ΛΕΑΝΗΣ | Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος...

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού πλησιάζει στο τέλος και είναι προφανές ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει προβάδισμα σε σχέση με τον αιώνιο αντίπαλό του.

Θεωρητικά πάντα και σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει καλύτερο υλικό στα χέρια του, σε σχέση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Αν η

σεζόν άρχιζε σήμερα, ο Παναθηναϊκός θα ήταν ξεκάθαρο φαβορί για τον εγχώριο τίτλο, αλλά θα είχε και περισσότερες πιθανότητες να κάνει καλή πορεία στην Ευρωλίγκα.

Βέβαια στην πράξη βλέπουμε πολλές φορές διαφορετικά πράγματα, όπως επίσης μπορεί να γίνουν αλλαγές που ενδεχομένως να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα. Το παράδειγμα του Παναθηναϊκού είναι πρόσφατο, όταν άρχισε τη σεζόν 2012-13 ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό, όταν την τελείωσε με πολλές αλλαγές στο ρόστερ, είχε κατακτήσει Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Με βάση, λοιπόν, τα ως τώρα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία ουσιώδη απώλεια σε σχέση με το τέλος της σεζόν, αντίθετα έχει ενισχυθεί και μέσα στη ρακέτα και στην περιφέρεια. Η απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη προσθέτει αυτό που απουσίαζε πέρυσι, δηλαδή το παιχνίδι με πλάτη. Ο Σχορτσανίτης δεν είχε την απαιτούμενη σταθερότητα, κάτι που μπορεί να δώσει ο πρώην παίκτης της Σπαρτάκ. Μαζί με τους Λάσμε και Γκιστ οι πράσινοι θα είναι δυνατοί στη ρακέτα, έχοντας πλέον στο "4" και έναν εξαιρετικό σουτέρ. Ο Αντώνης Φώτσης επέστρεψε στην ομάδα και έχει την ποιότητα να προσφέρει λύσεις, κυρίως σε κρίσιμα ματς, σε καθοριστικά σημεία.

Στην περιφέρεια η παραμονή του Κάρι λογίζεται στην ουσία ως μεταγραφή, Διαμαντίδης και Ούκιτς είναι σταθερές αξίες, ο Παππάς έχει όλο το δρόμο μπροστά του. Βάλτε και την σούπερ τριάδα στο "3" με Μασούλις, Μπράμος και Γιάνκοβιτς και βλέπετε την πληρότητα του Παναθηναϊκού, που έχει στο ρόστερ και τον Κινέζο σέντερ και τον Γάιο Σκορδίλη, αλλά και δύο ταλέντα που θα αφήσουν εποχή. Τον Διαμαντάκο που χρειάζεται δουλειά αλλά διέπρεψε στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων, αλλά και τον 16χρονο Χαραλαμπόπουλο που θα θαυμάσουμε σύντομα με την Παίδων.

Ο Παναθηναϊκός συνεπώς έχει πολλά συν σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και δείχνει να προηγείται του Ολυμπιακού. Φυσικά αυτό του δίνει επιπλέον πίεση, γιατί πέρυσι κανείς δεν είχε απαιτήσεις μετά τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν, ενώ τώρα ο Πεδουλάκης έχει να διαχειριστεί τους νταμπλούχους. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να παίζει με πίεση και έχει έμπειρους παίκτες να τα βγάλουν πέρα. Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι από την αρχή της σεζόν οι πράσινοι θα είναι υποχρεωμένοι να δώσουν δύσκολα ματς στην Ευρωλίγκα, μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν ρυθμό και να συνηθήσουν σε καταστάσεις που η νίκη θα είναι επιτακτική. Κάτι που σαφώς θα βοηθήσει στην πορεία.

Αυτά για τον Παναθηναϊκό. Θα επιστρέψουμε για να σχολιάσουμε και τον Ολυμπιακό, που αλλάζει πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι.

Keywords
Αναζητήσεις
λεανης παναθηναικος
Τυχαία Θέματα