ΚΟΤΖΙΑΣ | Ντάνστον, ο άνθρωπος του Σπανούλη

Είδατε με μία κίνηση, πόσο εύκολα γίνονται τα πράγματα;

Εκλεισε ο Σπανούλης για τρία ακόμη χρόνια στον Ολυμπιακό και ο προπονητής του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μπορεί σιγά σιγά να αρχίζει να σχεδιάζει τις διακοπές του. Ο άνθρωπος ολόκληρη Ευρωλίγκα πήρε, τόσο μεγάλη πίεση ένοιωσε όλη τη χρονιά (κάτι πρωτόγνωρο για αυτόν), πρέπει να πάει κάπου να γεμίσει τις μπαταρίες του και να επιστρέψει ανανεωμένος για την επόμενη σεζόν.

Ο Σπανούλης του έκανε εύκολη τη ζωή, αφού όπως είχαμε αναφέρει

και σε προηγούμενο ποστ, αν μείνει, όλα θα είναι εύκολα από κει και πέρα για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Προσοχή: εύκολα όσον αφορά στη κατάρτιση του ρόστερ. Δεν μιλάμε για επίτευξη στόχων. Στο παρκέ η θεωρία πολλές φορές πάει περίπατο.

Αφού έκλεισε ο Σπανούλης, ο Μπαρτζώκας έβγαλε και τον αντί-Χάινς από το συρτάρι (Ντάνστον) και αν του κλείσει και ο Μαυροκεφαλίδης (σήμερα θα ξεκαθαρίσει το θέμα), τότε παίρνει το αμάξι του (ή το αεροπλάνο ή το πλοίο....) και πάει να ξεκουραστεί.

Σκεφτείτε τι θα είχε πάθει αν ο V-Span έπαιρνε τον δρόμο για την Βαρκελώνη ή την Μόσχα! Δεν θα πήγαιναν μόνο οι διακοπές περίπατο για τον προπονητή του Ολυμπιακού, θα πήγαινε περίπατο και η ησυχία του. Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, Σπανούλης δεν βρίσκεται.

Αντίθετα, Χάινς ή μάλλον αντί-Χάινς βρίσκεται και οι Πειραιώτες τον βρήκαν στο πρόσωπο του Μπράιαντ Ντάνστον, γνώριμού μας από την θητεία του στον Αρη. Στο παρκέ θα φανεί αν είναι καλύτερος ή όχι. Εμείς αυτό, που ξέρουμε, είναι ότι σίγουρα δεν είχε εντυπωσιάσει το 2010-2011 στον Αρη. Τότε, όμως, στον Αρη δεν είχε ακριβώς εντυπωσιάσει και ο Μπόμπι Μπράουν, αλλά πλέον μιλάμε για έναν από τους πλέον περιζήτητους γκαρντ στην Ευρώπη. Δεν είχε εντυπωσιάσει επίσης με τους Θεσσαλονικείς (πάντα για εκείνη τη σεζόν μιλάμε) ο Πι Τζέι Τάκερ, αλλά στη συνέχεια μπόρεσε και επέστρεψε στο ΝΒΑ, βρίσκοντας συμβόλαιο στους Σανς.

Ο Ντάνστον στον Αρη ήταν 24 ετών, τώρα είναι 27, με ό, τι συνεπάγεται αυτό. Τότε έπαιζε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, προερχόμενος από το πρωτάθλημα της Κορέας, τώρα έχει στη πλάτη του μιάμιση σεζόν στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και μία εντυπωσιακή χρόνιά φέτος στην Ιταλία με την Βαρέζε.

Αγωνιστικά, τεχνικά, είναι ο άνθρωπος του Σπανούλη. Το πικ εντ ρολ ανάμεσα στους δύο, θα δώσει και θα πάρει την επόμενη χρονιά. Αφήστε, που ο Ντάνστον παίζει και με πλάτη στο καλάθι.

Ο Πολ Ντέιβις της Χίμκι είναι μεγαλύτερη ποιότητα από τον Ντάνστον, ο τελευταίος είναι πιο "αλανιάρης". Ο Ντέιβις παίζει μπάσκετ σαλονιού, ο Ντάνστον κάτι άλλο, σαν κι αυτό, που παίζει ο Χάινς.

Είπαμε: στο παρκέ θα φανούν όλα. Ο Ολυμπιακός, πάντως, με τη παραμονή του Σπανούλη, κοιμάται ήσυχος και αν αποκτηθεί και σήμερα ο Μαυροκεφαλίδης, τότε τα ρολά στο λιμάνι θα κλείσουν για κανά μήνα. Εναν ακόμη περιφερειακό είπατε; Μέχρι τον Σεπτέμβρη υπάρχει πολύς καιρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα