ενός Παγκόσμιου

πρωταθλήματος συλλόγων.

Τόσο η Ευρωλίγκα όσο και η FIBA Americas περιμένουν να δουν την ανταπόκριση σε αυτό το εγχείρημα ώστε να εξετάσουν ενδεχόμενες συνεργασίες με "διευρυνόμενο" χώρο εργασιών.

"Θέλουμε να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια. Για να συμβεί, όμως αυτό θα πρέπει να κάνουμε στο Μπαρουέρι το καλύτερο γεγονός της ιστορίας. Πρέπει να περάσουμε μία καλή εικόνα της οργάνωσης και της ασφάλειας. Αν όλα πάνε καλά είμαι βέβαιος ότι από τις 7 κιόλας του Οκτώβρη θα είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε σταδιακά μία Παγκόσμια διοργάνωση συλλόγων", τόνισε ο Αλμπέρτο Γκαρσία, Γραμματέας της FIBA Americans.

Το δημοσίευμα τονίζει παράλληλα, ότι αυτή την στιγμή το τουρνουά δεν έχει κανένα χορηγό, ενώ απλά εξασφαλίζεται η μετάδοση σε 70 χώρες σε συνεργασία με το Fox Sports.

Η τελευταία φορά που μία τέτοιου είδους διοργάνωση είχε τον χαρακτήρα Παγκόσμιου Κυπέλλου συλλόγων ήταν το 1999 το "Mc Donald's Cup" που έγινε στο Μιλάνο με την παρουσία έξι ομάδων. Νικητές τότε είχαν αναδειχτεί οι Σαν Αντόνιο Σπερς που κέρδισαν την Βάσκο στον τελικό με 103-68.

Keywords
Τυχαία Θέματα