ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Το "ερυθρόλευκο" εξπρές του μεσονυχτίου

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 67-78 επί της Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους Είσι Λο, Βασίλη Σπανούλη, Ματ Λοτζέσκι, Δημήτρη Αγραβάνη, Μπράιαντ Ντανστον και φάνηκε από την αρχή ορεξάτος σε άμυνα και επίθεση. Μετά το 7-4 (3') που βρέθηκε πίσω, "έτρεξε"

ένα σερί 0-15 (7-19 το 8'), ενώ μια "τρίποντη" βόμβα του Σπανούλη 4" πριν το τέλος του δεκαλέπτου, έγραψε το 11-22 για το πρώτο δεκάλεπτο.

Η Γαλατάσαραϊ βρήκε απαντήσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο στην επίθεση με τον Νέιθαν Τζαβάι να "γεμίζει" και τις δυο ρακέτες, "φθείροντας" τους ψηλούς του Ολυμπιακού με φάουλ (18/24 βολές στα πρώτα 20' οι γηπεδούχοι) και ισορροπώντας τα ριμπάουντ (15-14). Ο Ολυμπιακός βρήκε αρχικά λύσεις με δυο τρίποντα του Πέτγουέι και στη συνέχεια με την ενέργεια του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη (14π.- 4/6 διπ., 2/3 τρ. 3 ασ.) συνέχισε να σκοράρει και να διευρύνει κιόλας τη διαφορά κατά ένα πόντο από τα πρώτα 10'.

Όπως αναμενόταν, η Γαλατάσαραϊ αντέδρασε. Με τον Κάρλος Αρόγιο πιο δραστήριο και... εύστοχο (όπως όλοι οι περιφερικοί) και τον Νέιθαν Τζαβάι να συνεχίζει το έργο του στις ρακέτες, οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά στο σκορ στο 28' με ένα καταπληκτικό τρίποντο του πορτορικανού μπροστά από τον "ιπτάμενο" Πέτγουεϊ. Οι Σίμμονς, Ντάνστον και Αγραβάνης φορτώθηκαν με 4 φάουλ, απόρροια των μαχών στα καλάθια. Ο Ολυμπιακός έχασε το καθαρό του μυαλό και μαζί τη διαφορά των 12 πόντων.

Ο μεγαλόσωμος Αυστραλός σέντερ της "Γαλατά" έδειχνε ακούραστος και τρομακτικός και με δικό του κάρφωμα η διαφορά πήγε στο -1 για τους Τούρκους (65-66 στο 35') και να δημιουργήσει εφιάλτες στον Ολυμπιακός.

Ένα δίποντο του Σλούκα όμως και ένα τρίποντο του Πρίντεζη στο 37', έφτασε η διαφορά και πάλι στο +7. Οι βολές του Λοτζέκσι και ένα κάρφωμα του Ντάνστον αργότερα, "κλείδωσαν" το εισιτήριο της επιστροφής με τη νίκη στις αποσκευές. Οι Σπανούλης, Λοτζέκσι, Πέτγουεϊ και Ντάνστον ήταν αρωγοί της επικράτησης του Ολυμπιακού που έδειξε ότι είναι το αφεντικό του ομίλου του.

Δεκάλεπτα: 11-22, 30-42, 57-59, 67-78

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Έρτσεγκ 7, Γκόρντον 5, Κοκσάλ 5, Μαρκοϊσβίλι 7, Τζαβάι 22, Αλντεμίρ, Μάτσβαν, Αρόγιο 10, Γκιουλέρ, Αρσλάν, Ντάντλεϊ 10, Ντόμερκαντ 1.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 11, Λο 2, Ντάνστον 9 (8 ριμπ.), Σπανούλης 18, Περπέρογλου 5, Σλούκας 5, Σίμονς 5, Πρίντεζης 5, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 1, Λοτζέσκι 15.

Διαιτητές: Μαρτίν (Ισπανία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Μάριτσιτς (Σερβία).

Keywords
Τυχαία Θέματα