ΚΟΤΖΙΑΣ | Γιατί "βγήκαν από τα ρούχα τους" με τον Γιάνκοβιτς οι Πανιώνιοι

Το θέμα της μετακίνησης του ελεύθερου Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς στον Παναθηναϊκό πήγε να γίνει "αιτία πολλών κακών" για τον Πανιώνιο, αλλά, ευτυχώς για τους Νεοσμυρνιώτες, η φωτιά δείχνει να σβήνεται πριν πάρει μεγάλη έκταση.

Μέρος φίλων του Ιστορικού έγινε "μπαρούτι" από το γεγονός ότι το δικό τους παιδί, ο "πάνθηρας" Βλαδίμηρος, πήγε στην ομάδα, κόντρα στην οποία ο πατέρας του Βλάντο, ο τεράστιος Μπόμπαν, στην ουσία κατέστρεψε τη ζωή του. Εννοείται ή μάλλον η δική μας άποψη είναι ότι δεν φταίει ο Παναθηναϊκός

(και κανένας Παναθηναϊκός) για το τραγικό συμβάν του Μπόμπαν, όλοι οι άνθρωποι, όμως, δεν έχουν τις ίδιες απόψεις.

Αποψη, πάντως, δεν είναι, αλλά πραγματικότητα το ότι οι Πανιώνιοι (ή αν θέλετε μεγάλο μέρος αυτών) δεν θέλουν να ακούνε -ούτε για αστείο- για Παναθηναϊκό. Χαρακτηρίζεται "επικηρυγμένος εχθρός" και αυτό -κατά τους "κυανέρυθρους"- δεν έχει να κάνει μόνο με την τραγική ιστορία του Μπόμπαν. Οι Νεοσμυρνιώτες θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί πολλάκις σε παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (από την διαιτησία) με αποκορύφωμα την περίοδο 1995-1996, όταν η ομάδα τους με Ιβκοβιτς, Φάνη, Ντίνκινς, Πάσπαλι και σία έδειχνε ικανή να πάρει το πρωτάθλημα. Πηγή και μάλιστα μεγάλη για την έχθρα τους προς τον Παναθηναϊκό είναι και το ποδόσφαιρο, εκεί, όπου τα παράπονα τους για την διαιτησία στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι επίσης τεράστια. Το όνομα του Σπανέα θα κάνει χρόνια να ξεχασθεί στην πλατεία....

Από κει και πέρα και πηγαίνοντας στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν χωράει αμφιβολία ότι οι "πράσινοι" έκαναν σπουδαία επένδυση, παίρνοντας τον Γιάνκοβιτς και τον Παππά. Μετά τους 90άρηδες του Ολυμπιακού (Παπανικολάου, Σλούκας, Μάντζαρης), οι Γιάνκοβιτς και Παππάς είναι οι ποιοτικότεροι της νέας γενιάς και αυτή την φορά το "τριφύλλι" απέφυγε την γκέλα, που είχε κάνει με τον Μάντζαρη. Ο Περιστεριώτης, πρόπερσι, γυρνούσε σχεδόν δύο μήνες ελεύθερος στην αγορά αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε ενδιαφέρον, προφανώς μην πιστεύοντας στον παίκτη. Η συνέχεια δεν δικαίωσε το "τριφύλλι". Τώρα, όμως, έπραξε σωστά, παίρνοντας έναν μεγάλο σκόρερ (Παππά) και έναν παίκτη, που μπορεί να κάνει πολλά -και καλά- πράγματα στο παρκέ (Γιάνκοβιτς). Αν αμφότεροι μπορέσουν να βοηθήσουν ουσιαστικά από τη πρώτη χρονιά, ο Γιαννακόπουλος, ο Πεδουλάκης και όλοι στο ΟΑΚΑ θα πετάξουν την σκούφια τους από τη χαρά τους. Δεν είναι, όμως, εύκολα τα πράγματα: τα δύο παιδιά περνάνε σε άλλο επίπεδο και χρειάζεται υπομονή. Υπομονή είπαμε; Ναι, αυτή, που έπρεπε να κάνουν οι "πράσινοι" φέτος και που στο τέλος υπήρξε δικαίωση με τη κατάκτηση του νταμπλ.

Αξίζει να σημειωθεί για τον Παππά ότι ο Πανιώνιος του είχε πει το προηγούμενο καλοκαίρι να υπογράψει για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο νεαρός, όμως, δεν ήθελε, καθώς από τη πρώτη στιγμή είχε τονίσει ότι την επόμενη σεζόν θα παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα. Οπερ και εγένετο. Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη είχε στις δυνατότητές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα