ΚΥΠΕΛΛΟ | Mπαρτζώκας: «Η βία δεν χωράει στο μπάσκετ…»

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Βασίλη Σπανούλη να αναφέρονται στον τελικό Κυπέλλο (10/2) και να στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας.

«Όλοι όσοι είμαστε στον Ολυμπιακό είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό, σε ένα παιχνίδι τίτλου. Προετοιμαζόμαστε το δυνατόν καλύτερο, έχοντας στόχο να δώσουμε το καλύτερο για να πάρουμε τον τίτλο,

αλλά και με τη συμπεριφορά μας να δείξουμε πως η βία δεν χωράει στο μπάσκετ. Δεν θέλουμε να γίνουμε εμείς αιτία να υπάρχει έξαρση βίας, είναι κάτι που απασχολεί όλους», δήλωσε αρχικά ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Αργύρης Πεδουλάκης ρωτήθηκαν και για τους Ντούσαν Ιβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να τονίζει πως «προφανώς τα μεγέθη αυτά είναι μεγάλα, στη συνείδηση του κόσμου. Όποιος κι αν ήταν στη θέση τη δική μου ή του Αργύρη θα αντιμετώπιζε μια δύσκολη κατάσταση. Ξέραμε πώς θα ήταν τα πράγματα. Στην αρχή της παρουσίας μου διάβαζα διάφορα άρθρα και σχόλια, αλλά μετά σταμάτησα γιατί με πείραζαν κάποια απαξιωτικά σχόλια. Μετά μπήκα στη φάση να γελάω. Στη δουλειά που επέλεξα να κάνω έφτασα στο σημείο να κοουτσάρω τόσους σημαντικούς παίκτες κι έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, που η κριτική δεν θα μου απαγορεύσει να χαρώ τον τίτλο. Θα χαρούμε την κατάσταση όπως μπορούμε. Ο ελληνικός λαός είναι πολύ επικριτικός, έτσι θα πάει η κατάσταση μέχρι να φανούν τα αποτελέσματα στο τέλος της χρονιάς».

Σχετικά με την έλλειψη ανταγωνιστών των δύο ομάδων στη διεκδίκηση τίτλων, ο Ελληνας προπονητής τόνισε πως «η ερώτηση δεν είναι καθαρά αθλητική. Ό,τι συμβαίνει έχει να κάνει με την οικονομία. Οι δύο ομάδες παρά την κρίση έχουν ιδιοκτήτες που κρατούν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν όμως σύλλογοι, όπως το Μαρούσι, η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, ακόμη και ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης, δεν υπάρχουν άνθρωποι να συνεισφέρουν οικονομικά. Εμείς αντί να πούμε ότι βαριόμαστε να παίζουμε μεταξύ μας, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι. Βλέπουμε την ΑΕΚ ή τον Παναθηναϊκό στο ποδόσφαιρο να φυτοζωούν, κι εμείς πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για την παρουσία των αδερφών Αγγελόπουλων. Θα θέλαμε πολύ να υπάρξει άνοδος και από τα άλλα σωματεία. Ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν είναι σε θέση ακόμη να ανταγωνιστούν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό… Δεν θα βαρεθούμε ποτέ να βλέπουμε να παίζουν μεταξύ τους».

Τέλος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στην αντιμετώπιση του Σοφοκή Σχορτσανίτη: «Διαλέξαμε διαφορετική τακτική στο πρώτο ματς απέναντι στον Σχορτσανίτη και διαφορετική στο δεύτερο. Είναι ένα μέρος της τακτικής για το πώς θα τον αντιμετωπίσουμε, αλλά υπάρχουν κι άλλες παράμετροι. Μόνο κάποιος αφελής θα πίστευε πως υπάρχει κάτι παραπάνω από 50-50 σε αυτό το ματς. Δεν έχει σχέση τι έγινε στο προηγούμενο ματς. Σημασία έχει πέρα από τη διάθεση, τη φόρμα και τις απουσίες και η μέρα που θα βρεθούν οι δύο ομάδες».

Ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε αρχικά πως «εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς δεν έχει την αίγλη του πρωταθλήματος, αλλά όλοι τον θέλουν. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος». Οσον αφορά την παρουσία λίγων φιλάθλων στο γήπεδο ο V-Span σημείωσε πως «είναι στενάχωρο, αλλά δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν γίνεται διαφορετικά. Από θέμα ποιότητας δεν υστερούμε, αλλά οι Έλληνες φίλαθλοι δεν έχουν την τύχη που έχουν οι ξένοι. Δεν θα διορθωθεί ποτέ. Είναι δώρον άδωρον».

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης ρωτήθηκε και για το αν βοηθά η φωτογραφία του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα: «Εμείς ουδέποτε είχαμε προβλήματα μεταξύ μας, είμαστε συμπαίκτες κάθε καλοκαίρι και φίλοι έξω από το γήπεδο. Ο καθένας σέβεται τη φανέλα που φορά. Έτσι θα είμαστε πάντα, αλλά αυτό τόσα χρόνια δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει κάτι». Οσον αφορά τις διαφορές του τελικού με το πρόσφατο παιχνίδι του πρωταθλήματος ο V-Span τόνισε πως «είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια. Το ένα έκρινε το πλεονέκτημα έδρας, το άλλο έναν τίτλο. Αυτός που θα προετοιμαστεί καλύτερα και θα είναι σε καλύτερη μέρα θα είναι νικητής».

Για ποιο λόγο, όμως, ο Βασίλης Σπανούλης δεν φεύγει από την Ελλάδα εφόσον είναι απογοητευμένος από τις συνθήκες που επικρατούν: «Δεν είναι πικρία. Έτσι είναι τα πράγματα, δεν ήταν ποτέ καλύτερα. Είναι επιλογή μου να αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό, είμαι χαρούμενος γι’ αυτό και νιώθω τιμή και περηφάνια που ανήκω σε αυτή την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα