ΚΟΤΖΙΑΣ | Η πίεση του Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι και επισήμως από το απόγευμα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και η ερώτηση, που ευλόγως προκύπτει, είναι αν μπορεί να τα καταφέρει.

Δεν είναι μόνο ότι αντικαθιστά τον κολοσσό, που ακούει στο όνομα Ντούσαν Ίβκοβιτς. Είναι επίσης ότι παίρνει στα χέρια του μία ομάδα, που προέρχεται από την δεύτερη καλύτερη χρονιά της ιστορίας της. Η πρώτη ήταν το 1997, όταν κατέκτησε το τρεμπλ. Η δεύτερη, αυτή, που τελείωσε, είχε τον Ολυμπιακό

να παίρνει πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, μετά από 15 χρόνια.
Οι απαιτήσεις, λοιπόν, που υπάρχουν είναι πάρα πολλές με τον κόσμο των Πειραιωτών να θέλει -σίγουρα- ξανά το πρωτάθλημα. Για την Ευρωλίγκα δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς το ίδιο: εννοείται πως οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι θα ήθελαν και αυτή, που ακολουθεί και κορυφώνεται στο Λονδίνο, πιστεύουμε, ωστόσο, ότι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι τόσο εύκολο. Για το ελληνικό πρωτάθλημα βλέπετε ο αντίπαλος είναι ένας, ενώ στην Ευρωλίγκα πολύ περισσότεροι. Και στην Ελλάδα ο αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, δεν έχει πλέον τον Ομπράντοβιτς, ενώ είναι πιθανό να μην έχει αρκετούς παίκτες, από αυτούς, που τον είχαν στην κορυφή τόσα χρόνια. Αφήστε, που -κι αυτό είναι το πιο σημαντικό- ο Ολυμπιακός ξεκινάει ως το αφεντικό, έχοντας στα χέρια του την κορυφαία ελληνική κούπα.
Ο Μπαρτζώκας θα καθοδηγήσει, λοιπόν, το «ερυθρόλευκο» καράβι έχοντας κατ' αρχάς στα υπέρ του ότι έχει έναν ισχυρό κορμό στα χέρια του. Αν μείνει και ο Πρίντεζης, τότε ο 47χρονος προπονητής θα ανοίξει δύο σαμπάνιες από την χαρά του. Το θέμα, όμως, είναι ότι στην μέχρι τώρα προπονητική πορεία του δεν έχει διαχειριστεί τόσο μεγάλο φορτίο. Και αυτό είναι πρόβλημα. Στην Ολύμπια Λάρισας, στο Μαρούσι και στον Πανιώνιο, όπου έκανε επιτυχημένες πορείες, δεν είχε μεγάλη πίεση. Πίεση από τον κόσμο, τον Τύπο, γενικά από όσα συνεπάγεται ενασχόληση με ένα τεράστιο μέγεθος, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Η Ολύμπια Λάρισας κόσμο δεν είχε, το Μαρούσι έχει ελάχιστο και αυτός ο κόσμος είχε και έχει ως Θεό τον Μπαρτζώκα. Όχι μόνο λόγω της καλής πορείας της ομάδας, αλλά επειδή ο Μπαρτζώκας είναι γέννημα-θρέμμα του Αμαρουσίου. Έχει παίξει με τα «κιτρινόμαυρα», έχει σπάσει τα πόδια του για την ομάδα των βορείων προαστείων.

Στον Πανιώνιο πήγε με «προίκα» την πολύ καλή πορεία σε Ολύμπια, Μαρούσι, την πρώτη χρονιά στη Νέα Σμύρνη δεν μπόρεσε να κάνει σπουδαία πράγματα, κάτι λογικό, αφού την ομάδα την είχε φτιάξει ο Μάρκοβιτς, την σεζόν, όμως, που τελείωσε το έργο του ήταν εξαιρετικό, οδηγώντας τους «κυανέρυθρους» στην τρίτη θέση. Παράλληλα έδωσε χρόνο σε νεαρά παιδιά, βγάζοντας στον αφρό τον Καββαδά πάνω από όλα και κατά δεύτερο τον Σαρικόπουλο, αλλά και τον Γιάνκοβιτς, που ήδη ήταν πιο παιγμένος από τους δύο άλλους. Επανερχόμενοι στο θέμα της πίεσης, στον Πανιώνιο η μόνη, που υπήρχε, είχε να κάνει με το αφεντικό της ΚΑΕ, Ηλία Λιανό, ο οποίος πληρώνει στην ώρα του και θέλει αποτελέσματα. Ο κόσμος του Πανιωνίου δεν είναι ο...παλιός κόσμος, που πήγαινε στις προπονήσεις, ασκούσε κριτική και

Keywords
Τυχαία Θέματα