ΚΥΠΕΛΛΟ | Διαμαντίδης και Παπαδόπουλος για το Κύπελλο

Δύο από τους ιδρυτές της Ακαδημίας GBA, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης απαντούν σε μια σειρά από ερωτήσεις, σε κοινή του συνέντευξη, ενόψει του τελικού κυπέλλου Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, στον οποίο κρίνεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν.

Υπάρχει κάτι που, μετά τις αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου (Ολυμπιακού- ΠΑΟ), νομίζεις ότι θα πρέπει να απασχολήσει περισσότερο ενόψει του τελικού από τον αντίπαλο σας;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: "Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάτι που θα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Παίξαμε δυό φορές στο πρωτάθλημα και γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε να είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, να παίξουμε με συγκέντρωση στο στόχο μας. Είναι ο πρώτος τίτλος και ο καλύτερος, αυτός που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα είναι ο νικητής".

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: "Μας απασχολούν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, στη διάρκεια ενός εγώνα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα στον τελευταίο μας αγώνα, στη διάρκεια του οποίου αποκτήσαμε μια σημαντική διαφορά, αλλά δεν καταφέραμε να τη διατηρήσουμε. Θα πρέπει να δώσουμε έμφαση σε αυτό το στοιχείο. Τα νεκρά σημεία μας απασχολούν και πρέπει να τα καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά".

Τι το ξεχωριστό προστίθεται στην προετοιμασία για έναν τελικό με τον αιώνιο αντίπαλο, μέσω του οποίου προκύπτει ο πρώτος τίτλος της χρονιάς;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: "Δεν υπάρχει κάτι το ξεχωριστό. Πριν το τελικό υπάρχει παιχνίδι και έχουμε δυό μέρες για να προετοιμαστούμε. Είναι βέβαιο ότι γνωρίζουμε τον αντίπαλο, το ίδιο κι αυτός. Από κει και πέρα, δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν έρθει η ώρα να μπούμε στο γήπεδο".

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: "Ο πρώτος τίτλος αποτελεί ένα ψυχολογικό αβαντάζ για το νικητή. Το θέμα είναι το κίνητρο για τους παίκτες. Και αυτό που νομίζω ότι θα πρέπει όλοι μας να σκεφτόμαστε είναι ότι το πρώτο και σημαντικότερο κίνητρο είναι ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι. Ο τίτλος έπεται και απλά ενισχύει το κίνητρο που δεν είναι άλλο από τη νίκη σε ένα ντέρμπι".

Πόσο επηρεάζει το αποτέλεσμα του τελικού την πορεία στο πρωτάθλημα ή στη Ευρωλίγκα;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: "Δεν πρέπει να μας επηρεάζει το αποτέλεσμα. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα συνεχίζονται. Θέλουμε να νικήσουμε. Ποιος δεν θέλει έναν τίτλο. Ωστόσο, η νίκη και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα και ό,τι κι αν προκύψει θα πρέπει να σηκώσουμε το βλέμμα μας και να δούμε τι ακολουθεί. Να το ξεπεράσουμε και να προχωρήσουμε. Για εμάς, τα δύο τελευταία χρόνια χάθηκε το κύπελλο και τώρα έχουμε ίσως έναν λόγο παραπάνω να το επιθυμούμε".

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: "Αν τυχόν επηρεάσει ψυχολογικά το αποτέλεσμα του αγώνα, κρίνω ότι είναι λάθος. Από την άλλη, υπάρχει το ενδεχόμενο μια νίκη να μας χαλαρώσει ή μια ήττα να μας οδηγήσει σε μια αγωνιστική κατάθλιψη και δεν θα ήταν καθόλουη καλό. Θέλουμε να είμαστε συγκροτημένοι και να ξεχάσουμε από την επόμενη κιόλας μέρα του τελικού, το αποτέλεσμά του. Ν

Keywords
Τυχαία Θέματα