ΚΥΠΡΟΣ | "Κρις Χουγκάζ, ο αναμορφωτής του Απόλλωνα"

Τις πρώτες του εντυπώσεις, μέσα από το λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Κύπρο μετέφερε σε δηλώσεις του, ο νέος προπονητής του Απόλλωνα Λεμεσού, Κρις Χουγκάζ, μέσα από το αφιέρωμα-συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της κυπριακής ομάδας.

Τα όσα ανέφερε ο Κρις Χουγκάζ στο αφιέρωμα του Απόλλωνα Λεμεσού προς το πρόσωπό του:

"Προερχόμενος από έναν εκ των κορυφαίων μπασκετικών χωρών στην Ευρώπη, την Ελλάδα,

ο Κρις Χουγκάζ μετακινήθηκε στην Κύπρο και στον Pizza express Απόλλωνα, με στόχο να δώσει στη γαλάζια ομάδα αυτό που έπρεπε να έδειχνε, όταν ξεκινούσε η αγωνιστική περίοδος 2012-13...

Η πρώτη απάντηση που έδωσε, αφορούσε το ερώτημα για τις πρώτες γενικές εντυπώσεις του από την Κυπριακή καλαθόσφαιρα…

"Θα έλεγα ότι το επίπεδο, είναι αρκετά ανεβασμένο και αυτό σε σχέση με το τι είχα δει όταν ήλθα και πιο παλιά στην Κύπρο, ως παίκτης. Τώρα εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι οι ομάδες είναι πιο οργανωμένες, πέραν του ότι –λόγω και των ξένων, αλλά και κοινοτικών- ότι το υλικό που διαθέτουν, είναι καλύτερο".

Κεφάλαιο Απόλλωνας

Οπως είναι φυσιολογικό, το μεγαλύτερο κεφάλαιο της συζήτησης με τον Κρις Χουγκάζ, αναλώνεται πάνω στον Απόλλωνα...

"Ερχόμενος στην ομάδα, είδα ότι χρειαζόταν να γίνει δουλειά, πάνω στο κεφάλαιο πειθαρχία. Οι παίκτες έδειξαν διάθεση για τα νέα στοιχεία που θέλουμε να προσδώσουμε στην ομάδα καθώς σε αυτό το συγκεκριμένο χρονικό σημείο, βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο".

Ο νέος προπονητής της ομάδας, εξηγεί πιο αναλυτικά αυτό που προανέφερε:

"Κατ' αρχήν στην ομάδα, υπάρχει ο κ. Ανδρέας Καφφάς, ο οποίος κάνει τα πάντα για τον Απόλλωνα. Εμείς από τη δική μας πλευρά μελετάμε τις δυνατότητες του κάθε παίκτη και είναι πιθανόν, όπως στο ερχόμενο διάστημα να υπάρξει κάποια ενίσχυση".

Το επόμενο ερώτημα αφορούσε τους στόχους της φετινής ομάδας...

"Μπορώ να πω ότι η ομάδα έχει παρουσιάσει σαφή στοιχεία βελτίωσης. Πιστεύω ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της, αλλά για συγκεκριμένους στόχους δεν μπορεί να γίνει τώρα αναφορά. Οταν θα κατασταλάξουμε στο ρόστερ, τότε θα μπορούμε να δούμε και τα ακριβή μας όρια".

Για τον κόσμο...

Στον Κρις Χουγκάζ θέσαμε το γεγονός ότι ο κόσμος του Απόλλωνα, δεν έχει αγκαλιάσει όσο θα έπρεπε (και θα μπορούσε) αυτήν την ομάδα...

"Είναι κάτι για το οποίο έχω ενημερωθεί. Αυτό όμως που άκουσα, είναι ότι έχει απογοητευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Οταν ανέλαβα τον Απόλλωνα, βρισκόταν στην τελευταία θέση. Τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και την εικόνα που θα προκύψει μέσα από αυτήν την προσπάθεια, θέλουμε να τη δει ο κόσμος. Επειδή θέλουμε τη βοήθεια του!".

Κάπου εδώ ο Κρις Χουγκάζ, θέλησε να επισημάνει και έναν ακόμα παράγοντα ο οποίος γενικά, έχει απομακρύνει τον κόσμο από τα γήπεδα...

"Οπως συμβαίνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έτσι και εδώ, η ψυχή της ομάδας είναι οι ντόπιοι παίκτες. Πιστεύω ότι μια συνεργασία της ομοσπονδίας με τα σωματεία, θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα πάνω σε αυτό το ζήτημα. Διότι οι ομάδες έχουν γεμίσει από ξένους παίκτες. Όμως και μέσα στις ίδιες τις ομάδες πρέπει να γίνει αυτό, μέσα από μια συνεχή συνεργασία ανάμεσα στους προπονητές, όλων των βαθμίδων του κάθε σωματείου".

Το πάρε και το δώσε...

Τι φιλοδοξεί να δώσει και τι θέλει να πάρει από την ομάδα μας, ο προπονητής της;

"Από τότε που έπαιζα, στόχος μου ήταν η σύνδεση με τους ανθρώπους, τον κόσμο και την ιστορία της κάθε ομάδας μου. Αυτό θέλω να γίνει και με τον Απόλλωνα, γιατί έτσι λειτουργώ. Οταν συμβεί αυτό και εδώ, τότε από εμένα ο Απόλλωνας θα πάρει όλο τον εαυτό μου, μαζί με τη διάθεση, τη δίψα και τη θέληση για καριέρα, μιας και βρίσκομαι στον τρίτο μόλις χρόνο, στη θέση του όρθιου στον πάγκο".

Με λίγα λόγια…

Ο αιώνιος σύλλογος, όπως αποκαλείται στην Ελλάδα, ο Πανιώνιος είναι η μεγάλη αγάπη του Κρις Χουγκάζ. Αυτό το δηλώνει, όπου βρεθεί. Μετά από μιαν πολύχρονη, όσο και επιτυχημένη καριέρα στην ομάδα της Σμύρνης (όχι της νέας, αλλά και της παλιάς), πήγε στον Γυμναστικό Λάρισας το 1993.

Βέβαια η πορτοκαλί μπάλα δε λείπει από το σπίτι του Κρις Χουγκάζ. Η σύζυγος του, η Σόνια Δάφκου αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α1 ανελλιπώς από το 1989! Πήρε και τρία πρωταθλήματα, με Απόλλωνα Καλαμαριάς, Παναθηναϊκό και Ανω Λιόσια. Είναι και διεθνής. Τώρα αγωνίζεται στον Πανιώνιο.

Εχει και δυο δίδυμους γιους (το πιο επιτυχημένο οικογενειακό δίποντο), το Ροβέρτο που αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Νέας Μάκρης και τον Νικόλα που ως καλαθοσφαιριστής αγωνίζεται (που αλλού) στον Πανιώνιο! ".

Keywords
Τυχαία Θέματα