ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Η επόμενη μέρα στο λιμάνι…

Το πιο εύκολο καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό ήταν το περσινό. Έχοντας κατακτήσει την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Ελλάδας οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τον προπονητής τους να αποχωρεί, αλλά δεν χρειάστηκε να κάνουν πολλά. Η ομάδα ήταν έτοιμη και η συνταγή γνωστή. Άλλαξαν απλώς τον ΣΕΦ και το αποτέλεσμα ήταν και πάλι
επιτυχημένο γιατί κανείς δεν μπορεί να μην πει ότι η φετινή χρονιά των «ερυθρόλευκων» ήταν επιτυχημένη.

Το φετινό καλοκαίρι δεν είναι το ίδιο εύκολο στο λιμάνι. Ο ΣΕΦ (σ.σ. Γιώργος Μπαρτζώκας) μένει στη θέση του, αλλά πολλά υλικά από την πετυχημένη συνταγή θα αλλάξουν και κάποια μπορεί και να αλλάξουν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αυτοί που μένουν σίγουρα στον Ολυμπιακό γιατί έχουν συμβόλαιο είναι οι Πρίντεζης, Σλούκας, Κατσίβελης, Μάντζαρης, Γεωργάκης και Μαυροειδής.

Αυτό είναι το εύκολο. Ας δούμε τι γίνεται από κει και μετά παίρνοντας του παίκτες με τη σειρά κι ανάλογα τον αριθμό της φανέλας που φορούν…

4. Κάιλ Χάινς: Έχει μεν συμβόλαιο, αλλά με ένα μικρό μπάι άουτ μπορεί να μείνει ελεύθερος. Ουσιαστικά είναι ελεύθερος και πρέπει να γίνει συζήτηση. Ο Αμερικανός άλλαξε μάνατζερ και πλέον τον εκπροσωπεί ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς. Αυτό είναι και καλό και κακό. Ο Χάινς έπαιρνε φέτος 350 χιλιάδες δολάρια και σίγουρα οι αξιώσεις του θα φτάνουν το ένα εκατομμύριο. Για τον Χάινς όμως δεν θα παίξουν πρώτο ρόλο τα χρήματα που θα του προσφέρει ο Ολυμπιακός, όσο ο σχεδιασμός της ομάδας αφού έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν θέλει να χαλάσει η παρέα. Η πρόβλεψή μας είναι ότι θα μείνει στον Ολυμπιακό.

5. Έισι Λο: Η περιπέτεια με την υγεία του πριν τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό ήταν κομβική. Ο Αμερικανός ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στα παιχνίδια με την Εφές και στο Φάιναλ Φορ (συνολικά) και οι μετοχές του έχουν ανέβει πολύ. Όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η πρόβλεψη μας είναι ότι η παραμονή του είναι στο 50-50 και το θέμα δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει άμεσα.

6. Πέρο Άντιτς: Το συμβόλαιο του Σκοπιανού τέλειωσε και δύσκολα θα ανανεωθεί. Πρόσφερε πολλά αυτά τα δυο χρόνια, αλλά ο Μπαρτζώκας θα αναζητήσει κάτι διαφορετικό.

7. Βασίλης Σπανούλης: Δεν χρειάζεται να γράψουμε τι έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό. Η αγωνία όλων των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων είναι στο αν θα παραμείνει στην ομάδα ο αρχηγός. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις λέγεται ότι είναι ξενερωμένος μ’ ότι έγινε στους τελικούς, αλλά εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό. Ο Σπανούλης θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και θα δεχθεί και μείωση σε λογικά πλαίσια. Από την άλλη οι Αγγελόπουλοι δεν μπορούν να ξοδέψουν τόσα χρήματα όσο πριν τρία χρόνια. Όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη για το αν θα μείνει ή όχι, αλλά αν υπάρξει «διαζύγιο» θα γίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

8. Στράτος Περπέρογλου: Ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα να ανανεώσει το συμβόλαιο του «Πέρπε» και ο Περπέρογλου να φύγει αν βρει καλύτερη πρόταση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον θέλει στην ομάδα και νομίζουμε ότι θα μείνει.

9. Γκιόργκι Σερμαντίνι: Ο Γεωργιανός ήρθε στα μισά του δρόμου και μπορεί να μην ήταν πρωταγωνιστής, αλλά προσέφερε μεγάλη βοήθεια, ειδικά σε συγκεκριμένα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, αφού στους τελικούς της Α1 είχε χάσει το ρυθμό του λόγω του τραυματισμού. Δύσκολα βρίσκεις τέτοιο κορμί και παίκτη να δέχεται να έχει ειδικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός θα θελήσει να τον κρατήσει, αλλά θα εξαρτηθεί από το τι χρήματα θα ζητήσει.

12. Τζος Πάουελ: Το συμβόλαιο του Αμερικανού τελείωσε και δεν θα ανανεωθεί. Απλά και χωρίς πολλά, πολλά.

13. Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους: Ο Λιθουανός δεν ταίριαξε ποτέ στο λιμάνι. Δεν βοήθησε. Έχει μεν συμβόλαιο αλλά ο Ολυμπιακός έχει μπάι άουτ και θα κάνει χρήση ώστε να ψάξει για άλλο παίκτη στην περιφέρεια.

16. Κώστας Παπανικολάου: Ο διεθνής φόργουορντ έχει μεν ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο και θα μείνει στον Ολυμπιακό. Έχει μεν μπάι άουτ μόνο για το ΝΒΑ, αλλά καμία ομάδα δεν θα δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια για να πάρει τον «Παπ». Το ζητούμενο είναι αν οι «ερυθρόλευκοι» καλέσουν τον Παπανικολάου για να του κάνουν επέκταση ώστε να τον «δέσουν» για περισσότερα χρόνια.

Όσο για τους μετεγγραφικούς στόχους; Όλα θα κριθούν από την παραμονή των Σπανούλη και Χάινς. Ο Μπαρτζώκας θα μιλήσει τις επόμενες μέρες με τους Αγγελόπουλους κι έχει ετοιμάσει το πλάνο του, αλλά θα πρέπει να ακούσει και τις προθέσεις των αδερφών.

Η επόμενη μέρα στο λιμάνι έχει αρκετή αγωνία. Ίδωμεν…

Keywords
Τυχαία Θέματα