ΚΟΤΖΙΑΣ | Με Φώτση κάνει την διαφορά ο Παναθηναϊκός

Να' μαστε, λοιπόν, ξανά εδώ, μετά από καιρό. Λίγο η άδεια, λίγο η Ολυμπιάδα, λίγο η ζέστη, λίγο τα ξενύχτια, είχαν ως αποτέλεσμα να ξαποστάσουμε από την στήλη.

Την τελευταία φορά είχαμε αναφερθεί στο νέο προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα, και στην πίεση, που θα έχει στους πρωταθλητές Ευρώπης.
Αυτή την φορά θα καταπιαστούμε με τον Παναθηναϊκό, έναν Παναθηναϊκό, που καμία ή σχεδόν καμία σχέση έχει και θα έχει με την ομάδα του παρελθόντος. Μιλάμε ως επί το πλείστον για το ρόστερ και βεβαίως

για την τεχνική ηγεσία, εκεί, όπου δεν υπάρχει -μετά από 13 χρόνια- ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Υπάρχει ο Αργύρης Πεδουλάκης.
Ο τελευταίος έχει δύσκολο έργο, το γιατί δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε: ο καθένας το καταλαβαίνει, αλλά και όλο αυτό τον καιρό συνάδελφοι εξήγησαν τα νέα δεδομένα, που υπάρχουν.
Το ρόστερ, που δημιουργείται, πάντως, στο ΟΑΚΑ κάθε άλλο παρά άσχημο είναι. Επειδή, βέβαια, το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, το θέμα είναι να υπάρξει ομοιογενές σύνολο, αυτή είναι η προτεραιότητα, είτε μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, είτε για τον Λαρισαϊκό! Από κει και πέρα, όμως, σαφώς και παίζει τον ρόλο της η ποιότητα των παικτών. Και από πλευράς ποιότητας, οι κινήσεις μέχρι τώρα των «πρασίνων» δεν πάνε πίσω. Κάθε άλλο. Ο Σχορτσανίτης, ο Μασιούλις, ο Μπράμος και ο Ούκιτς είναι μεταγραφές από το πάνω ράφι. Ο Κίτσεν με τον Πάνκο δεν είναι ακριβώς πρώτης κατηγορίας, αλλά έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα: ο Κίτσεν έχει αγωνιστικά προσόντα, που απλά πρέπει να τα «ανεβάσει» στο υψηλότερο επίπεδο, ο Πάνκο πρέπει να αποδείξει ότι αυτά, που έκανε στην Ισπανία, μπορεί να τα κάνει και σε μεγάλη ομάδα. Και κυρίως να τα κάνει δύο φορές την εβδομάδα, αφού έχει πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Κάτι, που δεν είχε στην ισπανική Λαγκούν Άρο.
Εκείνη η κίνηση, βέβαια, που θα κάνει το ρόστερ του Παναθηναϊκού εξαιρετικά δυνατό θα είναι η επιστροφή του Φώτση, κάτι, που δεν φαίνεται εύκολο. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι το Μιλάνο μοιάζει να μην έχει την δεδομένη χρονική περίοδο την δυνατότητα να βρει επάξιο αντικαταστάτη. Σήμερα το απόγευμα, πάντως, θα ξέρουμε οριστικά τι γίνεται με αυτή την περίπτωση.
Ο Φώτσης δεν είναι απλά ένας εξαιρετικός παίκτης. Είναι κι εκείνος, επιστροφή του οποίου θα αλλάξει εντελώς τα συναισθήματα του κόσμου του Παναθηναϊκού προς την ομάδα. Αλήθεια, είναι πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι «παγωμένος» αν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που έχει πλέον τα ηνία, προσπαθεί για το καλύτερο, με βάση και τα χαμηλότερα οικονομικά δεδομένα. Αν επιστρέψει, όμως, ο Φώτσης, θα είναι μία κίνηση, που θα στείλει στους επτά ουρανούς τους φίλους του «τριφυλλιού», αφού εκτός των άλλων μιλάμε για έναν παίκτη, που υπεραγαπάνε.
Πιθανή απόκτηση Φώτση έχει κι άλλα συν για τον Παναθηναϊκό. Το βασικότερο από αυτά; Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα μπορούν από κει και πέρα να πάρουν έναν Αμερικάνο ψηλό και την άλλη θέση ξένου, που απομένει, να την χρησιμοποιήσουν για το «2-3». Φαντάζεστε κάτι τέτοιο; Το ρόστερ σε αυτή την περίπτωση θα είναι κάτι παραπάνω
Keywords
Τυχαία Θέματα