ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Χάινς: "Κλειδί η άμυνα με Εφές"

Για τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές, αλλά και τη συνεργασία της Spalding με την Ευρωλίγκα μίλησε ο Κάιλ Χάινς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της παρουσίασης της νέας μπάλας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Αμερικανός σέντερ τόνισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να παίξουν πολύ καλή και ποιοτική άμυνα, ώστε να εξολοθρεύσουν τα ατού των Τούρκων και να πάρουν στο τέλος την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ του Λονδίνου.

Αρχικά,

ο εκπρόσωπος της Ευρωλίγκα, Κίμωνας Στέφος, δήλωσε: "Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο σπίτι των εν ενεργεία πρωταθλητών Ευρώπης. Ξέρετε πως έχουμε κάνει πολλές αλλαγές φέτος όπως το νέο TOP-16, αλλά και η αλλαγή ημέρας των αγώνων, αλλά και το ότι η εικόνα της Ευρωλίγκα έφτασε σε 199 χώρες. Στην κορύφωση αυτής της χρονιάς παρουσιάζουμε κάτι πολύ ξεχωριστό. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε επίπεδο συλλόγων αξίζει να έχει κάτι ξεχωριστό, μια μπάλα σύμβολο. Βρήκαμε έναν συνεργάτη που μας βοήθησε να κάνουμε τη μπάλα πραγματικότητα. Η μπάλα unite έχει κάτι το μοναδικό, προβάλει το ομαδικό πνεύμα. Η ασημένια διαγράμμιση συμβολίζει το elite ταλέντο στο παιχνίδι μας ενώ η αντίθεση του πορτοκαλί και του μαύρου αντιπροσωπεύει τη δράση και τον ρυθμό στα ματς της Ευρωλίγκα".

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Παντελής Αζαριάδης, εκπρόσωπος Spalding, ο οποίος τόνισε: "Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ σήμερα. Παρουσιάζουμε ένα προϊόν που είμαστε πεπεισμένοι πως ταιριάζει στις ομάδες και τους παίκτες της Ευρωλίγκα. Η Spalding αγαπάει το μπάσκετ και έχουμε σκοπό να μείνουμε εδώ για χρόνια. Το έχει δείξει η ιστορία αυτό, δεν είναι παράξενο ότι για το ΝΒΑ είμαστε πάνω από 33 χρόνια προμηθευτές της μπάλας. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν γι' αυτό. Χαιρόμαστε που η μπάλα έχει φτάσει σε κάθε άκρη της Ελλάδας και θα μπορεί να παίζει με τη μπάλα που αύριο θα παίζει ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης. Ελπίζουμε ο Ολυμπιακός να είναι μαζί μας στο Λονδίνο και εύχομαι η επιστροφή από το Λονδίνο να είναι το ίδιο χαρούμενη όπως πέρσι από την Πόλη. Και γι' αυτό έχουμε μαζί μας τον Χάινς, γιατί αντιπροσωπεύει το πείσμα, την ενέργεια, τη μαχητικότητα και το ευ αγωνίζεσθε που καταθέτει ο κ. Χάινς κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στην Ευρωλίγκα. Και τον ευχαριστούμε που είναι εδώ μαζί μας. Είναι σίγουρο ότι θα τη δούμε και του χρόνου και νομίζω πως θα τη δούμε και για άλλα πέντε χρόνια περίπου. Μέσα στα σχέδια μας είναι να βγάλουμε και μια μπάλα για κάθε ομάδα που συμμετέχει στην Ευρωλίγκα. Όπως σας είπα και πριν, στη Spalding αρέσουν οι μακροχρόνιες συνεργασίες και χαιρόμαστε για τα καλά λόγια που είπε ο κ. Χάινς για τη μπάλα".

Από τη μεριά του, ο Κάιλ Χάινς είπε: "Όταν σκεφτόμαστε το μπάσκετ στις ΗΠΑ και ειδικά στο υψηλό επίπεδο σκεφτόμαστε τη Spalding. Τώρα έχουμε μια συνεργασία της Spalding με την Ευρωλίγκα. Βλέπουμε παντού μπάλες της Ευρωλίγκας, είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξουμε με μια τέτοια μπάλα και εύχομαι να φέρει πολλές νίκες στην ομάδα μας. Η Spalding δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας και η Ευρωλίγκα συνεργάζονται με τη Spalding και αυτό είναι το καλύτερο. Σίγουρα είναι μια πολύ ωραία μπάλα, για την Ευρωλίγκα είναι κάτι σημαντικό. Τώρα βλέπουμε μια μπάλα που εκπροσωπεί την Ευρωλίγκα και αυτό είναι ωραίο, δηλαδή όποιος σκέφτεται τη μπάλα να τη συνδυάζει με τη διοργάνωση. Είναι πιο εύκολο να τη χειριστείς, παίζουμε τις τελευταίες 5-6 μέρες, αλλά είναι σαν να την έχουμε καιρό μαζί μας. Ελπίζω να μας φέρει γούρι".

Ο Αμερικανός σέντερ μίλησε και για το ματς με την Εφές. "Πρέπει να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού, αυτό θα είναι το πιο σημαντικό. Αν παίξουμε όπως με την Κίμκι, με ενέργεια και βγάλουμε όλο μας το "είναι" στην άμυνα, τότε θα παίξουμε καλά. Δεν νομίζω πως τα δύο προηγούμενα ματς που παίξαμε μαζί τους θα επηρεάσουν τη σειρά. Έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε και έχουμε δώσει πολλά ματς. Πλέον μιλάμε για κάτι καινούργιο. Είναι μια ομάδα εξαιρετική, έχουν καλούς ψηλούς, καλούς γκαρντ και θα έρθουν να κάνουν το παιχνίδι τους. Ούτε εμείς, ούτε εκείνοι θεωρώ πως θα σκέφτονται και οι δύο τα προηγούμενα ματς. Θα είναι σκληρή και ανταγωνιστική σειρά για εμένα. Κατά τη γνώμη μου το πόσο καλή και ποιοτική θα είναι η άμυνα μας επάνω στους γκαρντ τους θα είναι το κλειδί στη σειρά".

Keywords
Τυχαία Θέματα