ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Διδακτική νίκη

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 88-83 τη Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ, κάνοντας το τρία στα τρία για τον Γ' όμιλο με πολύ άγχος στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Βασίλης Σπανούλης, Έισι Λο, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης και Μπράιαντ Ντάνστον πάτησαν πρώτοι το παρκέ για τον Ολυμπιακό. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ δεν είναι στην 12αδα του Ολυμπιακού,

αν και την Τετάρτη (30/10) είχε νιώσει καλύτερα από τον τραυματισμό του. Εκτός επίσης είναι ο Δημήτρης Μαυροειδής, Ιωάννης Παπαπέτρου και Ανδρέας Χριστοδούλου.

Το ξεκίνημα ήταν "εκρηκτικό" καθώς με ένα τρίποντο του αρχηγού του Ολυμπιακού και ένα δυναμικό κάρφωμα από τον Ντάνστον, έκανα το 5-0 στο πρώτο λεπτό. Οι Γερμανοί έπαιζαν ένα είδους run n' gun παιχνίδι με επιθέσει 10 και 14" και παρέσυραν τον Ολυμπιακό, που έβγαζε κακές άμυνες. Ογκόλιθος στην επίθεση ήταν ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού που στο 4' είχε ήδη 7 πόντους, ενώ ρυθμό έδινε ο Σπανούλης.

Η δεύτερη περίοδος κύλησε πιο "σφικτά", μέχρι και το 17', καθώς οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπορούσαν να επιβάλουν πλήρως τον ρυθμό τους και η Γερμανική ομάδα έβρισκε πόντους από τους Ντιλέινι και Τέιλορ με τζαμπ σουτ ή ντράιβ, απόρροια συγκέντρωσης στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Λοτζέσκι με τον Μάντζαρη έδωσαν πολλές λύσεις και στις δυο πλευρές του γηπέδου όταν χρειάστηκε και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το +8 (47-39) αν και πιο πριν είχε απολέσει εύκολα ένα προβάδισμα 10 πόντων (38-28 στο 16' έγινε 38-34 στο 17').

Άψογο δείγμα οργανωμένης επίθεσης από τον Ολυμπιακό στα τελευταία 9 δευτερόλεπτα του ημιχρόνου, όταν μετά από εξαιρετικό passing game, ο αμαρκάριστος Μάντζαρης "βομβάρδισε" από τα 6.75.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στην τρίτη περίοδο. Έπαιρνε τα ριμπάουντ, έτρεχε στο ανοικτό γήπεδο. Έβαζε σουτ και έβγαζε καλές συνεργασίες. Το σκορ στο 25' ήταν 64-49 και όλα έδειχναν πως η συνέχεια ήταν τυπική. Λάθος όμως... Η Μπάγερν έτρεξε ένα σερί 2-17 (!) και ισοφάρισε 10" πριν τη λήξη της περιόδου για να δώσει έναν τόνο θρίλερ στο παιχνίδι.

Με κεκτημένη ταχύτητα οι φιλοξενούμενοι, έδειχναν να έχουν το πάνω χέρι στην ψυχολογία πια και στο 35' το σκορ ήταν 71-76 με τον Ολυμπιακό να χάνει προσωπικές μονομαχίες και ριμπάουντ και να δείχνει αποπροσανατολισμένος. Είναι όμως Πρωταθλητής Ευρώπης και 70" πριν από τη λήξη, ο Μάντζαρης με σουτ τριών πόντων έβαλε το κερασάκι σε ένα σερί 12-0 που έτρεξε η ομάδα του γράφοντας το 83-76. Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, οριστικά αυτή τη φορά. Πάλι λάθος...

Άμεση απάντηση των φιλοξενούμενων στο τρίποντο του γκαρντ του Ολυμπιακού με "βόμβα" από τα 6.75 του Σάφαρτζικ και αργότερα καλάθι-φάουλ του Ντιλέινι έγραψαν το 83-82, 50" πριν από τη λήξη. Ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός στις βολές σε εκείνο το σημείο, αφού οι Μάντζαρης, Πρίντεζης και Λοτζέσκι είχαν 1/6 συνολικά και έβαλαν σε περιπέτειες την ομάδα τους. Το γεγονός δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί η άπειρη Μπάγερν και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύτιμη νίκη από πλευράς, κυρίως... ηθικού διδάγματος για τη συνέχεια. Κέρδος επίσης και ο Μπράιαντ Ντανστον όπου "γέμισε" τις ρακέτες και έδωσε ενέργεια, ενώ για ακόμη μια φορά ο Ματ Λοτζέσκι έκανε αυτό που ξέρει καλά. Να σκοράρει... Είχε 17 πόντους με 7/8 δίποντα.

Δεκάλεπτα: 25-20, 47-39, 66-66, 88-83.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Λο, Ντάνστον 19 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 12 (1), Σίμονς, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 13 (12 ριμπάουντ), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 12 (4 τρίποντα, 6 ασίστ), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 17.

Μπάγερν Μονάχου (Πέσιτς): Τράουτμαν 2, Χάμαν, Σάφαρτσικ 7 (2), Στάιγκερ, Μπέντσινγκ 9, Τζέντοβιτς 13, Τσίπσερ, Ντιλέινι 20 (1), Ιντμπίχι 10, Σάβοβιτς 7 (9 ριμπάουντ), Τέιλορ 11 (1), Μπράιαντ 4.

Keywords
Τυχαία Θέματα