ΚΟΤΖΙΑΣ | Ο Αγραβάνης, ο Τολιόπουλος και η έκπληξη του Ολυμπιακού

Είχαμε γράψει τις προάλλες ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση παίκτη, που ανήκει στον Πανιώνιο.

Και λίγες ώρες μετά ήρθε η επιβεβαίωση. Και μάλιστα εις διπλούν με τον «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ» να αποκαλύπτει το ενδιαφέρον για τον 19χρονο φόργουορντ, Δημήτρη Αγραβάνη και την SPORTDAY για τον 17χρονο πλέι-μέικερ, Βασίλη Τολιόπουλο.
Πρόκειται για δύο παίκτες, που δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, και αυτό ειδικά ισχύει για τον Τολιόπουλο.

Καλό

είναι θεωρούμε να γράψουμε δύο λόγια για τους δύο πιτσιρικάδες, που δεν αποκλείεται να μετακομίσουν στο λιμάνι.

Τον Αγραβάνη τον πήρε πέρυσι ο Πανιώνιος πληρώνοντας κάτι περισσότερο από 15.000 ευρώ στο Μαρούσι. Είναι διεθνής με τις μικρές ομάδες και φέτος του δόθηκε πολύς χρόνος συμμετοχής. Μάλιστα οι Νεοσμυρνιώτες έδειξαν την πόρτα της εξόδου στον Σέρβο, Στραχίνια Ντραγκίσεβιτς, μόνο και μόνο για να παίξει ο Αγραβάνης. Ο μικρός πήγε σχεδόν όσο καλά θα περίμενε κανείς. Το βασικό του προτέρημα γενικώς είναι το σουτ, αλλά στον Πανιώνιο, λίγο το άγχος, λίγο το πολύ υψηλότερο επίπεδο, στο οποίο κλήθηκε να παίξει, δεν του επέτρεψαν να το δείξει. Εδειξε, όμως, ένα άλλο, πάρα πολύ ενθαρρυντικό για αυτόν στοιχείο: «έδειρε» όλους τους αντιπάλους του, τι κι αν το κορμί του θέλει πολύ μεγάλη βελτίωση. Είναι μακρύς, παράλληλα, όμως, έχει και στενό πάνω μέρος κορμιού, σημείο, στο οποίο πρέπει να δουλέψει. Είναι «4άρι», που θεωρείται ως ο διάδοχος του Αντώνη Φώτση (δεν συγκρίνουμε αξίες, μη παρεξηγηθούμε).

Ο Βασίλης Τολιόπουλος από την άλλη δεν ανήκει στην ΚΑΕ Πανιώνιος, αλλά στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο, στα τμήματα υποδομής. Μαζί με τον Αγραβάνη ήταν οι βάσεις της πολύ καλής εφηβικής ομάδας των «κυανέρυθρων». Είναι πλέι-μέικερ με πάρα πολύ καλά τεχνικά στοιχεία, που κι αυτός, όμως, θέλει βελτίωση, όσον αφορά στο κορμί του. Πρέπει, δηλαδή, να δυναμώσει. Αλλά μαζί με τον Δημήτρη Σταμάτη (γιο του κάποτε παίκτη του Ολυμπιακού, Αντώνη), που θα παίζει από τη νέα σεζόν στον Πανιώνιο, θεωρούνται οι καλύτεροι περιφερειακοί στην Ελλάδα, όσον αφορά στους γεννηθέντες 1996 και 1997.
Ο Ολυμπιακός κάνει προσπάθεια να τους πάρει και τους δύο, ειδικά για τον Τολιόπουλο οι πιθανότητες είναι πολλές. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και δη τα αφεντικά τους, οι αφοί Αγγελόπουλοι, ρίχνουν για μία ακόμη χρονιά πάρα πολλά χρήματα, θέλοντας να δουν την αγαπημένη τους ομάδα και πάλι στη κορυφή. Στο πλαίσιο αυτό, κινούνται και σε άλλα μέτωπα και θα πρέπει να περιμένουμε από αυτούς μία έκπληξη, πάλι νεαρής ηλικίας...

Από την άλλη την δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν τύχη για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, το μέλλον του οποίου θα κριθεί την εβδομάδα, που μπαίνει. Πιθανότερος προορισμός είναι το Τέξας, αλλά μην αποκλείσετε άλλη κατάληξη....
Κλείνοντας θα πρέπει να αναφερθούμε και στη μεγάλη προσπάθεια, που κάνει, στο κομμάτι των μικρών ο Πανιώνιος, ο οποίος έχει Καββαδά, Αγραβάνη, Σταμάτη και Μοτσενίγο (γιο του κάποτε παίκτη του Μίλωνα), έβγαλε πρόσφατα τους Παππά και Γιάνκοβιτς, ενώ περιμένει να του βγει σιγά σιγά και ο Αναστάσης Σπυρόπουλος, ένα «4άρι» (γεννημένος το 1995) που προέρχεται από τον ΠΑΟΚ, και είναι μέλος της Εθνικής Εφήβων.

Keywords
Τυχαία Θέματα