ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Ιβκοβιτς: "Πετύχαμε τον στόχο μας"

Στην αρχή της χρονιάς ο στόχος για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς ήταν οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού να μπορούν να απολαύσουν το μπάσκετ. Αυτός ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω, σύμφωνα με τον Σέρβο προπονητή αφού ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού,

μετά την σπουδαία πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης, μίλησε στην ηλεκτρονική ιστιοσελίδα «Novosti» για την επιτυχία των "ερυθρόλευκων". Παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση ανάμεσα στην ομάδα του σήμερα και σε εκείνη που το 1997 είχε κατακτήσει την κορυφή της Ευρωπής.

"Ξέραμε ποια είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και πως το μπάτζετ που είχαμε ως ομάδα θα μειωθεί δραστικά, πριν αρχίσουμε να κάνουμε τα πλάνα μας για τη σεζόν. Οπότε βασιστήκαμε στους νέους. Δεν είναι εύκολο, όμως. Βάλαμε στους εαυτούς μας το στόχο να παίξουμε μπάσκετ και οι μικροί να μπορούν να το απολαύσουν. Πιστεύω ότι πετύχαμε. Σήμερα μερικούς μήνες αργότερα, αυτοί οι νέοι παίκτες θα πάνε στο Φάιναλ-φορ", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε:

"Πριν την έναρξη της φάσης του Top-16 είχα δηλώσει ότι θα ήταν μεγάλη επιτυχία να μπαίναμε στα πλέι-οφ. Κοιτάξτε απλά τον τελευταίο αγώνα απέναντι στη Σιένα και τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν οι παίκτες μου σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο".

Για το ποιες είναι οι προσδοκίες για το φάιναλ-φορ, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς υπογράμμισε: "Το βράδυ μετά την πρόκριση ο φίλος μου ο Αντώνης Ρέμος, τραγούδησε το «δυο πόρτες έχει η ζωή», υπάρχει μία έξοδος και μία είσοδος. Θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη και θα δούμε. Εν ολίγοις, αυτοί οι παίκτες δεν χρειάζονται πίεση, απλά να τους αφήσουμε να παίξουν. Πολλοί έχουν την τάση να βλέπουν την πρόκριση στο φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης, μέσα από το πρίσμα της επιτυχίας του 1997 που είχαμε κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε αυτές τις δύο γενιές. Το 1997 η ομάδα είχε πολλά αστέρια με οδηγό τον Ντέιβιντ Ρίβερς. Ειλικρινά, τα προηγούμενα χρόνια παίζαμε καλύτερο μπάσκετ, όπως και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που αγωνίζονται σε τοπ επίπεδο. Τώρα έχουμε μια πολύ νέα ομάδα με ένα αστέρι, τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είναι γεννημένος ηγέτης. Με την προσθήκη του Τζόι Ντόρσεϊ αποκτήσαμε δύναμη στην άμυνα. Υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος για βελτίωση στην ομάδα".

Keywords
Τυχαία Θέματα