ΚΟΤΖΙΑΣ | Ο πετυχημένος Γιαννακόπουλος "χάλασε" το μυαλό των Ολυμπιακών

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη κορυφή της Α1 μετά από τη περυσινή χρονιά, όπου ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχήσει.

Δεν χωρά αμφιβολία για το δίκαιο της επικράτησης των "πρασίνων": το ότι Μπαρτζώκας, Χάινς, Λο και Τόμιτς πήγαν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και έδωσαν συγχαρητήρια είναι η πλέον τρανή απόδειξη

για του λόγου το αληθές.

Γιατί επικράτησε ο Παναθηναϊκός; Τι είδαμε στους τελικούς; Εχουμε και λέμε:

1) Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος "χάλασε" το μυαλό των Ολυμπιακών. Το επικοινωνιακό του παιχνίδι καθ' όλη την διάρκεια της σειράς έπαιξε τον ρόλο του στη διαμόρφωση του 3-0. Οι Αγγελόπουλοι δεν είναι τόσο επιθετικοί, είναι άλλης λογικής. Το αφεντικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο στην αρχή της θητείας του στο "τριφύλλι" πολλοί Παναθηναϊκοί έβλεπαν με κακό μάτι, τώρα είναι κάτι σαν Θεός για τον κόσμο της ομάδας. Του πιστώνεται και απόλυτα δικαιολογημένα μεγάλο μέρος της επιτυχημένης σεζόν και όχι βέβαια μόνο με το τι έκανε στους τελικούς. Παναθηναϊκός χωρίς Δημήτρη Γιαννακόπουλο, χωρίς γενικά Γιαννακόπουλους, δεν υπάρχει. Το έχουμε δει αυτό σε άλλες ομάδες (ΑΕΚ, Ηρακλής), το έχουμε δει καλύτερα θα λέγαμε στο ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού (που έχει και έσοδα, βέβαια, που δεν έχει το μπάσκετ), το οποίο έχει κατρακυλήσει επικίνδυνα.

2) "Καλά τον Πεδουλάκη πήραμε; Ελεος! Είχαμε τον Ομπράντοβιτς και πήραμε τον Πεδουλάκη;". Κοιτάξτε τον καθρέφτη σας, ακονίστε τη μνήμη σας και θυμηθείτε πόσοι από σας το είπατε αυτό στο ξεκίνημα της σεζόν. Αλλά και στη συνέχεια. Π.χ μετά την εντός έδρας ήττα από την Χίμκι. Ο Περιστεριώτης, όμως, είναι πάνω από όλα σκληρό καρύδι και το απέδειξε για μία ακόμη φορά. Η υπογραφή του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας ήταν ξεκάθαρη και επιβεβαιώθηκε με τη κατάκτηση του νταμπλ. Πάντως, ούτε ο ίδιος ο Πεδουλάκης θα το περίμενε αυτό τον θρίαμβο στο ξεκίνημα της χρονιάς, έχοντας μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με τα παλιότερα ένδοξα χρόνια και μόλις δύο παίκτες από πέρυσι (Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής). Οσο για τις πολλές αλλαγές παικτών, που έκανε, η απάντηση είναι μία: οι κανονισμοί υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται. Και αυτό έκανε ο Πεδουλάκης, προς όφελος της ομάδας του.

3) Η χρονιά είναι πετυχημένη και για τον Ολυμπιακό. Θα άγγιζε το τέλειο, αλλά το πρωτάθλημα χάθηκε. Και είναι πετυχημένη για τον Ολυμπιακό για τον απλούστατο λόγο ότι εμπιστεύτηκε το τεράστιο βάρος του στον Γιώργο Μπαρτζώκα, σε έναν προπονητή, που πρώτη φορά μπήκε σε μία τέτοια διαδικασία. Ο θρίαμβος του στο Λονδίνο ήταν απίστευτος, ο κόσμος του Ολυμπιακού πρέπει να είναι υπερήφανος για την ομάδα του και πάνω από όλα για τους Αγγελόπουλους. Μην ξαναλέμε τα ίδια: Ολυμπιακός χωρίς Αγγελόπουλους είναι Παναθηναϊκός χωρίς Γιαννακόπουλους. Ξέρετε τώρα, Παπαστράτειο, "Τάφος του Ινδού" ή κάπως έτσι. Υπερβάλλουμε λίγο, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι μακριά.

4) Γιατί δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στους τελικούς; Κατ' αρχάς ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός. Δικαιώθηκε η αμυντική του τακτική, συν τοις άλλοις είχε μεγαλύτερο "θέλω" η ομάδα του Πεδουλάκη. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να περιμένουν περισσότερα αν είχαν τον Λο στη καλή του κατάσταση. Στο πρώτο ματς ο Αμερικάνος δεν έπαιξε, στο δεύτερο ήταν σαν να μην έπαιξε. Χωρίς ουσιαστικά Λο, χωρίς Μάντζαρη, χωρίς ξένο (αφού ο Πέρκινς έφυγε ως ανεπαρκής και το κενό του δεν καλύφθηκε με έναν παικταρά), μάλλον το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Μετά Χριστόν Προφήτες υπάρχουν πολλοί και ίσως στη προκειμένη περίπτωση να είμαστε κι εμείς σε αυτή τη κατηγορία. Βλέπετε, μήπως περιμέναμε να είναι έτσι ο Ολυμπιακός στους δύο πρώτους τελικούς; Με 103 πόντους σε δύο παιχνίδια; Οχι, βέβαια. Αλλά η κριτική πάντα υπάρχει μετά από τέτοιες διαδικασίες και είναι εύλογη (άσχετο αν είναι εύστοχη ή άστοχη), όταν μιλάμε για τόσο υψηλό επίπεδο, όπου οι απαιτήσεις είναι τεράστιες.

Συν τοις άλλοις ο Ολυμπιακός δεν πήρε καθόλου βοήθεια από τον Πάουελ. Ο Αμερικάνος θύμιζε 40χρονο παίκτη έτσι, όπως εμφανίστηκε στους τελικούς, και σίγουρα ο Μπαρτζώκας δεν θα ξαναπάρει παίκτη από το πρωτάθλημα της Κίνας, αφού "κάηκε" ή αν θέλετε δεν του βγήκαν ο Πάουελ με τον Πέρκινς.

Υ.Γ. Για τους "ζουλού" δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Υπάρχουν στον Ολυμπιακό, υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, υπάρχουν παντού. Μόνο τα χρώματα αλλάζουν. Πάντως, δίκιο έχουν και οι Ολυμπιακοί που λένε ότι "στο ΟΑΚΑ δεν έχει γίνει ποτέ εκκένωση". Στον Ολυμπιακό έχει γίνει, στον Πανιώνιο επίσης, σε όλες σχεδόν τις ομάδες. Στον Παναθηναϊκό ποτέ;

Keywords
Τυχαία Θέματα