ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. | Μπλατ: "Δεν έχουν τέλος τα όπλα του ΠΑΟ"

Ποταμός ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ στις δηλώσεις του ενόψει της τέταρτης αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον προπονητή της Μακάμπι να κάνει λόγο για την επιθετική πολυφωνία των "πρασίνων" αλλά και την εντολή που έδωσε στους παίκτες του στην τελευταία φάση του αγώνα της Τρίτης (27/03).

"Θα είναι ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, όπως ήταν και τα προηγούμενα δύο. Οι δύο ομάδες γνωρίζουν πολύ καλά η μία την άλλη, οπότε είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δούμε εκπλήξεις απ' τους δύο προπονητές. Ένας αγώνας μπάσκετ είναι, απέναντι σε δύο μεγάλες ομάδες, οπότε μην περιμένετε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο

ή να κάνουμε καμιά σπουδαία εφεύρεση. Η αλήθεια είναι ότι αυτό αφορά περισσότερο τη δική μου ομάδα και λιγότερο τον Παναθηναϊκό. Έχουν τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους παίκτες εδώ και τόσα χρόνια κι έχουν τη δυνατότητα να θυμούνται παλιά τρικ, που χρησιμοποιούσαν πριν από λίγα χρόνια και να τα εμφανίζουν ξαφνικά σήμερα. Το οπλοστάσιό τους είναι ανεξάντλητο" είπε αρχικά.

Ο Μπλατ ρωτήθηκε για την εντολή που είχε δώσει στους παίκτες του για την τελευταία φάση της τελευταίας νίκης (66-62) και την πάσα του Διαμαντίδη στον Καλάθη για το τρίποντο της πιθανής ισοφάρισης, απαντώντας: "Δεν ήξερα τι να περιμένω από τον Διαμαντίδη, όμως, μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για τον Διαμαντίδη. Είναι ένας απ' τους κορυφαίους παίκτες στη λήψη αποφάσεων στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οπότε, όχι, δεν ήξερα τι να περιμένω από τον Διαμαντίδη, αλλά θα ήμουν ο τελευταίος που θα αμφισβητούσε την απόφασή του. Για να είμαι ειλικρινής, η απόφασή μας ήταν να κάνουμε φάουλ! Είχαμε ήδη δώσει δύο συνεχόμενα φάουλ κι είχα δώσει εντολή να κάνουμε και το πέμπτο,αλλά... σεν το κάναμε ποτέ! Τελικά ο Παναθηναϊκός αστόχησε, ωστόσο, εμείς είχαμε πει να κάνουμε φάουλ".


Όσο για το αν το ευρωπαϊκό μπάσκετ αρχίζει και αναγνωρίζει την "άμυνα ζώνης του Μπλατ", όπως και το "πικ εντ ρολ του Ομπράντοβιτς", ο 52χρονος ήταν κάθετος. "Όπως πολύ καλά ξέρετε απ' την ελληνική μυθολογία, η ύβρις κι η έπαρση είναι δύο επικίνδυνα συναισθήματα, τα οποία προσπαθώ να απόφεύγω στη ζωή μου".

Keywords
Τυχαία Θέματα